Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország veszített a...

Magyarország veszített a nemek fejlődésében?

Figyelt kérdés

A kormány visszaléptette az országot a középkorba.

Még mindig erőlteti a nemeket.Pedig a 21. században, semmi szükség rájuk.Egy egy 18. századból visszamaradt dolog.Csak konfliktust, megkülönböztetést és kirekesztést okoz.

Nincs szükség nemekre, nincs szükség férfiakra és nőkre, EMBEREKRE van szükség.Ez nem csak egymás iránti toleranciát növelné,hanem a szexualitást is sokoldalúbbá tenné.

A ruhák terén is meg kell szüntetni a nemi sztereotípiákon alapuló beskatulyázást.

Utóbbit elsősorban az oktatásban kell elkezdeni, méghozzá korán, óvodákban.

Az egyik fő biológiai különbség, a magzat kihordása is leküzdhető lesz a tudomány előrehaladásával.A tudósok gőzerővel dolgoznak a mesterséges méheken, így azok is tudnak majd gyereket kihordani, akik egyébként nem tudnának.

Természetesen, vannak akik mindent ellenzik, de jobb ha tudásul veszik, ez a jövő.Azaz az önrendelkezés jogának kiteljesedése.

2020. ápr. 4. 16:31
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
49%
Ja, és a hatujjúságra igenis kreáltak külön kategóriát, polidaktilia a neve. De mivel ennek a testi adottságnak semmi köze a biológiai nemekhez, ezért ez nyilván nem egy külön nem.
2020. ápr. 5. 00:17
 32/53 anonim ***** válasza:
24%

"Ezt egész pontosan mi alapján állítod? "

Az alapján, amit te írtál magadról, hisz ez alapján az egyetlen dolog ami megkülönböztet bármelyik nőtől, az a nemi szerved eltérése. Illetve hogy te nem tartod annak magad, de ez ebből a szempontból részletkérdés.

"Ja, és a hatujjúságra igenis kreáltak külön kategóriát, polidaktilia a neve"

Csak épp ez nem egy külön kategória, mivel hogy 'külön', ez azt jelentené hogy az illető a polidaktiliája miatt megszűnne a végtagja kéznek lenni, vagy valami hasonló.

Ahogy nemi szerv esetén is külön kategória valami teljesen új felépítésű nemi szerv lenne. Egy elváltozott pénisz sem egy külön kategória, hanem egy péniszen belüli kategória.

Ahogy egy átlagostól eltérő vagina sem szűnik meg vaginának lenni.

2020. ápr. 5. 00:59
 33/53 anonim ***** válasza:
19%
Nem értetted, amit írtam. A nemi szervem olyan, mint egy férfié, az ösztrogéntermelésem olyan, mint egy nőé. Herém van, petefészkem nincs. Azon szempontok szerint, amik alapján besorolják az embereket a biológiai nemek egyikébe, nekem vegyesen vannak férfias és nőies tulajdonságaim is. Azt nyugodtan lehet mondani, hogy hibás a testem, de azt nem lehet egyértelműen megmondani semmiféle biológiai alapú érveléssel, hogy férfi vagyok hibás testtel, vagy nő vagyok hibás testtel. Ezért létezik több biológiai nem a férfiakon és a nőkön kívül.
2020. ápr. 5. 01:39
 34/53 anonim ***** válasza:
28%

Bocs, félreértettelek. Ez alapján akkor egy férfi vagy némi hormonzavarral.

A férfi-női jellegek nem feketék és fehérek. Vannak átfedések, átmenetek az egyes nemi jellegek között. De a skála ugyanúgy kétpólusú, mert kétféle nem létezik, és ezen kétféle nem jellegei keveredhetnek többé vagy kevésbé. Nincs egy harmadik nem ami új tulajdonságokkal bírna, a legkevertebb identitású emberben is ugyanannak a két nemnek a tulajdonságai keverednek. Mert nincs más opció.

2020. ápr. 5. 02:25
 35/53 anonim ***** válasza:
26%
Nyilván tisztában vagyok vele, hogy mik azok a női és férfi nemi jellegek, és tudom, hogy vannak köztük átfedések, pontosan erről beszéltem én is. Ha valakiben férfi és női tulajdonságok is egyaránt jelen vannak, azt hiába szuggerálod, hogy ő bizony férfi vagy nő ilyen meg olyan testi hibákkal, biológiailag akkor sem sorolható be nőnek vagy férfinak. A harmadik nem nem azt jelenti, hogy férfi és női nemi jellegzetességek helyett új tulajdonságaim vannak és helikopter identitású vagyok, vagy pálmafa, vagy mit tudom én mivel szoktak még okoskodni, hanem egyszerűen nem azonosulok sem a női, sem a férfi nemmel. 22 éves vagyok, ez alatt tudod, hányszor futtattam le magamban azt a gondolatsort, hogy "lány vagyok - de mégsem, mert péniszem van - jó, akkor fiú vagyok - de nem, mert lány külsőm és lány hangom van"? Látod, te is először arról győzködtél, hogy nő vagyok, aztán meg hirtelen férfi lettem. Ha te se tudod eldönteni, minek nevezz, akkor nekem, aki ismerem saját magamat és a saját testem működését, miért kéne a kettő közül választanom, miért ne használhatnám helyettük azt a harmadik kategóriát, amivel már tudok azonosulni? A legtöbb ősi kultúrában több mint két nemet különböztettek meg. Rá lehet keresni külön, ha érdekel, pl. az ókori Egyiptomban, Indiában, Törökországban, Ausztráliában, Peruban, amerikai indián törzsekben és még rengeteg más helyen is kettőnél több, akár 4-5 vagy még több nemi kategóriát használtak/használnak a mai napig, és ezek mind egymástól teljesen függetlenül kialakult kultúrák. A két nemi kategória viszonylag modern dolog, a kereszténységgel terjedt el, mert szerintük ami nincs leírva a Bibliában, az akkor se létezik, ha amúgy ott van az orruk előtt, vagy ha létezik is, akkor a Sátán műve. Érdekes, hogy ennek ellenére a konzervatívok mégis arról pampognak, hogy ez az "új" gender-kultúra így meg úgy romlott.
2020. ápr. 5. 04:25
 36/53 anonim ***** válasza:
33%
Hogy ezt mennyien be**opták. :D Pedig ez még nem is volt annyira bújtatott trollkodás.
2020. ápr. 5. 04:39
 37/53 anonim ***** válasza:
31%
Most én is hiába mondanám hogy én a sajtos makarónival tudok azonosulni, ez nem változtat a biológiai tényen, hogy két nem létezik, és ezen a kettőn belül lehetnek egy egyénnek eltérő adottságai. De ezek az eltérések is mindössze a két létező nem tulajdonságain képesek alapulni, mivel nincs több nem amin alapulhatnának.
2020. ápr. 5. 04:40
 38/53 anonim ***** válasza:
73%

22 és utána, aki a mikropéniszről írt: és a nemi kromoszómáid mit mondanak?

Kérdező, mi is van a gőzgéppel? Mármint konkrétan.

2020. ápr. 6. 04:58
 39/53 anonim ***** válasza:
49%

"22 és utána, aki a mikropéniszről írt: és a nemi kromoszómáid mit mondanak?"

Nekem XY kromoszómáim vannak. Nézz utána az AIS (androgén-inszenzitivitási szindróma) nevű interszexuális állapotnak, akkor talán megérted, miért nem a nemi kromoszómák határozzák meg a biológiai nemet! Pl. van olyan, akinek méhe van és képes teherbe esni, miközben XY kromoszómái vannak.

2020. ápr. 6. 13:15
 40/53 anonim ***** válasza:
20%

39

Akkor te egy ritka betegségben szenvedsz, ahogy írod veled születettben.

Szerintem semmi köze a kérdéshez.

2020. ápr. 6. 14:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!