Akik ellenezték a keleti nyitást, most mi a véleményük arról hogy csak keletről érkezik segítség a vírus elleni védekezéshez?
Kína, Törökország és Üzbegisztán küldött maszkokat, egészségügyi felszerelést Magyarországnak. Korábban sokan kritizálták a magyar kormányt hogy nem kellene ilyen országokkal barátkozni. Nyugatról semmi nem érkezik.
Csak hogy ne legyen félreértés. Nem vagyok fidesz szavazó.
A kérdésedhez visszetérve, hogy "csak keletről érkezik segítség...nyugatról semmi nem érkezik". Ez egy fals állítás.
Nyugatról érkezik egy rakás pénz, amit védőeszközök vásárlására, gazdaság újraindításra, bérekre, stb lehet fordítani. Ez is segítség.
Morális értelemben pedig a keleti támogatás sem önzentlen segítség, hisz nekik az üzlet. Eladnak valamit annak aki fizet érte, mérlegelve, hogy a pénz vagy a szükség a nagyobb jó saját maguknak.
"Te most komolyan elhiszed, hogy itt bármelyik állam jófejségből segít a másiknak?"
Igen. Miért szerinted Törökország mit várna Magyarországtól? Mit adhat Magyarország Törökországnak?
"Szerinted mekkora lázadás lenne bárhol is, ahol a járvány idején szükséges eszközöket eladnak? És mégis melyik vezető mondja azt, hogy az én népem haljon meg, de olyan jó viszonyban vagyok a magyarokkal, hogy ők maradjanak inkább életben?"
Ezt hívják önzetlen segítségnek. Akkor a te logikád alapján totál hülye aki nem gazdag és jótékonykodik?
"Ez barátom mind üzlet. Piszkos vagy tiszta, de üzlet. Ha valaki 2 fordintal többet ad egy gépért, akkor ő viheti és kész."
És szerinted Magyarország tudta a legtöbbet fizetni? :) Ez most komoly?
Kulonben az EU honnan küldjön maszkot vagy lélegeztetőt?
Menjen oda a portugálokhoz és a németekhez, vegye el tőlük és küldje ide?
Akkor azt is támogatnád, ha tőlünk venné el és küldené el mondjuk Svédországba?
"szerinted Törökország mit várna Magyarországtól?"
Pénzt.
"Akkor a te logikád alapján totál hülye aki nem gazdag és jótékonykodik?"
Aki úgy jótékonykodik, hogy maga közben éhenhal, az a logikám alapján tök hülye. És ennyire nem lehetsz naív, hogy azt hidd, hogy akkora puszipajtások vagyunk bárkivel is, hogy a saját népét értünk cserbenhagyja. A feleslegből adtak el, ennyi.
"És szerinted Magyarország tudta a legtöbbet fizetni?"
Miért ne? Nem licitként kell ezt elképzelni, hanem van egy ár, és aki megadja, az vehet. Valahol olvastam, hogy a SOTE 1mrd-ot saccolt a gépekre, ami végül 3mrd lett. Spekuláció, de lehet, hogy ez volt a piaci és a válság ár közötti különbség.
Szóval továbbra sem áll az állításod, miszerint nyugatról 0, keletről 1. Mert vagy 1:1 vagy 0:0.
Magyarok miert nem birnak eszkozoket gyártani?
Ha van alapanyag miert nem birnak belole gyógyszert gyártani? Valakinek nem érdeke.
#56 "miközben magát a gyógyszert itthon nem tudjuk előállítani."
MÉG nem. De vannak nagyszerű gyógyszergyáraink, ahol nyilván ezerrel ezen dolgoznak a kutatók, fejlesztők. Ha már üzlet és itt van az alapanyaggyártás is, akkor legyen itt üzlet belőle és ne máshol!
"Pénzt"
Szerinted más nem vette volna meg? :) A törökök eladhatták volna másnak is. Nyilván lett volna jelentkező aki többet fizet mint Magyarország.
"Aki úgy jótékonykodik, hogy maga közben éhenhal, az a logikám alapján tök hülye. És ennyire nem lehetsz naív, hogy azt hidd, hogy akkora puszipajtások vagyunk bárkivel is, hogy a saját népét értünk cserbenhagyja. A feleslegből adtak el, ennyi."
Nyilván nem adtak el mindent. Nekik is jut elég, de ilyen helyzetben nagy önzetlenség lemondani kis mennyiségről is.
"Miért ne? Nem licitként kell ezt elképzelni, hanem van egy ár, és aki megadja, az vehet. Valahol olvastam, hogy a SOTE 1mrd-ot saccolt a gépekre, ami végül 3mrd lett. Spekuláció, de lehet, hogy ez volt a piaci és a válság ár közötti különbség."
Aha persze. Majd a sok gazdag országot Magyarország fogja lenyomni :). Kizárt. Törökország és Üzbegisztán biztos hogy jófejségből adta. Kínában nem vagyok biztos.
"Szóval továbbra sem áll az állításod, miszerint nyugatról 0, keletről 1. Mert vagy 1:1 vagy 0:0."
Látom nem fogtad fel. Tegyük fel neked maszkra van szükséged. Ha valaki ad neked egy tízest hogy vegyél rajta maszkot, de nem kapsz sehol, az segítség? Nem. De ha ad neked egy maszkot már segítség. Felfogtad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!