Miert nem vizsgaljak a covid 19 virust mikroszkoppal nyalbol?
Vagy biorezonancia géppel?
Tényleg ilyen hülyének nézik az embereket?
"Azért van egy "ici-pici" különbség egy fénymikroszkóp meg transzmissziós elektronmikroszkóp között, működésben meg ugye árban is van pár nagyságrend, de hát kit érdekel, a magukat okosnak és tájékozottnak gondolókat nem.
Tudjátok attól, hogy valaminek ugyanaz a neve, attól még nem esz ugyanaz, a lódarázsnak sincs sok köze a lóhoz.
Mondjuk úgy a tudatlanságuk félelmet kelt bennem."
Ez pontosan úgy van, ahogyan mondod.
A neve viszont ez: mikroszkóp
Hogy ez most milyen fajta mikroszkóp arról nem volt szó. De nem is volt szó a kérdésben sem. Nem azt kérdezte milyen mikroszkóppal lehet. Ezek alapján próbáltam válaszolni neki.
Ezért elég izzadtságszagú próbálkozás ebbe belekötni, ha másba nem tudsz.
Kedves kérdező:
Azt próbáltam elmagyarázni hogy nem mikroszkóp alatt tesztelik. Nem lehet vele egyértelműen és hatékonyan beazonosítani. A mikroszkóp alatt annyi látszik hogy egy koronavírusról van szó. De rengeteg fajta koronavírus van és mind nagyon hasonlóan néznek ki mikroszkóp alatt. Ahhoz hogy tudják melyikről van szó a vírus genomját kell megvizsgálni.
Több oka van annak miért nem.
Először amit már leírtam és az előttem levő válaszoló is leírta: pusztán a képből nem azonosítható a vírus, mint ahogy baktériumot sem lehet mikroszkópos kép alapján beazonosítani.
Másodszor az árak: egy sima fénymikroszkóp ami kutatói szintű milliókba kerül. Elektronmikroszkóp százmilliókba.Azon kívül kell mellé kiszolgáló személyzet akik kezelik és egy komoly laboratórium ami előkészíti a mintát a vizsgálathoz.
Hogy hány vizsgálatot lehet eggyel elvégezni ? Nem sokat, mivel a mintát elő kell készíteni, ami sok idő és drága is. Nem lehet csak bedugni alá és már nézem is.
A tesztekre sincs pénz nálunk, hogy lenne elektronmikroszkópos vizsgálatra ? az jóval drágább mint a teszt ...
Az elektronmikroszkópos vizsgálat a teszthez képest nagyon drága ,lassú és nem alkalmas a vírus azonosítására.
Ennyi az ok.
12-es! Az elektronmikroszkóp és a fénymikroszkóp akkor sem ugyanaz pajtás, nem is ugyanazon az elven működnek, csak a nevük hasonló, az egyikben lencsék vannak és a látható fényt használja, a másikban meg elektronokkal "lövik" a mintát, amiből utána egy számítógép alkot képet.
Mintha azt mondanád, hogy a lovaskocsi és az utasszállító repülőgép között semmiféle különbség nincsen, mert mindkettő arra való, hogy A-ból B-be jussunk vele.
Továbbá a köznyelvben sosem mondjuk, hogy fénymikroszkóp, mert alapértelmezetten a mikroszkóp az a fénymikroszkóp.
pl. ha a Google-.be beírod mikroszkóp, akkor ezeket a képeket adja.
hány eletronmikroszkóp van köztük?
ha pedig azt írod be, hogy eletronmikroszkóp
akkor ezt kapod:
Tehát ha én azt látom egy kérdés címében, hogy miért nem tesztelnek koronavírusra, akkor a mikroszkóp=fénymikroszkóp.
Ha azt kérdezné a kérdező, hogy:
Miert nem vizsgaljak a covid 19 virust elektronmikroszkoppal nyalbol?
-akkor más választ írtam volna.
Mondhatni ezért elég izzadtságszagú próbálkozás ebbe belekötni, ha másba nem tudsz.
Mi az a genom?
Magyarok miert mindig azt nézik h mit hogy nem lehet megcsinalni?
Meg folyton ezzel az agymosassal jönnek h nincs ra pénz!
Ha stadianra van akkor erre is!
Ha vmi politikusnak kéne vmi vagy hadseregnek ott nem sajnalnak a pénzt!
Kezdem azt gondolni kérdező, hogy csak trollkodsz egy jóízűt.
Már rég letisztáztuk, hogy mikroszkóppal nem lehet kimutatni, mert fizikailag nem képes rá. Jelenleg pedig minden eljárás, idő és pénzigényes. Jelenleg vagy PCR-t kell csinálni hozzá vagy antitesttel ellenőrzik a jelenlétét a vírusnak.
Egyik sem olcsó, se nem hű de egyszerű.
Amúgy pedig a Google-ig szerintem bárki eljuthatna (ezt nem csak neked mondom, elvégre mint tapasztaltam más sem képes rá), ha érdekli olyasmi, hogy mi a genom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!