Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondolnátok ha betiltanák...

Mit gondolnátok ha betiltanák itthon az abortuszt?

Figyelt kérdés
2020. febr. 26. 17:48
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
93%

Mi van akkor, ha egy felelőtlen (vagy, ha nem is felelőtlen, de vétlenül megtörtént

.. )15-16 éves esik teherbe? Ne mehessen abortuszra?

Vagy mi van azzal akit megerőszakoltak. Tartsa meg a gyereket?

Mindenki maga döntse el, hogy akar-e abortuszt vagy nem.

Inkább legyen abortusz, minthogy olyan családba vagy körülményekbe szülessen a gyermek amibe alapból belehal.

2020. febr. 26. 21:04
 12/45 anonim ***** válasza:
10%

4/11

Aha, értem, tehát ha valamiből balhét csinálunk,akkor azt úgyse merik. Ezek szerint a hangos ajvéknak teremtő ereje van. Végülis látni is.

Amúgy honnan gondolják a nők hogy a magzat az övék és rendelkeznek felette? Ha innen nézzük?

2020. febr. 26. 21:16
 13/45 anonim ***** válasza:
91%
Miért kié a magzat? Orbán Viktoré? Jo tudom vannak néhányan akik neki szülők a kölyköket, hogy növekedjen a demográfia, de azért nem mindenki.
2020. febr. 26. 21:26
 14/45 anonim ***** válasza:
87%

Kedves 12-es

Miért kié a magzat szerinted ha nem a nőé?

Ja hogy akkor egy nő ne dönthessen a saját teste felett de egy kormány dönthet mi?

hm..érdekes

akkor már tiltsuk be a fogamzásgátlókat is merthát tulajdonképpen azokkal is megölünk meg nem született embereket...nevetséges

és ilyen gondolkodású emberek között élűnk...

2020. febr. 26. 21:41
 15/45 anonim ***** válasza:
87%

Álszent barmok.

Ezek nem életeket akarnak védenie,hanem minél több rabszolgát létrehozni,hogy legyen,aki eltartsa őket.

A nagy életvédők előbb az élőket védje már meg,akik már megszülettek.

Akiket meg még a saját szüleik sem akarnak a világra hozni,azokat pedig ne az adófizetőkkel tartassa el az állam.

Tartsa el őket az egyház!!!

2020. febr. 26. 21:56
 16/45 anonim ***** válasza:
85%

Van sok hindu és buddhista a földön

Van sok nézet és vallási klán

Allahban oly sokan bíznak - de

Én nem voltam soha ilyen!

Római katolikus vagyok

Az egyház befogadott

Hisz bárki katolikus lehet

Aki csak él és mozog!

Nem kell a daliás termet

És nem kell, hogy legyen eszed

Az egyházé vagy abban a percben mikor

kilő az édesapád...

Hiszen...

Minden sperma drága

Minden sperma szent

És ha egy is elvész

Isten mérges fent

2020. febr. 26. 23:15
 17/45 anonim ***** válasza:
83%

Aha, tehát aki kiveri magának, az rögtön kezdjen bűnbocsánatért esedezni? :)

2020. febr. 26. 23:20
 18/45 A kérdező kommentje:

Ez egyébként egy vicces kérdés viszont én katolikus középiskolában tanultam ahol konkrétan ezt tanították. Hogy maszturbálni bűn.

Köszönöm egyébként a válaszokat, én magam úgy gondolom a nő dönthet a teste felett ha épp nem tudja vállani a gyermeket nem szabad ráerőszakolni.

Kommentelhettek még, érdekes válaszok jöttek :)

2020. febr. 26. 23:50
 19/45 anonim ***** válasza:
90%
Ha nem maszturbálsz akkor a szervezeted oldja meg álmodban. Tehát ugyanott vagy. Maszturbálni egészséges.
2020. febr. 27. 00:33
 20/45 anonim ***** válasza:
3%

#18 "én magam úgy gondolom a nő dönthet a teste felett ha épp nem tudja vállani a gyermeket nem szabad ráerőszakolni."

Fordítva ülsz a lovon. Nem egy kert kigazolásáról van szó vagy egy kismacskáról, hanem egy születendő emberről, mint ahogyan te magad is voltál magzat valaha.

Az abortuszt olyan szempontból nézd, hogy azzal a te életedet vették volna el ha éppen te vagy az a "nem kívánt terhesség". Akkor is értéktelen dolog? El tudnád dönteni hogy a ma élő emberek közül kinek az élete nem fontos annyira hogy valaki más dönthetett volna úgy hogy elveszi, nem hagyja megszületni sem?

A másik fontos dolog hogy a nőnek igen, van önrendelkezési joga. Megteheti hogy fogamzásgátlást használ vagy egyszerűen nem szexel. EZ a döntés a SAJÁT teste felett, eldöntheti ma már hogy akar-e gyereket vagy sem - de amikor már terhes akkor nem erről dönt. Egy terhes nőnek MÁR VAN GYEREKE, hiszen ez a terhesség, hogy gyereket vár.

A terhes nő már nem a saját testéről rendelkezik, az már nem ÖNrendelkezés, hanem a magzat életéről dönt. Nem az a kérdés hogy ő terhes lesz-, hiszen már az. A kérdés az abortusznál, hogy marad-e terhes addig amíg a gyermeke meg tud születni vagy ő eldönti a magzatról hogy vegyél el az életét, ne születhessen meg.

Lehet mismásolni, de valódi döntést egy nő csak akkor hozhat ha kimondod és nevén nevezed azt hogy MIRŐL dönt amikor az abortuszról dönt. Arról dönt hogy éljen-e a gyermeke vagy megöljék. EZ az abortusz.

Nem egy kozmetikai műtét, hogy egyenesebb legyen az orra vagy eltávolítsanak egy szemölcsöt. Nem egy életmentő műtét, hogy ki kell vágni a daganatot a testéből. Ez egy élet megszakítása.

És nem, nem vagyok abortusz tiltás mellett álló, soha nem támogatnám hogy tiltsák be. De tudni kell mi az, hogy nem játék, mert valóban élet-halál kérdése. EZ tényleg az.

2020. febr. 27. 06:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!