Baloldaliként egyetértetek a szegregációval?
Én igen, pedig alapvetően balra húzok.
Csak természetesen nem származási alapon, hanem képesség és magaviseletbeli alapon.
Igenis a gyengébbek ne húzzák le a tehetségeseket, a gyengébb képességűek pedig kapjanak külön figyelmet speciális osztályokban.
Az egy szerencsétlen dolog, ha a gyengébb osztályba csupa roma származású gyerek kerül, de erre nem a vegyítés a megoldás. Fel kell zárkóztatni őket, de nem más kárára.
#8, #9-nek:
Ha az érvényesülés alatt a mások véleményének való megfelelést érted, a hasznos tag alatt pedig azt hogy másnak/másoknak a hasznára váljak, akkor egyáltalán nem bánom hogy nem "érvényesültem"! XD
A 137-es átlagú IQ-mmal egyáltalán nem izgat hogy csak 8 osztályom van. A mottóm az hogy lehetetlen nincs csak tehetetlen, és ha valaki beleszól hogy az "nem úgy működik!", akkor az a válaszom hogy "minden úgy működik, ahogyan működtetjük!"
Az emberek véleményével kapcsolatban leírtakhoz pedig hozzátenném még hogy ahhoz hogy más véleményének akarjak megfelelni, ahhoz az kellene hogy érdekeljen! XD
Uh, eléggé elharapództak a kedélyek, a #12-es válaszolónak pedig csak annyi, ha olyan intelligens, biztosan tudja azt is, az IQ alapvetően fluid intelligenciát mér, nem döntő érv ilyen témában. Továbbá, ha kérhetném, tegye hozzá, hanyas szórásban annyi, nem lényegtelen.
Visszatérve az eredeti témához, teljesen egyetértek, Horváth László érvelésével azonban az a baj, hogy azt a hamis következtetést vonja le, amit sokan mások: hogy akiket el kell különíteni, végsősoron cigányok. Senki ne mondja nekem, hogy „felzárkóztatásnak” számít, ha valakit 8 általános iskolai év alatt nem tanítanak meg írni-olvasni.
Ha épp úgy jön ki a szegregáció, hát legyen. Amit viszont meg kéne érteni, hogy nincs így. Attól még, hogy valaki roma, nem lesz hülye, mosdatlan, állati. Ugyanolyan emberek, mint mindenki más; iskolában pedig ugyanolyan gyerekek, ugyanolyan álmokkal. Szánalmas az ezt ignoráló retorika.
#12, #13-nak:
Ahhoz lusta vagyok hogy a "szórás" jelentésének utánanézzek, de ha jól értelmezem, akkor referenciát kérsz.
A Mensa elég referencia?
#12, #13-nak:
Na jó, utána néztem.
Meglepő lehet számodra, de az úgynevezett "fluid" intelligenciám biztos hogy rosszabb mint a "kristályos"!
Már csak az a kérdés, hogy a Mensa melyiket teszteli?
#13, #12-esnek: a Mensa a fluidot teszteli. :) A Mensa-tag onnan ismerszik meg, hogy erre nem hivatkozik döntő érvként, mindnyájan tudjuk, hogy ez csak egy képesség, semmi több.
Továbbá jelezném, hogy egy taggal beszélsz, amit akár ellenőrizhetsz az adatbázisban is, teljesen értelmetlen autoritásként hivatkoznod erre.
Ismételten pedig kiemelném, hogy mindennek az égvilágon semmi köze a témához, maradjunk a tárgynál, reagálj a kérdésre adott hozzászólásokra, és ne “offolj”.
#15, #16-nak:
Eléggé összeszedetlenek a gondolataid.
Te, mint állítólagos Mensa tag, tekintélyelvet használsz az intelligenciáról alkotott véleményedre.
Eközben pedig velem szemben ugyanezen tekintélyelvű eszközt kizárod!
Érzékeled a teljes disszonanciát és önellentmondást a válaszodban?
Egyébként pedig mit akartál azzal mondani, hogy: "A Mensa-tag onnan ismerszik meg,"?
Mondtam én, hogy Mensa tag vagyok?
Én is tudom hogy 140 a határ.
Összeszedetlen. :)
Valahol elvesztettél, éppen egy általad nagyrabecsült, de szerintem egyszerű képességnél semmivel sem több „autoritás” képviselőjeként jeleztem, hogy vessük el ennek aként való használatát. Nem érzek disszonanciát, csak azt, hogy mindennek ellenére te még mindig erre hivatkozol. (A 14-es válaszodban egyértelműen, ha nem épp direkt félrevezetően utaltál a tagságodra, ami mögül most gyorsan meghátráltál. Ha proofot kérsz, szívesen igazolom hitelt érdemlően a tagságom privát üzenetben, de kérlek, tartóztasd magad az ilyen megszólalásoktól.)
Függetlenül attól, hogy — számomra legalábbis — nem szimpatikus a vitakultúra, amit képviselsz, a legszörnyűbb, hogy egyetértünk a fő kérdést, azaz a szegregációt illetően, ez azonban elkerülte a figyelmedet. Szomorú vagyok, hogy mégis belehajszolod magad egy ilyen (ismételten) off topic vitába, ahelyett, hogy elismernéd, túloztál, és haladnánk tovább.
12!
"Csak a lúzerek, az örök vesztesek hivalkodnak az IQ-jukkal."
Nem igaz, amit írsz. Egy öntelt baromfi vagy. A tanárok nem cseszegetnek csak úgy ki gyerekekkel. Össze-vissza beszélsz. Egy megkeseredett, beképzelt, 8 osztályt elvégzett idióta vagy, aki magát elképesztően okosnak hiszi. Hiába van jó képességed, ha nem tanulsz, és lehetsz bármilyen rossz képességű tanuló, ha szorgalmas vagy. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!