Baloldaliként lenne értelme a következő választáson a Fideszre szavazni?
A tegnapi választások megmutatták,hogy rohamléptekben erősödnek a neoliberálisok,a Momentum a semmiből elért közel 10%-ot,az MSZP,JOBBIK szétesett,történelmi mélyponton van,az LMP mégcsak be sem jutott.A szociális ellenzéki pártokat felváltották a neoliberális erők,ez pedig nagy fenyegetést jelent a munkásokra.Ha a zsúrpubik hatalomra jutnak,leépítenék a meglévő szociális hálót is,támogatnák a munkások nagytőke általi kizsákmányolását.Gyengítenék az állam befolyását.Talán eltörölnék az állami egészségügyet is,szóval ha pl a kezem törném,súlyos százezreket kéne fizetnem,hogy egyáltalán ellássanak,mint az USA-ban.
Úgy látszik,hogy az MSZP a jövőben már nem tudja védeni a munkásokat,2022-ben talán már be sem jutnak a parlamentbe.Épp ezért talán inkább a Fideszre kéne szavazni,hogy a meglévő szociális rendszert megvédjék a vadlibáktól.
1: A Momentum nem neoliberális.
2: "leépítenék a meglévő szociális hálót is,támogatnák a munkások nagytőke általi kizsákmányolását.Gyengítenék az állam befolyását.Talán eltörölnék az állami egészségügyet is" - ezeket konkrétan a fidesz csinálta eddig (az állami egészségügyet nem eltörölte, hanem lezüllesztette)
Láttál a Momentum programjában erre utaló jeleket, hogy ilyeneket akarnak?
"Macron nagy spanjai."- erre valami bizonyítékot kérek azon kívül, hogy kb 1,5 éve találkoztak Macron nejével.
Akkor Bod Péter Ákos is neoliberális, aki felszólalt több kampánygyűlésükön?
Ha elolvastad volna a programjukat, akkor látnád, hogy baromira nem neoliberálisok.
És téged mi akadályoz meg abban, hogy olyan munkád legyen, ahol rendesen megfizetnek? Talán tanulni kellene és dolgozni. Tényleg dolgozni, és nem bemenni a melóba, hogy egész nap a világ számára értéket nem teremtő tevékenységet végezz.
Én is szakmunkások gyere vagyok, mégis értékes diplomám lesz magas fizetéssel. Mert tanulok. Rengeteget. Amíg neked 8-12 óra után lejár a munkaidőd, addig én sokszor az 5 óra alváson és a tanuláson kívül nem csinálok mást. Mire teljes munkaidőben fogok dolgozni, kitanulom a szükséges technológiákat, amit meg is fizetnek. Lehet egy gyárban műanyagdarabokat pakolni, de ne csodálkozz, ha azért kevesebb pénzt kapsz.
Ezért jó a kapitalizmus. Be tudod dolgozni magad a nagyok közé, csak nem kéne lustának lenni.
Én is egyetemre járok jelenleg,mégis kilátástalannak látom a jövőt.
Kádár bá rendszere akkor is szimpatikisabb.Inkább maradjon akkor a Fidesz,még mindig jobb mint a Momentum.Ha már az MSZP,Jobbik,DK nem válthatja le,akkor más se tegye.
Miért látod annak? Talán rosszul választottál szakot.
Én ezekben az európai alapjövedelem és hozzá hasonló víziókban csak azt látom, hogy én becsületesen dolgoznék, mások pedig otthon vernék a f**zukat, mert minek dologzni, ha alanyi jogon jár nekik a pénz? Nyilván nem fogok egy ilyen ötletet támogatni.
Akkor is kéne dolgozni ha magasabb lenne a minimálbér
Diplomában meg legfeljebb a mérnöki és az infós ér valamit (mérnökiből se az összes) a többivel ki lehet törölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!