Ha a kormány jelentősen megemelné az egészségügyi dolgozók bérét, rosszabb lenne az egészségügy?
#30 Persze, 4 nap leforgása alatt eü környezetben mozogtál és akkor ez már mindent felülíró "tapasztalat".
Van ilyen nővér sajnos, fogadd el, lépj tovább, nem dőlt össze a világ. Ha meg valaki hamarabb akar bekerülni egy vizsgálatra, mint embertársai, akkor te se gondolhatod komolyan, hogy azt pusztán felebaráti szeretetből engedélyezik neki, amikor több, ugyanúgy beteg ember várakozik, akik ráadásul hamarabb jelentkeztek. Az arab dokit meg hagyjuk ki ebből, én a magyarokról nyilatkozom.
Verheted itt magad a földhöz egész nap, akkor se a hálapénzes réteg lesz a többség. A többség az lesz, aki szétgürizi magát egyetemen azért, hogy rendszeresen a képébe vágják, hogy az ő szakmájában dolgozók márpedig mekkora szemétládák, hálapénz így még úgy, beleöli azt az irdatlan mennyiségű pénzt és energiát, ami szükséges az egyetem elvégzéséhez, majd a diplomát kézhesz kapva mehet a hozzád hasonló "mindent is sajnálok a gyógyítószemélyzettől" mentalitású emberek közé gyógyítani, önként túlórát vállalni, mert különben nem lenne ki ellássa a betegeket, mindezt 185 ezer forintért, és rádöbben hogy nem, nem fog megtérülni az a 40 ezer forintos anatómia atlasz, örül, ha ebből meg fog tudni élni az egyszobás albérletében és néha eszik is valamit. Na meg a francokat! Ha az idősektől, hálapénzesektől sajnáljátok, akkor legalább a fiatal orvosoktól, az utánpótlástól, a most végzősöktől ne vegyétek már el a lehetőséget.
#30. És ha szerinted egyes orvosok elfogadják a hálapénzt, s ez neked nem tetszik, akkor erre az egészre nem pont az lenne a megoldás, hogy emeljék a bérüket?
Ha én orvos lennék, és 185,000 nettót keresnék, akkor sem fogadnék el többnyire hálapénzt, főleg nem olyan formában hogy szolgáltatok is érte valamit, például előre engedem a sorban azt aki fizet...
Viszont mondjuk ha egy sikeres műtét UTÁN adna nekem valaki egy borítékot, hálából, és éppen nem tudtam befizetni az áramot, azt lehet (!), hogy elfogadnám. Mert meg szeretnék élni...
Viszont ha háromszor, négyszer ennyit keresnék, vagyis amennyit a szakértelmem és a munkám ér, akkor biztos, hogy még ilyen esetekben sem fogadnám el... (Ha orvos lennék.) Már ha tudok tenni ellene, mert komolyan létező jelenség, hogy valaki nem áll le.
Már 22 éve, de apám büszkén szokta mesélni, hogy a születésemnél azt a nagyon rendes szülész-nőgyógyászt mennyit kellett kergetni a borítékkal, hogy végre elfogadja.
Konkrétan ráerőszakolta, egy orvosnak pedig nincs ideje nap mint nap az ilyen emberekre fordítani többször félórát, hogy leszáljanak róla.
Egyébként érdekes, hogy vajon a prolikban miért pont az orvosokkal szemben van ez a mindent elsöprő ellenszenv és miért jönnek folyamatosan a sz.ros hálapénzzel, meg hogy az orvosnak hivatásból kéne gyógyítani és maximum csak fényt enni, meg mellette a parkolóban csövezni, nem érdemlik a nyugati bérek töredékét sem, stb.
Valamiért a szakmunkások becsülete sosem merűl fel, amikor multkor is itt az oldalon valaki hosszan ecsetelte egy válaszban, hogy a priuszos barátjával burkolók és hogy Ő milyen hülye volt amikor látta hogy három óra alatt végeznek, akkor majdnem mondta a tulajnak, hogy 4 óra lesz és 40,000 forint, de előtte a priuszos barát "szerencsére" kapcsolt és benyögte, hogy 8 óra lesz és 100,000 Ft.
Aztán azt is leírta, hogy szándékosan nagyon lassan dolgoztak, már alig bírták, olyan unalmas volt...
És ez a válasz nem lett lepontozva, többeknek is tetszett, hogy milyen "leleményesek" a fiúk.
Elég nagy a baj ezzel a társadalommal.
Amúgy a pincér,kozmetikus,asztalos,fodrász
,benzinkutas se fogadja el a borravalót. Mindig a hálapénz van kiemelve.
Nem mindent felülíró tapasztalat, csak beszédes tény. Önszántából pedig senki nem akar beteg lenni, de te teljesen fel vagy háborodva, mert valaki ilyet tapasztal rövid idő alatt.
Az arab dokit pedig nem hagyom ki ebből, mert ő is ugyan azt a munkát végzi ugyan abban az intézményben, mint a többi magyar orvos.
Te pedig toporzékolhatsz itt egész nap, hogy alig akad olyan orvos aki nem tartja előre a markát, amikor nekem ez a tapasztalatom, és másoknak is. Majd én kérjek elnézést, mert lehet rossz orvosokhoz sétáltunk be? :)
Csak megjegyzem, hogy aki nem várja el a hálapénzt, de ha adják elfogadja, azzal semmi problémám, mert nem pofátlan tapló, és nem alkalmaz kettős mércét fizető és nem fizető betegek között. Normális ember ezt a mentalitást nem fogadja el, nemhogy egy szűk rétegtől, hanem az egészségügyben SENKITŐL.
"És ha szerinted egyes orvosok elfogadják a hálapénzt, s ez neked nem tetszik, akkor erre az egészre nem pont az lenne a megoldás, hogy emeljék a bérüket?"
Ilyet nem írtam le. Azt írtam le, hogy pofátlanul előre ne várjanak el semmit. Találkoztam, hallottam bőven ilyen eü dolgozókról. Mutass nekem egy sebészt, aki annyira szegény, hogy még autója sincs, és gyalog jár be dolgozni.
"Csak megjegyzem, hogy aki nem várja el a hálapénzt, de ha adják elfogadja, azzal semmi problémám"
Akkor tulajdonképpen még kisebb rétegre fened a fogad, mert aki ténylegesen elkéri állami körülmények között, az már valóban a kisebbség. Ami egyébként egy szörnyen gátlástalan dolog, és maximálisan elítélem. De azt nem fogadom el, hogy ezt kollektíven ráhúzd mindenkire, ha eddig terjed a látóköröd, az a te bajod, de legalább ne írnád ki nyilvánosan az elmebeteg hülyeségeidet.
A sebésznek tudod miért van autója? Mert magánrendel (mellesleg pont azért, mert nem fizetik meg). Megfejtettük ezt a szörnyű nagy rejtélyt. Egyébként igen, pont a sebészetes szakmákon belül jellemző a tartjuk a markunkat téma, de az még mindig nem a többség.
Oké, elfogadom a véleményed, de azt tanácsolom, hogy légy nyitott annak esetleges megváltozására, ne nyomd ezt el érzelmi alapon, törekedj az objektívitásra...
Én is így teszek.
Így virtuálisan nem tudok neked olyan sebészt mutatni, de én találkoztam már olyan fiatal szakorvos jelölt sebésszel, akinek problémát okozott a BKV bérlet megvásárlása.
Illetve a #10. válaszban kitértem arra, hogy nem csak sebészek léteznek, ott vannak az orvosi mikrobiológusok, stb. stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!