Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a kormány jelentősen...

Ha a kormány jelentősen megemelné az egészségügyi dolgozók bérét, rosszabb lenne az egészségügy?

Figyelt kérdés
Béremelés csak úgy lehetséges, ha valahonnan elvonja. Mivel költségvetés előre be van tervezve, csakis abb, vagy hitelekbol lenne lehetséges. Ezek közül egyik sem jó, mivel akkor romlik az egészségügyi ellátás, ha hitelből finansziroznak akkor pedig az államadósság nőne.

2020. jan. 17. 17:08
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

Európán belül bárhol elfogadják. Sőt ezen kívül is(például Izrael,ha jól tudom.)

Svédországban is,hiszen nagyon sok skandináv tanul Magyarországon.

2020. jan. 18. 13:10
 22/39 anonim ***** válasza:
68%
Logikátlan lenne az a feltevés,hogy a magyar orvosi diplomát nem fogadják el. Orvoshiány van mindenhol Európán belül. A magyar orvosi képzés pedig elmélet szempontjából jó. :) Nyilván a gyakorlati része nevetséges,de ezt az átlag beteg is tapasztalja sajnos. Kevés orvos,időhiány,felszereletlen,korszerűtlen intézmények. Én személy szerint ezért szeretnék főleg kimenni. Adnak teret,lehetőséget normális gyógyításra. Szeretném jól használni a tudásomat,szeretném hogy a beteg is normális körülmények között gyógyuljon. A környetet,a társas kapcsolatok,az eggyütt töltött idő mind pozitívan(vagy negatívan)befolyásolja a kezelés kimenetelét.
2020. jan. 18. 13:19
 23/39 anonim ***** válasza:
0%

"Másrészt pedig a hálapénzt már csak az idős orvosok kérik, a fiatalok egytől egyik elutasítják, sőt, kellemetlennek érzik. A szülészetes, sebészes szakmán belül találni még ilyet, ahogy írták, de ez a töredék."

Ezzel lehet vitatkozni, ugyanis ha már alig-alig fogadnak el, vagy várnak el hálapénzt az orvosok, akkor miért merül fel ez a téma időről időre a médiában is? És nem csak idősebb orvosok esetében. És nagyon sok ember ír az ilyen irányú negatív tapasztalatairól. Manapság ne legyen már elvárás, hogyha TB-s szolgáltatást veszek igénybe, akkor ne úgy kezeljenek mint egy egeret, mert a pénzéhes idióták nem kapnak pénzt.

2020. jan. 18. 14:00
 24/39 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert ha csak az idősebb réteg vagy az adott szakmán belüli orvosok fogadják el, még az is bőségesen sok. Ez a "nem fognak jól bánni velem, ha nem adok hálapénzt" felfogás meg őrjítő. Van ilyen, igen, de nem lehet általánosságban beszélni róla, mert ez se a nagyobb réteget érinti. Annyiféle osztályon jártam már több hetes gyakorlatokon, legalább a 80% nem kérte vagy elutasította a hálapénzt. Főleg a fiatalok. De volt, hogy a 60 éves főorvos mondta meg az idős néninek, hogy "tessék elrakni, kelleni fog az még másra is". Ellenben olyat is láttam, hogy a beteg a rendelés végén lecsapta az asztalra a borítékot és kirohant, szó szerint. Csak néztünk a tutorommal, hogy akkor ez most mi. Meg persze voltam olyan sebésszel is, akinek tömve volt a zsebe borítékkal. Meg egyébként néha nekem is gond van az egészségemmel, es orvoshoz kényszerülök, vagy éppen a családom tagjainak van szüksége valamire. Egyszer sem adtunk még hálapénzt.

Muszáj lenne kicsit árnyaltabban látni a képet, mindkét oldal érdekeit figyelembe venni, és nem kimeríteni az egészet abban, hogy válogatás nélkül köpködünk minden magyar orvosra.

2020. jan. 18. 14:19
 25/39 A kérdező kommentje:
A katonák sem kovetelozhetnek h ennyi meg annyi fizetést gondolnak maguknak ha mondjuk háborús övezetbe küldik őket. Nyilván többet fognak kapni, de akkor ők is kovetelozhetnenek.
2020. jan. 18. 14:56
 26/39 anonim ***** válasza:
100%
Hogy jönnek ide a katonák?
2020. jan. 18. 15:03
 27/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem egy fodbalistát kell kitömnie a gráci elmebetegnek pénzzel hanem az eü-ben tevékenykedőket megfizetni normálisan!
2020. jan. 18. 23:07
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

"Hogy jönnek ide a katonák?"

Hát eddig senki nem beszélt róluk, a kérdező meg nem akar reagálni az elhangzott válaszokra, ezért bedobta. Felesleges keresned a logikát.

2020. jan. 18. 23:11
 29/39 anonim ***** válasza:
100%
Én leszarom a katonákat. A törököt is 150 évig vertük, a gráci elmebeteg törpe meg a várban csicskul most be nekik, ahogy az oroszoknak is.
2020. jan. 18. 23:18
 30/39 anonim ***** válasza:
0%

Felemelő volt hallani amikor két ápoló azon búslakodott a liftben, hogy egy idős nénitől az egyikük csak 1000 forintot kapott. Pont akkor jöttem el attól a dokitól, aki középkorú, tesóm műtötte, és csak boríték után küldte fel Budapestre speciális kezelésre, ahogy mondta: "Mert ez nem jár mindnekinek, és egyébként is nehéz bekerülni, de ő mehet pár nap múlva."

Az meg külön vicc, hogy a fiatalok nem teszik zsebre a zsét. Akkor nem fogadják el, ha mások orra előtt adja valaki oda, de 4 szem közt simán. Sőt, az arab szakorvos is szívbaj nélkül zsebere vágta, amikor CT-re kellett beutaló. Ha ez annyira ritka dolog, akkor ezek egyikével sem kellett volna szembesülnöm szűk 4 nap alatt. Van aki nem fogadja el, de ez akkor is a szűkebb réteg. És ezt nem az általánosítás, hanem a tapasztalat mondatja velem.

2020. jan. 19. 10:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!