Ha a kormány jelentősen megemelné az egészségügyi dolgozók bérét, rosszabb lenne az egészségügy?
Na pontosan ezt nem látják.. mert a média csak.azt nyomja,hogy emelés emelés emelés..
De a hátteret meg a valóságot nem látják.
Jól összefoglaltad.
Egyrészt ha egy postás vagy egy bolti eladó elront valamit, az nem kerül egy ember egészségébe vagy életébe, míg egy orvosnál pontosan erről van szó. Egy postás vagy egy bolti eladó munkáját majdnem bárki el tudja végezni, egy sebészt viszont nem tud helyettesíteni a szomszéd Laci bacsi. Ez nem beképzeltség, ez tény, mindenkinek a munkájára szükség van, de amikor építkezel is előbb a téglákat rakod le, nem a nappali falát fested.
Másrészt pedig a hálapénzt már csak az idős orvosok kérik, a fiatalok egytől egyik elutasítják, sőt, kellemetlennek érzik. A szülészetes, sebészes szakmán belül találni még ilyet, ahogy írták, de ez a töredék.
Már nagyon sokszor leírtam, de nem hivatásból fogok tudni autót venni magamnak, hogyha majd behívós leszek, akkor időben odaérjek a beteghez, hanem pénzből. És amíg 185 nettó egy rezidens kezdőfizetése, ez sajnos lehetetlen.
Úgy gondolom, hogy nem tőlem kellene sajnálni azt a pénzt, mert megdolgoztam érte, nem is keveset.
Az nem számít, gondolom az állam oldja és kész, mint előző rendszerben.
Off:
#17.
Svájcban elfogadják a magyar orvosi diplomát? Mert sok helyen igen, ausztriába, németbe simán ki lehet vele menni, de Svédországba pl. nem, mert ott annyira más az oktatási rendszer, pl. az orvosi is csak 5.5 év (ettől függetlenül az ottani egyetemek azért természetesen jobbak), hogy ottani diplomát kérnek...
Nekem úgy rémlik, hogy a magyar orvosi diplomát svájcban nem fogadják el, de javíts ki ha tévedek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!