Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért működésképtelenek a...

Miért működésképtelenek a tervgazdaságok?

Figyelt kérdés

Központilag be lenne árazva a termék előállítása, a munkások bére, az alapanyag ára, az alapanyagot előállító munkások bére, így mindenki jól járna, a munkások normális fizetést kapnának, a cégnek pedig lenne biztos profit.

Vannak erről publicisztikák vagy online olvasható könyvek ?

(u.i: jól jönne egy "Gazdaság" alkategória itt a politika rovatban)

2010. júl. 21. 15:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Egyébként azért nem, mert sem a piac, sem az emberek nem hatódik meg tőle, ha előírják neki, mire van szüksége, mire nincs.

Annó a 80-as években is hiába mondták, hogy nincs szükség banánra, mégis sorbaálltak érte az emberek órákat.

Hogy tudnád pontosan megtervezni az igényeket, hogy azzal mindenki elégedett legyen? Ugyan már!

2010. júl. 22. 12:00
 12/13 Voltaire ***** válasza:
Engem az érdekelne, hogy aki a válaszomat lepontozta, azért tette, mert kommunista, vagy mert hülye a gazdasághoz?
2010. júl. 23. 11:52
 13/13 anonim ***** válasza:

ma 11:52

Én pl. azért pontoztam le, mert a válaszod hülyeség, téves, sőt, majdnem értelmetlen.

2010. júl. 23. 12:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!