A Fidesz leszereplesének egyik oka hogy a határontúliak nem szólhattak ez alkalommal bele?
Talán az, hogy körülbelül 3,5 millió ember lakik olyan településen, ahol ellenzéki a polgármester? Nem szavaztak többen az ellenzékre, ez igaz, azonban összefogtak.
Egyébként szerintem nem. A 2018-as országgyűlési választásokon, a listás választásokon 216 120-en szavaztak levélben a fideszre.
Igaz, hogy 56% kapott.
2018-ban viszont 100 ezerrel több ember szavazott az ellenzékre. És még se ők nyertek.
Nem miattuk veszítettek sok helyen, ahogy eddig se miattuk nyertek.
Személy szerint ezek miatt nem szavaztam rájuk:
1.) Túlzásba vitték a migránstémát és a Soros-témát.
2.) EU-ellenesség elburjánzása. Alapvetően jó dolog lenne, hogy kiállnak az ország érdekei mellett, de néhány olyan dologban is kötik az ebet a karóhoz, amelyekben lehetne engedni és fölösleges mindent megvétózni.
3.) Korrupció. Jó, lehet mondani, hogy melyik politikus nem lop, de egyrészt vannak azért pártok, amelyeknek még nem volt alkalmuk bizonyítani az ellenkezőjét, másrészt meg azt is unom már, hogy mindig két rossz közül válasszak.
4.) Néhány dologban túlságosan konzervatívak, ami nem feltétlenül baj, de személy szerint több nyitottságnak jobban örülnék.
5.) Kiszámíthatatlan intézkedések. Nincs részletes programjuk, ezáltal gyakran meglepnek ilyen-olyan lényeges változtatásokkal, amire esély sincs nemet mondani. Az ilyen nagyobb változtatásokról érdemes lenne előre tájékoztatni az embereket és esetlegesen kikérni a véleményüket.
6.) Egészségügy rendbetételének, átszervezésének hiánya. Tudom, hogy ez nem megy egyik napról a másikra, de nem látom, hogy ezirányban törekednének.
7.) Fővárosi fejlesztések támogatásának hiánya vagy támogatások alacsony mértéke, illetve szerintem kevésbé fontos fejlesztések támogatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!