Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért támogatják azt aki...

Miért támogatják azt aki elektromos autót vesz? A friss jogsisoknak azaz fiataloknak miért nincs semmi " kedvezmény"?

Figyelt kérdés

Ügye az elektromos autó a gazdagok játékszere, legolcsóbb is 8-9 millió újonnan. Erre jár akár 1.5 millió állami támogatás.

4 éve amikor közel 153 ezerért csináltam meg a B jogsit azt még nem tudtam vezetni, kellett hozzá egy autó, az egy alap fapad Swift volt, félreértés ne essék azóta is Swifttel járok csak közel fél millióba került az autó, plusz az átírás amit az eleve leadózott pénzemből csináltam és azért is kértek " vagyonszerzési illetéket" .

Tudom, hogy populista a kérdésem, de nincs igazam?

2020. jan. 2. 23:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%
Amennyire tudom, a legolcsóbb 6,5 millió. A friss jogsisok is kapnak kedvezményt, ha környezetkímélő járművet vesznek.
2020. jan. 2. 23:04
 2/15 anonim ***** válasza:
79%

A fiataloknak is van kedvezmény, kifizeti az állam a jogosítványod vizsgadíját.

Autót venni pedig nem kötelező és nem is létszükséglet. Nem az autó vásárlását támogatja az állam, hanem a tömegközlekedést - rengeteg pénzzel, és így aki nem tud magának autót venni és azt fenntartani, az is tud közlekedni.

nem az autó vásárlását támogatja az állam, hanem azt, hogy beindulhasson az elektromos autókra való átállás, mert a városi közlekedésben az mindenkinek jobb. Azonban jelenleg mg olyan drága, hogy nem tudják az emberek megvenni. Ez a támogatás ebben segít, hogy akinek van pénze az egy picivel többért már olyat vehessen ami a környezetet kevésbé szennyezi közlekedés közben.

Ez pont olyan mint a napelemek, napkollektorok állami támogatása. Nem a fűtést támogatja mindenkinél az állam, hanem azt, hogy környezetbarátabb formát tudjon megvenni - vagy a hagyományosnál, hogy hatékonyabbat tudjon venni a régi helyett. Pontosan azért mert a fűtését mindenkinek magának kell megoldania, de a közösség érdeke, hogy az ha lehet akkor a legkevésbé szennyező vagy energia fogyasztó legyen. Ezért ad bele a közösség, vagyis az állam pénzt, mert megéri.

Abból nincsen haszna a közösségnek ha te a Swift helyett Opelt tudsz venni, mert egyformán megy a kipufogógáz az ablakuk alá belőle.

2020. jan. 2. 23:11
 3/15 A kérdező kommentje:

Ezt a jogsi szerzést inkább ne, nem ide, sőt le se kellene írnom, egy évben 3 biztonságos ellenőrzés vizsgát csináltam 3x kellett a tanfolyamot kifizetni c majd e és d kategóriából kresz vizsgát meg 1 éven belül tettem mindből. Mi ez ha nem pénzpazarlás?

Na jó, meg lettem győzve, idomítják a gazdagokat.. csak ne jöjjön el az ami eljöttt Barcelonába.

2020. jan. 2. 23:23
 4/15 anonim ***** válasza:
83%
Mert környezetkárosító.
2020. jan. 2. 23:26
 5/15 anonim ***** válasza:
30%

"A friss jogsisok is kapnak kedvezményt, ha környezetkímélő járművet vesznek."

Nem akkor, hanem ha elektromost.

2020. jan. 2. 23:32
 6/15 anonim ***** válasza:
89%

"tanfolyamot kifizetni c majd e és d kategóriából kresz vizsgát meg 1 éven belül tettem mindből. Mi ez ha nem pénzpazarlás?"

Hát kötelezett rá valaki, hogy letedd?

2020. jan. 2. 23:34
 7/15 A kérdező kommentje:
Senki, bocsánat.
2020. jan. 2. 23:56
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Én személyszerint örülnék neki, ha eljönne az, ami Barcelonában eljött.

Semmi értelme a nagyvárosokban még a wc-re is autóval járni és igenis tenni kell azért, hogy tisztább legyen a városokban a levegő. 30 éves dieselekkel pedig ez csak problémásan lehetséges...na ezért támogatják az elektromos autókat.

2020. jan. 3. 00:19
 9/15 A kérdező kommentje:

Engem az döbbentett meg, hogy ha bezúzatja akkor 3 évig ingyen utazhat tömegközlekedéssel, egyrészt pl. én előbb akasztanám fel magam mint, hogy bontóba vigyem a kicsi kocsim, másrészt meg, ki a fene akar inkább bacit meg tömegnyomorba tengődni , főleg itthon, "van egy cigid" arcok elég okot adnak, hogy inkább más utat válasszak..

Remélem lovaskocsival be lehet menni a Katalán fővárosba.

2020. jan. 3. 01:08
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Most mi a baj, az, hogy meg kellett dolgoznod a jogsiért és a kocsiért? Miért fentről várod, hogy ezt fizessék neked?
2020. jan. 3. 01:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!