Megéri egy ilyen szegény országnak a 200 milliárdot a Puskás stadion?
Őszintén szólva,szerintem pár évtized múlva,olyan fejlett lesz a digitális világ,hogy az embereket nem fogja már lekötni a fizikai valóság,sportok nézése.
Ma már érezhetően a fiatalabb generációt más köti le,nem érdeklik őket a sprotok nézése,mint a szocializmusban felnőtt embereket,amikor nem volt internet,és az volt a hobbi,hogy összegyűltek kőbunkó emberek,azért hogy egymást szidják(na kb ennyi a foci értelme).
A jövő a virtuális valóságé,e-sporté.
Kicsit szomorúnak tartom, hogy itt és máshol is kommentekben mindenki gúnyolódik azokon, akik szerint az egészségügyre kéne inkább költeni. Az első oldalon is nevetgel egyet a CT-ken az egyik kommentelő.
Lehet rajta szórakozni, de amikor hirtelen beteg leszel, vagy egy közeli családtagod és több hét, mire bejutsz szakorvoshoz, aki 1,5-2 hónapra előjegyzést tud adni CT-re, akkor nem lesz ilyen vicces. Sajnos pont benne vagyok, kénytelen voltam elmenni magán úton CT-re. Közel 80 ezret fizettem.
Aki nem tudja kifizetni, az meg dögöljön meg. Nem mindegy az a pár hónap egy komoly betegségnél. Előre meg nem feltétlenül tudják, hogy súlyos, úgyhogy a sürgősségi beutalot felejtsük el..
Igen, nagyszerű, hogy van egy ezredik stadionunk, de 200 milliárdot elkölteni rá, úgy, hogy ezrek halnak meg a balkáni egészségügy miatt évente, gyakorlatilag a hazaárulás kategória.
A Gyurcsányozóknak pedig üzenem, hogy Gyurcsány le lett váltva, el lett zavarva.
Egy bukott politikushoz mérni a mostani miniszterelnököt elég ostobaság. Azért lett megválasztva, hogy változás legyen és ne ugyanazokat a hibákat kövesse el. Ha ez nem sikerül 10 év alatt sem, akkor ő is el lesz zavarva. Ez van.
"Igen, nagyszerű, hogy van egy ezredik stadionunk, de 200 milliárdot elkölteni rá, úgy, hogy ezrek halnak meg a balkáni egészségügy miatt évente, gyakorlatilag a hazaárulás kategória."
Ugye? Ez egy beteg, szürreális ország.
26# és közben azokat hívják hazaárulónak, akik ehhez nem bólogatnak...
Pedig van egy fontossági sorrend. Ha megkapom a fizum, én sem költhetem el egyből a hobbimra, mert utána nem tudom kifizetni az alapvető szükségleteimet.
Az állam is költhetné a befizetett adóinkat a fontos dolgokra először. Aztán ha azok rendben vannak, akkor lehetne költeni a szórakozásra is. Mert semmi gond azzal, ha egy nagyvárosban van több 21.szàzadi stadion. De ne a fontos dolgok elől legyen elvonva a pénz.
Illetve az is elég érdekes, hogy gyakorlatilag 100-150 milliárdot drágult a beruhazas.. Ki tudja kinek a zsebében kötött ki az összeg nagy része.
27-es,hát igen:)
Ezek után már azzal sem érvelhetnek,hogy valaki éhezik,de piára meg cigire van pénze,mikor az ország vezetése is ezt a példát mutatja.
Előbb a szórakozás,aztán a létszükséglet.
Szomorú,de igaz,amit leírtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!