Iszlamofóbia vagy a 150 éves török hódoltság az oka, hogy sok magyar utálja a törököket és hogy szerintük az égvilágon semmi közünk nincs hozzájuk és soha nem is volt?
Nincsenek illúzióim, a magyar egy finn-ugor nyelv, nem pedig török, genetikai rokonság nincs, nem hiszem, hogy a hunok leszármazottjai lennénk.
De nem igaz, hogy semmi közünk a törökökhöz és soha nem is volt. Az ősmagyarok kulturális rokonságban álltak a törökök őseivel, ugyan az a lovas nomád életmód, ugyan az a sámánista vallás (tengrizmus), sok török jövevény szó a magyar nyelveben, még az ősmagyar társadalmi szerkezet is török eredetű volt.
A honfoglaló magyarság egy törzsszövetség volt, de nem volt etnikailag homogén, török törzsek is a tagjai voltak, de mivel a magyar volt a domináns kultúra teljesen beolvadtak ugyan úgy, ahogy a székelyek vagy a később betelepült kipcsakok (kunok), jászok, besenyők és volgai bolgárok.
Én nem látom azt a nagy ellenszenvet.
Jó, itt vagy te, elsőként.
Törököket utálom, főleg amióta elkezdtek újra iszlamizálodni meg Oszmán Birodalomról álmodni, Atatürk forog a sírjában.
Youtubeon vagy bármely oldalon mindig jönnek és rámírnak törökök hogy Magyarisztán meg türk testvér...bazzdmeg én keresztény európai vagyok, akinek az ősei az életülek adták azért, hogy megvédjék az országot tőletek, több százezer magyart elhurcoltak, kiírtottak, erre türk testvér??
Nekem sokkal inkább az osztrákok, horvátok, csehek, lengyelek a testvér népeim, akikkel több száz éve élünk együtt közép Európában, nem jöttment iszlám ázsiai népek...
Nem hiszem, hogy a magyarok utálnák a törököket, az Erdogán féle politika egészen más tészta.
Az iszlámofóbia viszont a fundamentalista iszlámra érvényes, illetve bármiféle szélsőséges vallási irányzatra. Tömegbázisát tekintve ez leginkább az iszlámra érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!