MEnnyire történhetett a török hódoltság korában magyar-török keveredés, beolvadás?
Semmilyen adatot nem találok róla, pedig érdekelne.
Arról van tudomásom, hogy pl a nagy török központokban (Eger, Kanizsa, Pécs) maradt török lakosság, akik áttértek, és magyarok lettek.
Pl én egy ilyen török(?) várvédő leszármazottja vagyok, csak sajnos árnyalt a kép, mert beszélgettem egy turkológussal és ő is megerősítette, hogy a megszállt területen a török lakosság nagy része balkáni szláv volt, zömmel szerb. Én meg úgy tudom, hogy "igazi" törökök (anatóliai hadtest), csak nagyobb háborúkkor tartózkodott az ország területén.
Tehát nehéz kijelenteni, hogy a nagy török központokban lévő török lakosság, etnikailag tényleg török volt-e?
Még annyi, hogy nálunk ugye nem működött annyira az a rendszer -tudomásom szerint- ami pl a balkánon, hogy törökök magyar gyerekeket loptak.
Találd ki magad.
Török férfiak tengere szerteszét az országban.
Magyar férfiak sokasága lemészárolva.
Borzasztó lehetett az asszonyainknak és leányainknak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!