Hogyan lehet a politikában "képben lenni"?
Fiatal vagyok, eddig nem igazán érdekelt a politika, de most szeretnék nyitni felé. Azt értem, hogy naponta híradót kellene nézni, meg olvasni online hírportálokat, de ennyi elég? Mert ezt már kicsit próbáltam, de a felét nem is értem, mert nincs meg hozzá a háttértudásom pl. a mozaikszavak, előtörténet (nem a töri, amit a suliban tanultunk).
Idén leszek 24 éves, tudom, kicsit késői, de én legalább próbálkozom megérteni, nem úgy, mint a fiatalok nagy többsége!
Ja és azt se írjátok, hogy ne foglalkozzak vele, nem érdemes, mert az egyetemhez is kell mindenképpen sajnos.
Okés, de akkor ilyen alapon a kurucinfo és társai jellegű oldalakat is lehetne kukázni.
*33
Akkor viszont ne sértődj meg, ha valaki elfogultsággal vádol..
Szektásokkal nem érdemes vitatkozni az egyszer biztos..
Hidd el a komcsik is meg tudják, mindig is meg tudták magyarázni a világot az ő felfogásuk szerint. Mit értesz az alatt, hogy "ballibek"? A liberális szó normális ember számára nem lehet szitokszó, és itt nem bizonyos pártokra gondolok, hanem magára az eszmére. Az, hogy a nagy jólétben bizonyos országokban kitalálnak, olyan hülyeségeket mint a genderizmus az legyen az ő dolguk. Ez még mindig ezerszer kevésbé káros mint az a hülyeség amit te fújsz.
'Apropó hazafiasság. Ezt egyedül a szélsőjobboldal képviseli.'
Ezek szerint Hitler, Himmler etc., Szálasi is hazafi? Ők ugyanis szintén a szélsőjobbot képviselték és róluk a legnagyobb jóindulattal sem mondható el a hazafias érzés.
'A liberalizmus hatalmas károkat okoz, nagyobbakat, mint bármelyik szélsőjobboldali rendszer.'
A liberalizmusnak köszönheted, hogy még hülyeségeket is írkálhatsz, kormányt kritizálhatsz büntetlenül. Merted volna ugyanezt a náci Németországban, egy-kettőre a Gestapo kopogtatott volna az ajtódon kis elbeszélgetésre.
Kb. áprilisig kell elérnem egy értő szintet.
Nem törit szeretnék, mint ahogy írták, ezt külön ki is emeltem, annál aktuálisabb dolgokat.
Ne egymással veszekedjetek, tanácsokat adjatok.
Köszönöm a sok kommentet, egyik kérdésem se kapott még ennyi választ kb. 10 év alatt. :) Pedig volt ennél populárisabb téma is. Köszönöm és olvasom és várom még a kommenteket.
Akkor a terminológiára nincs valami szószedet? Csak olvassam-olvassam mind2 oldalt és majdcsak megértem egyszer?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!