Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan lehet a politikában...

Hogyan lehet a politikában "képben lenni"?

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok, eddig nem igazán érdekelt a politika, de most szeretnék nyitni felé. Azt értem, hogy naponta híradót kellene nézni, meg olvasni online hírportálokat, de ennyi elég? Mert ezt már kicsit próbáltam, de a felét nem is értem, mert nincs meg hozzá a háttértudásom pl. a mozaikszavak, előtörténet (nem a töri, amit a suliban tanultunk).

Idén leszek 24 éves, tudom, kicsit késői, de én legalább próbálkozom megérteni, nem úgy, mint a fiatalok nagy többsége!

Ja és azt se írjátok, hogy ne foglalkozzak vele, nem érdemes, mert az egyetemhez is kell mindenképpen sajnos.

2019. okt. 23. 21:12
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
Balliberális oldalakat eleve nem érdemes olvasgatni. Ritkán írnak igazat. Olyan elveik vannak, hogy jó, ha nemet vált egy kisgyermek, meg minden fehér ember rasszista... Teljesen irreálisak.
2019. okt. 24. 17:45
 32/42 anonim ***** válasza:

Okés, de akkor ilyen alapon a kurucinfo és társai jellegű oldalakat is lehetne kukázni.

2019. okt. 24. 17:48
 33/42 anonim ***** válasza:
Miért is? Volt olyan, hogy hazudtak? Mert a többi oldal mindennap hazudozik.
2019. okt. 24. 19:52
 34/42 anonim ***** válasza:
Oké értjük, náci vagy! Szerencsére a hozzád hasonlók a történelem szemétdombjára kerültek. A hozzád hasonlók égették fel maguk mögött a világot a kommunista barátaikkal karöltve! Lehet nem hiszed mert egybites majom vagy, de annyi mindenben hasonlítotok egymásra. A képlet egyszerű, komplett társadalmi rétegek kiszolgáltatottságát, tájékozatlanságát kell kihasználni. Kell faragni egy ellenségképet, egy csoportot akire minden probléma forrásaként lehet tekinteni (pl. zsidóság vagy burzsoázia), felépíteni egy alternatív valóságot, és demagóg súlykólással átmosni az emberek agyát. Ha a hatalom megvan, be kell tiltani az ellenzéki pártokat, a másként gondolkozókat bebörtönözni vagy megölni. Félkatonai szervezetekkel kell masírozni az utcán, a tüntetőket megverni. Az ilyen elmebeteg rendszerekre jellemző a vezető személyi kultusza, elég ha Mussolinire, Hitlerre vagy Sztálinra gondolunk. Az ilyen rendszerekben a polgárok egyéni jogai, érdekei a vezetést nem érdeklik csak is az általuk kitűzött "szent cél". Tulajdonképpen erről (is) szólt a 20. század, ez az amiből kulturált ember többet nem kér!
2019. okt. 24. 20:49
 35/42 anonim ***** válasza:

*33

Akkor viszont ne sértődj meg, ha valaki elfogultsággal vádol..

2019. okt. 24. 21:25
 36/42 anonim ***** válasza:
34, azért elgondolkodtató, hogy csak a szélsőjobb mond igazat... Mindig is így volt. A ballibek lehazudják a csillagos eget kezdve azzal, milyen szép ideológia a kommunizmus, vagy hogy mindenki egyenlő. Abba nehéz lenne belekötni, hogy egy csoport vezeti a világpolitikát, amit a szélsőjobb állít. Lehet, hogy véletlen, hogy a népbiztosok 90%-a egy 5%-os társadalmi csoportból jött, de nem valószínű.
2019. okt. 24. 22:19
 37/42 anonim ***** válasza:

Szektásokkal nem érdemes vitatkozni az egyszer biztos..

Hidd el a komcsik is meg tudják, mindig is meg tudták magyarázni a világot az ő felfogásuk szerint. Mit értesz az alatt, hogy "ballibek"? A liberális szó normális ember számára nem lehet szitokszó, és itt nem bizonyos pártokra gondolok, hanem magára az eszmére. Az, hogy a nagy jólétben bizonyos országokban kitalálnak, olyan hülyeségeket mint a genderizmus az legyen az ő dolguk. Ez még mindig ezerszer kevésbé káros mint az a hülyeség amit te fújsz.

2019. okt. 24. 22:48
 38/42 anonim ***** válasza:
Nem vagyok "szektás", csak hazafi. Apropó hazafiasság. Ezt egyedül a szélsőjobboldal képviseli. Talán néhány jobboldali sem annyira káros, ha nem kerül olyan helyzetbe. Pl. Horthy, Angela Merkel, Trump, Orbán, Antall, rettenetes károkat okoztak vagy okozhattak volna. A bevándorlást egyikük sem állítaná meg. (Orbán is csak beszél ellene, és csak az "illegális" ellen.) A liberalizmus hatalmas károkat okoz, nagyobbakat, mint bármelyik szélsőjobboldali rendszer. A lelkekben, emberéletekben. Elég néhány közel-keleti ország liberalizálására vagy az óvodások nemsemleges nevelésére gondolnunk. Vagy az évi több tízezer migránsok által elkövetett gyilkosságra Európában.
2019. okt. 25. 09:03
 39/42 anonim ***** válasza:

'Apropó hazafiasság. Ezt egyedül a szélsőjobboldal képviseli.'

Ezek szerint Hitler, Himmler etc., Szálasi is hazafi? Ők ugyanis szintén a szélsőjobbot képviselték és róluk a legnagyobb jóindulattal sem mondható el a hazafias érzés.

'A liberalizmus hatalmas károkat okoz, nagyobbakat, mint bármelyik szélsőjobboldali rendszer.'

A liberalizmusnak köszönheted, hogy még hülyeségeket is írkálhatsz, kormányt kritizálhatsz büntetlenül. Merted volna ugyanezt a náci Németországban, egy-kettőre a Gestapo kopogtatott volna az ajtódon kis elbeszélgetésre.

2019. okt. 25. 13:00
 40/42 A kérdező kommentje:

Kb. áprilisig kell elérnem egy értő szintet.

Nem törit szeretnék, mint ahogy írták, ezt külön ki is emeltem, annál aktuálisabb dolgokat.

Ne egymással veszekedjetek, tanácsokat adjatok.

Köszönöm a sok kommentet, egyik kérdésem se kapott még ennyi választ kb. 10 év alatt. :) Pedig volt ennél populárisabb téma is. Köszönöm és olvasom és várom még a kommenteket.

Akkor a terminológiára nincs valami szószedet? Csak olvassam-olvassam mind2 oldalt és majdcsak megértem egyszer?

2019. okt. 25. 23:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!