Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan lehet a politikában...

Hogyan lehet a politikában "képben lenni"?

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok, eddig nem igazán érdekelt a politika, de most szeretnék nyitni felé. Azt értem, hogy naponta híradót kellene nézni, meg olvasni online hírportálokat, de ennyi elég? Mert ezt már kicsit próbáltam, de a felét nem is értem, mert nincs meg hozzá a háttértudásom pl. a mozaikszavak, előtörténet (nem a töri, amit a suliban tanultunk).

Idén leszek 24 éves, tudom, kicsit késői, de én legalább próbálkozom megérteni, nem úgy, mint a fiatalok nagy többsége!

Ja és azt se írjátok, hogy ne foglalkozzak vele, nem érdemes, mert az egyetemhez is kell mindenképpen sajnos.

2019. okt. 23. 21:12
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
Azt mondod az egyetemhez is kell, szóval gondolom most pár hónap alatt akarod megérteni, képben lenni. Az nem fog menni, én is hasonló helyzetben voltam az egyetem alatt. Elkezdhetsz online hírportálokat olvasni és jó pár év mire képbe kerülsz, megértesz dolgokat, kialakítod a saját véleményed. De aszerint értékeld, hogy mit olvasol, hogy hol olvasod. Index, 444, 24.hu baloldali, liberális. Origo, 888 stb. fideszes. Szinte minden az egyik vagy másik oldalhoz tartozik, átmenet nincs (kivétel az infostart, én azt elég tárgyilagosnak érzem). Viszont például az indexel szemben a fideszes oldalakon önkritikus cikkeket nem nagyon fogsz olvasni, ott fullba tolják a propagandát. De az is az "alapműveltség" része, hogy mi éppen a propaganda.
2019. okt. 24. 02:12
 12/42 anonim ***** válasza:
Közgazdász diplomával
2019. okt. 24. 04:41
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

Évek kellenek hozzá,még formálódsz.

Amikor valaki nagyon kezdő,nagyon képes egyik vagy másik irányba érzelmileg elhúzódni.

Ahhoz tapasztalat is kell,hogy komplexebben láss dolgokat,vagy objektíven próbálj levonni következtetéseket.

2019. okt. 24. 06:44
 14/42 anonim ***** válasza:
Hallgass minél több fidesz-propaganda rádiót és tévét! :)))
2019. okt. 24. 08:46
 15/42 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mi nem volt érthető a 7-es véleményben. A nem szélsőséges portáloknak politikailag korrektnek kell lenniük. Amikor már azért leszednek egy videót, mert egykori német katonák szerepelnek benne. Én épp az ilyen videókról, cikkektől világosodtam meg. Pl. fogalmam sem volt róla, pontosan kik hozták létre a Tanácsköztársaságot, és kik hergelték a népet addig, amíg a hazaáruló vezetők megszüntették a hadsereget, amely sokszor erősebb volt annál, amely 1 évvel később legyőzött bennünket. Az események nem véletlenül történnek, általában a hatalmon lévő csoport összeesküvése határozza meg őket. Pl. mostanában a klímabiznisz, a 16 éves Asperger-szindrómás Thunberg sztárolása. Véletlenül az összes migránssegítő, "antirasszista", genderista, feminista szervezet mögött ugyanazok állnak, véletlenül a média nagy része szélsőséges liberális.
2019. okt. 24. 10:07
 16/42 anonim ***** válasza:

'Én épp az ilyen videókról, cikkektől világosodtam meg.'

Csak egy jó tanács: a történelmet ne ezekből akard megismerni. Szakkönyvekkel sokkal jobban járnál.

2019. okt. 24. 10:49
 17/42 anonim ***** válasza:
A szakkönyvek is politikailag korrektek, különben ki sem adnák őket. A szakkönyvek egy szót sem ejtenek arról, hogy pl. Trianon egyáltalán nem volt szükségszerű (sokkal erősebb volt az ország Romániánál, és kétszer akkora), vagy akár a török megszállás, de az is jellemző, hogy máig az a hivatalos álláspont a Kennedy-gyilkosságról.
2019. okt. 24. 10:58
 18/42 anonim ***** válasza:

Trianon egy hosszú folyamat végeredménye volt, nemzetiségeink úgyis elszakadtak volna, mivel dolgozott bennük a függetlenedési szándék.

2019. okt. 24. 11:07
 19/42 anonim ***** válasza:
18, erről van szó, ez egy ostobaság, és ezt tanítják. Attól, hogy egy kisebbség el akar szakadni (pl. katalánok, baszkok, kurdok), még nem fog elszakadni.
2019. okt. 24. 11:29
 20/42 anonim ***** válasza:

'A trianoni békének két fő oka volt. Az egyik, a nemzetté válás folyamata: 1848 és 1920 között a Rajnától keletre mindenhol a nemzetállamok kialakítása volt a fő cél, így jött létre a különböző országokban lakó olaszok közös hazája, továbbá a német nemzetállam, a sok balkáni nemzetállam illetve a világháború után a balti és az ír nemzetállamok. Elég ránézni egy nemzetiségi térképre, és látható, a nemzetek közötti településhatárok Nagy-Magyarországon belül húzódtak, nem messze attól a vonaltól, ahová a trianoni határok kerültek. A románok, szlovákok, szerbek régóta saját nemzetállam kikerekítésére törekedtek. A régi Magyarország nemzetiségi politikája ezt a folyamatot inkább csak siettette, de feltehető, hogy jobb nemzetiségi politika mellett sem lehetett volna ezt megfékezni. Kossuth Lajos már a 19. század derekán megjósolta, ha a dunai népek nem szerveződnek a nemzetek autonómiájára épülő közös államba, akkor a történeti Magyarországról egy vesztes fegyveres konfliktus után a nemzetiségi területek le fognak válni.

Vagyis Trianon másik oka maga a fegyveres konfliktus: a világháborús vereség. Magyarországnak ebben a háborúban nem voltak valós, komoly hadicéljai. A magyar politika és az általa is manipulált közvélemény mégis szinte egyöntetűen támogatta a háborúba lépést, sőt a Monarchia azon külpolitikai lépéseit is, melyek a konfliktushoz vezettek, így annak megakadályozását, hogy Csehország Magyarországgal egyenrangú legyen a birodalmon belül (Andrássy Gyula), vagyis meginduljon a föderációs átszervezés, a német szövetséget és oroszellenes külpolitikát (Andrássy), Bosznia elfoglalását és 1908-as betagozását a birodalomba (utóbbit a magyar Burián István közös pénzügyminiszter kezdeményezte). Természetesen a bosnyákokat sem kérdezte meg senki, hogy akarnak-e egy osztrákok és magyarok által dominált birodalomban élni. Ők nem igazságtalan határokat kaptak akkor, mint mi 1920-ban, hanem teljes bekebelezést. (Bosznia fővárosában, Szarajevóban dördült el a háborút elindító pisztoly a szerb nacionalista kezében, aki a megszállók vezetőjét szerette volna lelőni.) Burián volt az is, aki Tisza István magyar miniszterelnököt a háborúba való belépés támogatásának szükségességéről meggyőzte.'

Forrás: tényleg.com

Igaz, hogy weblap, de történészek szerkesztik.

2019. okt. 24. 11:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!