Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért csak most kezdtek el...

Miért csak most kezdtek el tömegesen kivándorolni a magyarok nyugatra?

Figyelt kérdés

A határok már nyitva voltak a 90es években is, 2004 óta pedig az eu -nak is tagja vagyunk. Ráadásul 15 éve magyarként nyugaton könnyebb volt jól fizető állást találni és az albérletárak is megfizethetőbbek voltak, miközben a nyugati és magyar bérek közti különbség magasabb volt.

Mégis 15 éve még elképzelhetetlen lett volna, hogy a munkaerőhiány miatt a bkv, az fkf, vagy a rendőrség majd a metróban fogja reklámozni a betöltetlen állásokat, ahogy az is, hogy az aldiban 200e fölött lehet keresni raktárosként.

2019. szept. 21. 14:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
31%

"Én meg azt látom, hogy ismerőseim akik kint vannak azok már alig keresnek többet mint én , mikor kimentek valóban többszörös volt a fizetés, de ott nem emelkedtek a bérek, itt meg szárnyalnak."

Nemrég is azt mondtad 800? eurót keres az ismerősöd és "éhezik"

Akkor is szét lettél oltva hogy 1400-1700 euró a minimálbér tehát nem kereshet annyit.

Nem véletlenül 24, 35, 40 % osak a fidesz bérkommenterei.

Kérlek mutass forrást, legyen egy példátlan eset hogy megteszed, mert eddig sose tudtál olyat mutatni.

2019. szept. 21. 15:41
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

"Az ismerősi körömön látom."

Na ez a baj, hogy ez a legrosszabb statisztikai mintavétel, mivel nagyon szűk a csoport. Ebből nem lehet általánosítani a magyarságra.

2019. szept. 21. 15:43
 13/14 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Kerdező vagy tudatlan vagy szándékosan ferdít. A rendszerváltás nem egyenlő azzal hogy korlatlanul és egyszerűen vállalhattál munkát nyugaton. 2011 nyílt meg teljesen a lehetőség erre korlátlanul azt hiszem. Egyébként meg had menjenek az emberek ez a lényege az Uniónak. Mindenki oda megy ahova akar.
2019. szept. 21. 16:02
 14/14 A kérdező kommentje:
13: Ezt nem tudtam. Azt hittem a lehetőség 2004 -ben nyílt meg erre.
2019. szept. 21. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!