Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kedves Fideszesek, lehetne...

Kedves Fideszesek, lehetne hozzátok egy kérdésem?

Figyelt kérdés

Eddig ugye az önkormányzatoknak JÁRÓ EU-s támogatásokat a kormány kapta, és osztotta ki.

Most Dobrev könnyíteni kíván a kormány munkáján, és elintézi hogy az önkormányzatok a kormányt terhelő felesleges munkát kikerülve, egyenesen az EU-tól kaphassák a pályázati pénzeket.

Mesélje már el valamelyikőtök nekem, hogy mi evvel a gond? Netán az, hogy így nem lehet majd lopni?

2019. szept. 10. 06:39
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:

Még egy kérdés:

Titeket nem zavar, hogy Orbán minden egyes alkalommal felettetek is önkényeskedik ? Mintha a számlavezető bankotok elköltené a fizutok felét, és :"bocsika, így jártál".

2019. szept. 10. 06:44
 2/21 A kérdező kommentje:

Jó lenne ha tudatosulna végre a fideszesekben is, hogy azok a pénzek amik stadionokra és szavazat-vásárlásra mennek, azok eredetileg nekik (is) jártak volna!

Milliárdokkal finanszírozzátok Orbánt és a haveri köreit?

Ilyen jól álltok anyagilag? Vagy csak szimplán ennyire ostobák lennétek?

2019. szept. 10. 06:52
 3/21 mindentudó99 ***** válasza:
0%
Az eus forrásokat a fociba kellene forgatni. Ezen kellene dolgozni.
2019. szept. 10. 08:36
 4/21 anonim ***** válasza:
64%

"Ez kicsit izzadságszagúra sikerült, dékás."

Ennyi?? ez elég gyegére sikerült,legalább védenéd érvekkel meg az orbánodat, Ja! hogy nincs mivel megvédeni! hát ígyjártatok. Ilyen embert választottatok vezéreteknek, viseljétek a következményeket.

2019. szept. 10. 08:43
 5/21 anonim ***** válasza:
39%
Az a baj, hogy ez nem kérdés, hanem vélemény.
2019. szept. 10. 09:37
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
09:37: akkor próbáld megcáfolni.
2019. szept. 10. 09:46
 7/21 anonim ***** válasza:
32%

Mindannyian tudjuk, hogy fölösleges:)

Úgy csinálsz, mintha érdekelne az igazság :)

2019. szept. 10. 09:55
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Én meg nem kijelentéseket és véleményt vártam, hanem valódi kérdést! :)

"Fideszeseknek" a mondandód azon része, ami kérdésnek vehető, arra próbálnék válaszolni, bár utálom ezt a kifejezést, de Fideszre szavaztam, akkor ezek szerint "Fideszes" vagyok. Hozzáteszem én sem DK-sozok... szóval ezt nem szeretem se így, se úgy.

"Fideszesként" is belátom azt, amit úgy egyébként az ellenzék állandóan hajtogat és te is, hogy "Ezek lopnak!".

Látok abban veszélyt, ha a pénzt közvetlen az önkormányzatok kapják, azaz nincs ez felügyelve, de tény, hogy ha a kormányon keresztül jut el a pénz az önkormányzatokhoz, az sem biztosíték semmire sem, szóval akár ganz egal lehetne a részemről, szóval lehetne úgy is, ahogy Dobrev gondolja, de...

Ő szerintem nem így gondolja, s ha kicsit tovább látnál, akkor belátnád miért akarná ezt. Hogy ne lehetne úgy lopni, ne fárassz? És még csak teljesen mindegy is lenne az, hogy melyik párttal szimpatizál az adott település/térség polgármestere. A Fidesz úgy is megoldaná, de... azért nem lenne jó ez a Fidesznek, mert (nem attól tart, hogy így nem tudna lopni, ne légy naiv!) attól tart, hogy más is tudna lopni rajtuk kívül (no meg attól is, hogy közülük való csak balfék módjára, amiből botrányt lehet csinálni, bizonyítani lehetne és az baj!), na de így pénzhez juthatnának az ellenzéki pártok is! Minden ilyen "központosítás" pusztán arról szól, hogy elvegyék a lehetőséget az ellenzéki pártoktól, hogy pénzforráshoz jussanak. Minden olyan terület, amiből a Fidesz pénzhez tudott jutni ellenzékben, azt a Fidesz most blokkolja! Önismereten alapuló dolgok! Ahogy az is, hogy nem hagyja a Fidesz a fideszes polgármestereket gyeplő nélkül, hisz erre alapozták ellenzékben a sikeres támadásaik elsöprő többségét, gondold már végig miről szólt a HírTV azon időszak alatt, míg a Fidesz ellenzékben volt! Erről! És pont ezért akarja ezt Dobrev is, semmi másért! :D Azt az ideális helyzetet, amiben van számos támadási felület, amiben megfogható, hihető dolgok vannak, nem pedig üres, süket duma, vádaskodás és köpködés! Nincs pénzük, ill. de van, csak az annyi, amit nem akarnak engedni, nincsenek olyan helyzetben, hogy ekkora áldozatot kellene hozni, de ha több pénzük lenne ezáltal, hogy majd pl. a DK-s polgik visszaosztanak, akkor lehet teret hódítani, lehet kampányra, "szavazat-vásárlásra" költeni, lehet akár TV-re is költeni! Olyan dolgokban látjuk meg magunkat, amikben sajnos nincs az a helyzet, hogy mi szerephez jussunk (nem, nincs, félre kell tenni a romantikát, nincs!) és ennek okán:

"azok a pénzek amik stadionokra és szavazat-vásárlásra mennek, azok eredetileg nekik (is) jártak volna!"

Ezzel tisztában vagyok, csak nem látok arra realitást, hogyha nem épülnek stadionok ill. nem tudom, hogy érted a szavazat-vásárlást, de maradjunk pusztán szürke zónában, ha nem költ a kormány irdatlan pénzeket kampányra (saját médiatörvényét kijátszva), akkor ebből az összegből, ami ebből kvázi "megmarad" abból én bármit is látnék! Ez nem életszerű nálunk! Nem akarok tipikus magyarozni, lehet, hogy másnál sem az, csak több a pénz, így jóllakottság mellett még jut másokra is, aztán kívülről nézve emiatt látszólag minden rendben.

2019. szept. 10. 09:56
 9/21 anonim ***** válasza:
75%

A lopós, az lopós marad - akárhová utalják is a pénzt!

Dobrev pedig feltehetően nem a kormány munkáján kíván könnyíteni, hanem azon, amin Orbán is "könnyítgetett" a maga 9+4 évében.

2019. szept. 10. 10:33
 10/21 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező

Dobrev eddig az Európai Egyesült Államok mellett kardoskodott, a teljes központosítás mellett érvelt és azt hirdette, hogy a tagállamoktól még több jogkört kell központi, EU-s hatáskörbe vonni, mert az lesz a nagyon jó mindenkinek.

Most hírtelen váltott és a nagy központosítással ellentételesen, egy sokkal alacsonyabb szintre vinné le azt ami eddig neki nem felelt meg tagállami hatáskörben.

Elmagyaráznád nekem, hogy miért is kellene elhinni, hogy komolyan is gondolja? Hogy miért kellene komolyan venni a szavait, amikor eddig éppen az ellenkezőjét hangoztatta? Ha neki nem felelt meg az országok döntési jogköre és helyette a közös EU-s szervezetekhez akarta vinni a döntéseket, a 10 milliós "régió" helyett az 500 milliós közösségbe akarta felvinni - akkor most hirtelen miért higgyem el neki, hogy a 10 milliós közösség helyett a pár ezer fős közösségek döntését tartaná helyesebbnek?

Na meg elmagyaráznád nekem, hogy mégis ki bírálná el az önkormányzatok pályázatait? Brüsszelben összeülne egy testület és tudná, hogy reális-e az a pályázat amit magyar nyelven beadott Badacsonytomaj önkormányzata egy játszótér építésére vagy hogy legyen a helyi borászoknak közösségi tere a pincesoron?

2019. szept. 10. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!