Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem tiltjuk be az...

Miért nem tiltjuk be az abortuszt?

Figyelt kérdés

Hiszen gyilkosság.

Egy esetben lenne elfogadott, ha egy szakorvosi bizottság életveszélyesnek nyilvánítaná a szülést az anya számára

2019. szept. 8. 23:02
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%

"a gyereknek nincs semmilyen joga?"

Hogyne volna. A gyereknek. Miután élve megszületik, joga van az élethez, miután felnő, joga van az önrendelkezéshez. Ha lány, ahhoz is, hogy eldönthesse, meg akarja-e szülni a magzatát, vagy sem.

"Miért nem opció, hogy szépen megszülöd és örökbe adod?"

Van, akinek az. Nekem nem lenne. Tudod, a terhesség és a szülés nem sétagalopp. Nem olyan, hogy leszedem a paradicsomot a kertemből, és odaadom a szomszédnak.

A terhesség és a szülés nehéz és fájdalmas. Kockáztatom az egészségem, a karrierem, az anyagi létem. Én például táppénzen voltam a 3. hónaptól, mert a magzat olyan szervi komplikációkat okozott, hogy lábra sem tudtam állni.

De mindezt kockáztattam, végig csináltam, megérte, mert kellett nekem a gyerek, a végeredmény kárpótolt mindezért.

De tutti nem éri meg nekem végigcsinálni, csak hogy odaadjam Juliskának a sarokról.

2019. szept. 9. 15:29
 32/36 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát ha egy igazán Keresztény kormány lenne, akkor mind az abortuszt, mind a fogamzásgátlók, és óvszerek forgalmazását is betiltaná."

Áhhh... nem kell ehhez keresztény kormány. Csak diktatúra.

Egy olyan országban voltam fiatal, ahol 21 évig tilos volt az abortusz. Az elején még lehetett óvszert kapni, aztán már azt sem. A következményei minden horrort felülmúltak.

Illegális abortuszok által elvérzett anyák, árván maradt gyerekek, bebörtönzött orvosok, szülészeteken otthagyott újszülöttek, utcán nevelkedő, és állami gondozásban kínlódó gyerekek...

Mert az abortusz törvény ugyan rákényszeríthette a nőket a szülésre, de nem tudta rákényszeríteni őket arra, hogy hazavigyék, és szeretetben felneveljék a nemkívánatos utódjaikat.

A rendszerváltás utáni kormánynak az ELSŐ számú rednelkezése az volt, hogy abrogálták az abortusz törvényt.

Azután még sokáig járt ide a fél világ szőrnyülködni a senkinek sem kellő gyerekek sorsán.

Csak rövid az emberi emlékezet.

2019. szept. 9. 15:49
 33/36 anonim ***** válasza:
100%

Ha a férfiak is lehetnének terhesek, akkor még a benzinkutakon is lehetne abortuszt végezni + ingyenes lenne az összes fogamzásgátló.

Ez az abortusz ellenes mozgalom többnyire a nők elnyomásáról szól.

Vannak néhányan, akik valóban a magzatokat védik, de ők meg álszentek többnyire. Csak addig érdekli őket az embrió /magzat sorsa, amíg nem vetetik el. Hogy onnantól mi lesz az anyával és a gyerekkel, már nem érdekli őket.

Nem látom, hogy az életvédők sorban állnának a nevelő szülőségért és rendszeresen adományoznának a nehéz sorsú és beteg gyereket nevelő családoknak.

Pedig több értelme lenne a már megszuletett gyerekeknek normális életet biztosítani, mint vérre menő harcot vívni pár hetes embriókért.

Így is lassan 8 milliardan vagyunk, aminek egy igen nagy hányada szegénységben, éhezésben, nyomorban él. De kit érdekel, tiltsuk be az abortuszt, legyen még több rossz sorsú gyerek.

Ez a legfontosabb,hogy betiltsuk, akkor jobb hely lesz a világ ugye.

Csak kár tényleg, hogy mindig a pasik és a klimaxon átesett nők döntenek a betiltásról, nem azok, akiket érinthet.

2019. szept. 9. 15:50
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy érdekli őket a magzat sorsa.

Csak egy plusz rabszolga,aki majd eltartja őket,de leginkább a kölykeiket.

2019. szept. 9. 18:43
 35/36 anonim ***** válasza:
82%

Na, még a mocskos libsizés hiányzott...

A gyereknek - aki nem gyerek, hanem embrió nincs saját akarata és jogai sem, ameddig nem képes az anya testén kívül önállóan életben maradni.

És mi van az anya jogaival? Aki viszont már teljes értékű embernek számít, tudattal, érzésekkel és gondolatokkal.

Majd akkor lehet betiltatni az abortuszt, ha mindenki számára elérhető, ingyenes és 100%-ban megbízható fogamzásgátlási módszert biztosítanak.

Senki sem jár hobbiból terhességmegszakításra, komoly okuk van rá, pl. nem akarnak 20 évesen szülni. Ez már pont elég komoly indok.

2019. okt. 26. 11:39
 36/36 anonim ***** válasza:
18%
Az abortuszpártiakon kellene egy utólagos abortuszt végezni.
2019. okt. 26. 18:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!