Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerinted a gyermekvállalás...

Szerinted a gyermekvállalás közügy?

Figyelt kérdés

És aki nem vállal gyereket, az a halál kúltúráját erősíti?

A kérdést Kövér László ihlette.

2019. szept. 6. 10:56
 1/9 anonim ***** válasza:
22%
Természetesen.
2019. szept. 6. 10:59
 2/9 anonim ***** válasza:
94%

Egy ország népességének az alakulása közügy.

Hogy x és y vállal-e gyereket és mennyit, az az ő magánügyük.

2019. szept. 6. 11:02
 3/9 anonim ***** válasza:
78%

a gyeremekvállalás magánügy(egy demokráciában)

Amugy az is magánügy ha valaki nem vállal gyereket.

A bajszos szar meg bekaphatja

2019. szept. 6. 11:03
 4/9 anonim ***** válasza:
39%

Igen és az egyházat is újra egyesíteni kell az állammal, mert a gaz komenista ármány szétválasztotta őket.

[link]

2019. szept. 6. 11:06
 5/9 anonim ***** válasza:
82%

Olyan szempontból közügy, hogy a társadalom szempontjából az sem mindegy, hogy ha valaki az orvosi pályát válassza. Az egyén személyes döntése, hogy orvos akar lenni, de közügy, mert állami érdek is, hogy legyen, aki gyógyítson. Az állam támogathatja az elérhetőbb orvosképzést, de ha valaki nem akar orvos lenni, akkor az az ő szabad döntése, nem rákényszeríthető senkire.

"halál kúltúráját"

A halál kultúrája II. János Pál pápa egyik idézett mondása: az emberi élettel szembeforduló tudatos döntések rendszerének összefoglalása. Ennek egyik táplálója éppen a kormány, ami nem tartja tiszteletben a tisztességes munkához való jogot, a lakhatáshoz való jogot, a politikusbűnözésről meg már ne is beszéljünk.

Megjegyzés: én nem szeretnék gyereket egyéb okokból, de szerintem megalázó a gyerekesekre nézve is, hogy a gyerekvállalást, ami egyébként egy szép dolog politikai szlogenné züllesztették.

"Igen és az egyházat is újra egyesíteni kell az állammal"

A latin kereszténységben az állam és az egyház két külön hatalomként, egymás mellett működött mindig is. Ez a görögkeleti-bizánci modell, hogy az állam egy "hivatala" az egyház a sok közül. Bár lehet, hogy ez az oroszos modell jobban tetszene a fidesznek, nem tudom... :D

2019. szept. 6. 11:48
 6/9 anonim ***** válasza:
12%
Aki gyereket vállal az az emberiség ellensége. Sajàt maga állati ösztöneit nem képes elfojtani a föld bolygó érdekében.
2019. szept. 6. 12:51
 7/9 anonim ***** válasza:
72%
Az én válaszom egy "like", Troll Tomi-nak!
2019. szept. 6. 13:25
 8/9 anonim ***** válasza:
71%
Az inkább a halálkultusz, ha hanyagolják az egészségügyet, ha hagyják, hogy egyre többen haljanak meg.
2019. szept. 6. 13:54
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Magánügy, egyéni döntés.

Engem pl egy gyermektelen 60 körüli nő műtött kétszer idén. Megmentette az életem és ráadásul emberileg is egy csodás nő, nagyon figyelmes volt minden beteggel.

Többre becsülöm, mint azokat a nőket, akik csak annyit tudnak felmutatni, hogy szültek 4 gyereket. De egy napot nem dolgoztak és a gyerekekből is semmirekellőt neveltek.

Nem attól lesz értékes valaki, hogy vállal gyereket. Ha az egy bűnöző lesz és a társadalom kárára lesz, akkor is örüljünk neki? A minőségi gyerekvállalást kéne szorgalmazni, aminek része, hogy ne erőltessük rá senkire a gyerekvállalást. Itthon ez nem történik meg, jelentős anyagi hátrányban vagy a kormány miatt és el is ítélnek..

2019. szept. 6. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!