Szerintetek az emberek miért vàlasztjàk meg a fideszt?
Mindenki tudja, hogy milyen sok pènzt elherdálnak, milliàrdossà téve haverokat, családot.Az összes média kormàny közeli, èpül.szépen a diktatúra
Komolyan ezt nem veszik èszre? És mèv lehetne sorolni tovább
Több oka is van.
Lokálisan gondolkodnak itthon. Sokan a Fidesz teljesítményét az előző kormányokhoz képest tartják jónak. Ami igaz, tényleg jobb mint az Mdf és Mszp, de szerintem szomorú, hogy ez önmagában elég.
Magunkhoz képest jó a gazdaság, de durván lehagy minket a többi uniós ország-és csak tágul az olló folyamatosan.
Az elmúlt 9 év fejlődésében pedig az uniós pénzek és a multik nagy szerepet játszottak.
Sokaknak kényelmesebb, hogy a Fidesz van. Úgy vannak vele, hogy minek jobbat keresni, ha leváltanánk csak rosszabb jönne.
írd már le, hogy szerinted Mészáros hogyan lett a nulláról négy év alatt az ország leggazdagabb embere...
úgy lett, hogy a haverja a miniszterelnök neki adta a legjobb beruházásokat, más pályázókat figyelmen kívül hagyva. A többszöröséért vállalta a munkákat, 1-2 milliárd azért mindig zsebben maradt. Így akár Ön is vagy én is tudnánk milliárdosok lenni. Szeretnék kérdezni valamit, mielőtt nem volt Orbán miniszterelnök, vajon Mészáros akkor miért nem gazdagodott meg? Ilyen okos lenne egy gázszerelő? Mára már szállodái vannak nem csak Magyarországon, stb... Tudom erre az a válasz, hogy munkát ad az embereknek... na de más is tudna munkát adni az ellopott pénzből!!
A pénzeket nagy általánosságban nem ellopják, hanem megszerzik, illetve meg is dolgoznak érte. Projektekre kapnak megbízást, amely munkák elkészülnek, az persze más kérdés, hogy minden vállalat nyereségért dolgozik, a fizetség meg alku dolga.
Az persze világos, hogy a zsíros állami megrendeléseket haveri cégek kapják, ám ez sosem volt másképpen, ez a politika velejárója, az is világos, hogy visszacsörgetnek annyit, amennyit kell, de hát a Gyurcsány sem a miniszterelnöki fizetéséből spórolta meg a százmillióit.
Az egész világon ez megy, a hatalomhoz közeli vállalatok sokkal jobban prosperálnak, ez mindig is így volt és ezután is így lesz, az összes párt politikusainak ez a fő motivációja, hogy ha megszerzik a hatalmat, akkor az ő zsebük legyen megtömődve.
Ezzel értelmes ember tisztában van, bár aki - mint például én, nincs benne ebben a körben, annak nyilván utálatos dolog az egész, de mivel mindenkire teljes mértékben jellemző, valójában nem a legfontosabb dolog.
Ami a Mészárost illeti, nem a Fidesz alatt kezdte a pályafutását, hanem sokkal régebben, a munkásból lett vállalkozó komoly gyakorlatot szerzett korábban, hogyan segítheti a politika az üzletet és ugyanez lett volna vele, ha marad az MSZP, mert az alapokat és a kapcsolatokat már akkor lefektette és a módszereket is kidolgozta, csupán nagyságrendet váltott, százmilliós haszon helyett milliárdosokra avanzsált, de ez természetes folyamat, az USA-ban sikersztoriként lenne számon tartva.
Ha ettől eltekintek, nekem megfelel a Fidesz politikája de csak nagyjából, mert például nem vagyok vallásos és kissé zavar a néha egészen komoly egyházi hajcihő, az egészségügy helyzete is lehetne jobb, ez kétségtelen, meg aztán valóban vannak tenyérbemászó és irritáló pofák a politikusaik között.
Megértem az ellenzékiek heveskedését, mert magam is hasonló voltam fiatal koromban, de aztán amikor változást tapasztaltam, vagyis az általam preferált politikai erő került hatalomba, semmivel sem lett jobb, nemegyszer inkább rosszabb, mert az egy dolog, hogy mi mindent ígérnek és megint más, hogy mit tesznek végül, így hát ki merem jelenteni, hogy a Fidesz nem a legrosszabb, sőt, vannak számomra egyenesen jó törekvései, kezdeményezései és ezzel bizonyára nem csak én vagyok így, mert a jelenlegi palettából nemigen van olyan tömörülés, amely felválthatná.
"Mert anyagilag jobban járnak velük. Egy kulcsos adó családi adó stb. Megnézi a mostani fizetési papírját meg a 2010 előttit és elmegy szavazni. Nem olyan bonyolult ez."
Ha megnézné a tescos meg a benzinkutas blokkot amin sajnos nincs külön feltüntetve az áfa ill. jövedéki adó államnak fizet, lehet hogy lehervadna a mosoly az arcáról.
Itt csak adóátrendezés történt nem adócsökkentés.
Lőrinc elkezd spórolni egy ferrarira.
2 perc múlva...
Kész.
14-es, 26-os
Uhh... Megnéznél egy Forint Euró árfolyamot?2009-2019 -ig?
Esetleg egy átlag nettó fizetést: (igen az unión belül a 3. legrosszabb a magyar)
Esetleg egy nettó minimálbért: (szintén 3. legrosszabb az unión belül)
(Valós adatok, nem libsi kreálmány a wiki statisztika, olvasgass a referenciáknál, ha nem hiszed.)
""Mert anyagilag jobban járnak velük. Egy kulcsos adó családi adó stb. Megnézi a mostani fizetési papírját meg a 2010 előttit és elmegy szavazni. "
Ha valaki tényleg ilyen ostoba,akkor tényleg könnyű lehet szavazatot szerezni.
Gondolom ezek az emberek az inflációról nem is hallottak vagy a reálbér fogalmáról.
Ma már 200 ezres nettó fizetés nem olyan életszínvonalat biztosít,mint 10 évvel ezelőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!