Mekkora igazság van abban, hogy a Fideszt azért nem lehet leváltani mert van két olyan kardinális kérdés amiben a Fidesz olyan jól teljesít, hogy ez ellensúlyozza minden hibájukat?
Ez a két dolog pedig: 1. a folyamatos gazdasági növekedés (szinte megállás nélkül emelkednek a bérek és nő a jólét)
2. valamint a Fidesz megvéd minket minden fenyegetéstől, elsősorban a migránsoktól és esze ágában sincs lebontani a kerítést.
Jöhetnek itt az ellenzékiek minden jogos kritikával Mészárosról, a jogállam leépítéséről és hasonlókról; ezeket a fideszesek is látják de az anyagi és egzisztenciális biztonságukat nem teszik kockára, ezért örökké a Fideszre fognak szavazni.
Egyre inkább tele az ország ukrán, orosz, vietnámi, mongol és indiai migránssal, akik fényes nappal, seggrészegen üvöltöznek és késelgetik egymást az utcán.
Szerinted hol lettek megállítva a migránsok?
"folyamatos gazdasági növekedés (szinte megállás nélkül emelkednek a bérek és nő a jólét)"
Ezt azért 2006 óta tudjuk, amikor nem igazán jött be a Fidesz kampány, hiába mondták, hogy az emberek rosszabbul élnek, mint 4 éve.
Kicsit segítek a kérdés megértésében: EZ a dolga egy államnak, kormánynak, hogy EZT a két pontot teljesítse!
EZÉRT szövegel hiába az ellenzék olyasmikről, hogy jogállam leépítése és a többi lózung, mert azokról éppen azért tudják az emberek, hogy hazugság, hiszen ebben a két pontban pontosan azt csinálja a kormányzat amit az emberek akarnak és ami az embereknek jó és fontos.
Ahogyan azt sem felejtik el az emberek remélem, hogy az ellenzék tagjai amikor kormányon voltak, pont ezt a két dolgot nem tették meg. Ja meg mellesleg belelövettek a tüntetőkbe, letartóztattak embereket csak mert a korábbi fidesz kormányzat idején kapták a beosztásukat, rendőrök vertek meg újságírókat, parlamenti képviselőt a sok ártatlan ember között, hegymagas volt a korrupció és olyan sok pénz tűnt el, hogy csak akkora gigahitel felvételével tudták elkerülni az államcsődöt, amiből kétszer felépülne Paks II.
Ne feledkezzünk meg arról se, hogy hazudtak reggel és este...
Ezt a kettőt is sokan kétségbe vonják. A gazdasági növekedésről olyanokat hallok és terjed hogy olyan hazugság és manipuláció van a háttérben mint ami Gyurcsány idejében volt amikor az mszp meghamisította a költségvetési adatokat hogy minden jónak látsszon.
A másik pont is sántikál mert már nem tud megvédeni? Saját magam is megvédem ha kell.
Azért teljesít jól a fidesz mert lejáratásban mocskolódásban és hülyének nézésben világbajnokok.
Azért azt sem szabad elfelejteni, hogy konjunkturális időszakban ezt könnyű, majd az lesz az igazi próbatétel, ha kifogy a lendület és dekonjunktúra köszönt be.
Másik dolog pedig pont a középosztály helyzete, ami folyamatosan zsugorodik. Szóval az is egy érdekes kérdés lesz, hogy erre a társadalmi rétegek hogyan reagálnak.
Hát az attól függ. Ha a fideszes médiát hallgatod, nem is érted, miként lehetne másképp. Ha értelmesen szemlélődsz, gondolkodol, összevetsz dolgokat, akkor azonnal világos, hogy nincs kardinális kérdés, van viszont manipulálás, amely ha jól csinálják, rengeteg embert fertőz meg, egy idő után pedig ez öngerjesztő.
A gazdasági növekedés országra vonatkozik, és nem emberre. Ebből az ember jóllétének növekedése nem következik. Ha tízmillió emberből négymillió 50%-kal rosszabbul él, kétmillió 20%-kal él rosszabbul, további kétmillió ugyanúgy, félmillió 20%-kal jobban, és százezer pedig ötvenszer jobban, akkor hurrá, megvan a gazdasági növekedés. A lakosság kevesebb, mint egy százalékánál.
A Fidesz az általa keltett, és a fejedben lévő fantomoktól sem tud megvédeni. Már ha jönnének. Csak hát nem jönnek, még a migránsok se. Magyar ember, ha budapesti, láthatott párat, ha alaposan figyel. Ha vidéki, még ilyen szerencséje sincs. Igaz tehát, hogy nincsenek migránsok, csak ez ne ma Fidesz érdeme, hanem a migránsoké, mert nem jönnek. Erősen vedd figyelembe, hogy én téged a hatalmas tájfunoktól, földrengésektől és tengerártól védelek meg, amihez képest a Fidesz tettei egérhőstettek. Remélem kellő áhítattal tekintesz reám. Ezektől csak azért nem haltál még meg, mert én megvédtelek. Én ilyen hatalmas vagyok. És jóságos. Mert mi van, ha veled kivételt tennék, holnap elsöpör egy tengerár. Szóval jó lesz, ha kellő tiszteletet tanusítasz. Azoknak a károgóknak meg ne dőlj be, akik azt mondják, errefelé nincs tájfun. Tudod te hány fa dőlt ki már emiatt. Még haláleset is volt, igaz, akkor még nem védtem. Aztán volt itt már tengerár is, évekkel ezelőtt olvashattad a fideszes meg az ellenzéki médiában is, mennyi települést meg strandot öntött el a magyar tenger. A magyarok tengere. Akkor még arra se figyeltem, de ennek vége. Menj nyugodtan Földvárra vagy Siófokra, én vigyázom álmod.
És jobb ha megjegyzed. Van pár hibám, például hazudós vagyok, ám mit számít mindez ahhoz képest, hogy nyugodt az álmod, mert én őrzöm.
Általában ezeket szokás elvárni egy kormánytól. És általában a fenti vádakkal próbálja a jól teljesítő kormányt lejáratni a korábban pocsék kormányzati teljesítményt nyújtó ellenzék.
Nem túl hálás szerep manapság ellenzékben politizálni.
Akkora az igazság, mint minden "igazság" amit a Fidesz állít...
"szinte megállás nélkül emelkednek a bérek és nő a jólét"
A jólét egyáltalán nem nő, csak megjegyzem. Hiába nőnek a bérek, ha az árak kétszer úgy növekednek. Mellette egyre szarabb a Forint és Európa elhúz mellettünk, meg a környező országok is.
"megvéd minket minden fenyegetéstől, elsősorban a migránsoktól"
Csak mellékesen megjegyzem, hogy több "migráns" van itt, mint valaha. Felvásárolják az üzleteket, ingatlanokat, lesz majd ebből koppanás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!