Szerinted Te jó miniszterelnök lennél?
Igen.
1.: Több lenne bennem az alázat a szakmaiság iránt, mint Orbánban.
2.: Nagyobb türelemmel és megfontoltsággal csinálnám, mint Gyurcsány.
3.: Nem mennék bele elvtelen kompromisszumokba, inkább vállalnám a bukást.
4.: Meghatározott, reális célokat vállalnék, és ha azokat elértem, lemondanék.
5.: Nem tömném a zsebem, és mindenkit kicsinálnék, aki erre törekszik.
6.: Minden tőlem telhetőt elkövetnék azért, hogy átlátható, számon kérhető viszonyok alakuljanak ki a közigazgatásban, sőt, minden állami intézményben.
7.: Minden tőlem telhetőt elkövetnék azért, hogy arányosabb legyen a választási rendszerünk, közvetlenebb legyen a népképviselet, átláthatóbb a pártfinanszírozási és a képviselői juttatási rendszer.
8.: Sokkal nagyobb tisztelet tanúsítanék a demokratikus intézményekkel, az Alkotmánnyal és a nemzetközi egyezményekkel szemben, mint bármelyik elődöm.
9.: Árgus szemekkel követném a közvélemény alakulását, nem hogy nem fognék reformokba a civil szervezetek való egyeztetés nélkül, hanem egyenesen tőlük kérnék programot ehhez.
10.: Amennyiben a közakarat az én saját erkölcseimbe ütközne, azonnal lemondanék, nem vállalnám magamra a tömegek hülyeségének következményeit.
11.: Nem próbálnék ideát teremteni magamból. Nem rejteném véka alá, hogy bizonyos dolgokhoz nem értek eléggé, ezért professzionális szakmai stábra van szükségem. Nem szégyellném, hogy az ország irányítására komoly összegeket fordítok.
...
tegnap 20:38
Ennyi sületlenséget.
Amennyiben Az üzemanyagáraknak az adójáról hiába szedsz le sokat, úgy hogy azt átpakolod az alkoholra vagy a dohány árúra. Amennyiben így tennél már senki se venné meg 10.000 Ft ért egy dobozz cigit és 20.000 Ft-ért egy Egri Bikavért.
Ezzel haza vágnád a magyar bor- és szőlőtermelést és nem beszélve a vendéglátásról. Egy Európa Uniós vendég se fizetne ennyit.
Ugyanis alkoholból és dohányáruból jóval kevesebb fogy, mint üzemanyagból.
Egy kis mértékben muszáj, lenne szállítani az üzemanyagárak adójából. Ennek oka az lenne, hogy megállítsuk az üzemanyag turizmust.
Azonban csak ennyi.
Unióba, amennyiben okosak lennénk és jó minőségű termékeink lennének, akkor szállíthatnánk?
Ez is mekkora baromság. Az Unióban például.: Franciaországban 90%-ban francia termékeknek kell a polcokon lenni, ha van a piacon francia termék, a külföldi termékeket pedig komoly vizsgálatoknak vetik alá.
Náluk nem fordulhatna elő, hogy szennyezett német tojás kerül a polcokra. Ezen vizsgálatok pedig olyan költségekkel járnak, hogy már nem éri meg, hogy árulják őket!
Ezt kellene bevezetni itthon is.
Így külső piacunk nagyon szűken lehet. Ott így a saját áruik a kelendők. Az pedig, ami hozzánk jut az csak a silány vacak. Ami meg lehetne ott olcsóbban képes termelni, a kisebb jövedelmek véget vagy a jobb adópolitika véget (pl: Románia, Lengyelország, Felvidék).
Európa Unión kívüli lehetőségeket a kereskedelemben meg kismértékben vesszük figyelembe. Ilyen felvevő piac lehetne Ázsia és Oroszország.
Állami Termelői Szövetkezetekhez hasonló gazdák függetlenségét meghagyva egy olyan érdekvédelmi szervezettet létre hozása szükséges, amely össze fogva segíteni képes a gazdák áruinak termelésében, feldolgozásában és értékesítésében.
Jelenpillanatban a Hajdu Bt. óta nagy a bizonytalanság az ilyen magán érdekvédelmi szervezetekkel szemben. Ez által a gazdák nem is igazán képesek szövetségre lépni. Ebben is egy állami szervezet működése lenne hatékony, amely vezetése a mezőgazdasági miniszter kezében lenne.
A legjobb lenne a TSZ-t modernebb formában visszahozni. Csak ez a gazdák körében nem lenne népszerű. Egyébként a jelenlegi Holland mezőgazdaság a magyar TSZ-t koppintotta.
Aminek a szétverése az Antalék és a rendszerváltás baromsága volt.
A nyugdíj-rendszerrel kapcsolatos nézeted is hülyeség. Hisz, ha ezt tennénk ma holnaptól. Akkor a jelenlegi nyugdíjasokat miből fogjuk finanszírozni? Dögöljenek éhen? A 16%-os SZJA nem elég.
Ne légy egészségügyi miniszter. Ilyen formátumban működő rendszert most óhajtanak megszüntetni az USA-ban. Hollandiában tudok még ehhez hasonló rendszert. Kb. 1 évtizede lett náluk bevezetve. Azóta az a bizonyos egészségügyi miniszter és kormányfője, mely ezt végre hajtotta népszerűtlenebb, mint Gyurcsány. Azok a pórnép haragja elől külföldre távoztak.
Egyébként a több biztosítós modell megalkotásánál Gyuri Feriék ezt az ipsét kérték fel, hogy szakmai tanácsokkal lásson el minket az Eü reform kapcsán.
Ráadásul, ha valaki meglépi-e reformot, azután már nehéz visszacsinálni, mert költséges.
Lásd a devizahitelesek példáját. Állam nem figyelmeztette őket a veszélyre. Most meg másfél millió ember fog az utcára kerülni.
Most meg a lakásaikba be fognak költözni az új izrael -magyar állampolgárok.
Már csak a víz, az oktatás, Magyar Posta és az egészségügy van magyar kézen. Pár év és ezek sem lesznek. Jövőre már nyílni fognak a német posták is.
Hamarosan beteljesül, Simon Perez álma és felvásárolta Magyarországot.
Mi pedig ülünk és nézzük. 4 év múlva meg már késő lesz kormányt váltani, mert semmi sem lesz a mienk.
Még a gazdaságot fel lehetne fejleszteni olyan magyar vállalatoknak az állami támogatásával, mint pl.: a Credo vagy az Ikarusz. Ezen két magyar buszgyár versenyeztetésével jó minőségű buszokat lehetne gyártani. Amelyekkel lecseréltethetnék a régi 20 éves matuzsálemeket, amik ide- oda furikázzák az embereket. Nem pedig, ha magyar és luxemburgi pályázat között kell dönteni, akkor a miatt döntsünk a külföldi mellet, mert nagyobb hely van két ülés között. Ugyanis ez már utas kényelmi szempont. 100 busz megrendelése esetén pedig a magyar vállalatnak komoly kiesést jelent.
Ez munkahelyet teremtene. Fel kellene éleszteni az olyan egykori ipari vállalatainkat, mint a Ganz vagy a Rába. Ezek ugyanis termelést hoznak. Munkát adnak az embereknek. Nem mellesleg pedig minimális bevételt nyújtanak az államnak.
Rengeteg informatikusunknak köszönhetően, saját elektrontechnikai iparágat építhetnénk ki. Mondjuk a mobil piacon, egészségügyben használatos műszerek gyártásánál vagy akárhol máshol. Csak legyen 1-2 specializált energetikai nagyvállalatunk, ahová elhelyezkedhetnek a magyar friss diplomás informatika mérnökeink és programozóink.
Bocsi, hogy hosszú lett.
Igen is nem is, főleg az igen javára.
Igen mellett 3 érv:
1. mert hajlamos vagyok elfeledkezni a magam érdekeiről és az igazság mellett dönteni a munkám érdekében. (Az összes volt munkahelyemen ez volt a probléma...) Kiállok az igazság mellett minden életteremen (magán, munka...stb.), és túlzottan is tökéletességre törekvő vagyok a munkámban.
2. mert relative jólétben élek (átlag felett), ezt a szintet terveztem el (nem jobbat), és emberöltőkkel nagyobb terveim nincsenek, tehát a pénz nem "hajt" a személyes érdekeim javára,
3. mert inkább túlmagyarázok dolgokat, mint túl keveset, azaz mindenki értene és nem érnék meglepetések a döntéseimről.
Nem:
1. Nem tudok felelőtlenül ígérgetni, így nem hiszem, hogy rám szavaznátok... Pedig nálam jobb miniszterelnökről álmodhattok-e? :)
"Nekem ez az álmom. De hát esélytelen, nem azok vannak ott, akiknek kéne.
Én első lépésnek kivégeztetném..."
"az elmúlt 20év összes politikai tisztét betöltő személyét és sorba mind főbelövetném, Gyurcsányt akasztanám, majd felnégyeltetném és kitűzném..."
"8 millióra lecsökkenteném a lakosság létszámát ... Dick Esmen vagyok,a terrorista"
Uhhh.... XD
Ahogy olvastam a válaszokat úgy érzem hogy senki sem lenne jó miniszterelnök. Én meg föleg nem.
Én is 15 éves vagyok, de ha felkérnének ( ami teljességel lehetetlen) meggondolnám, hogy mibe vágnék bele.
17.01!
Majd leszek a főtanácsadód (tegnap 20.37-es:) vagyok)
"Z"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!