Szerintetek nem gáz az az állapot ami 20 éve megy?
Az IMF ad hitelt, aztán eldönti hogy mit is csinálhatunk.
Aztán mégjobban eladósodunk és felveszünk ismét hiteleket, és megint megmondják mit is csinálhatunk.
Mintha direkt el akarnának lehetetleníteni.
És ne jöljön senki azzal hogy túlsokat költünk, mert az ország nagy része már a létért kűzd.
Nem nőtt az életszínvonal és a reálé bér sem 20 év alatt semmit, de az adósságunk meg 3× ozódott.
Akkor hogy is van ez?
Most csak a kérdező felvetéseivel foglalkozom, a többivel talán majd később, ha lesz hozzá kedvem
"IMF hitel" mivel hogy az egyik hitelezőnk, még jó hogy eldönti
hitel nélkül létezhet egy ország? a legtöbb ország deficites, a deficitet nem a télapó fizeti ki, hanem mások, a megtakarításaikkal.
az IMF miért akarna ellehetetleníteni? az IMF-nek az az érdeke, hogy fizessünk. de az országot senki nem kötelezte, hogy az IMF-től hitelet vegyen fel, ez csak egy lehetőség volt. semmi nem kötelező
"túl sokat költünk" a jelenlegi tb és nyugdij rendszerünket nem tudjuk máshogy finanszírozni, csak hitelből, ergo, túl sokat költünk, tovább nyújtózkodunk mint a takarónk ér, mindenki adót csal, túl sokan dolgoznak a közszférában, túl sokba kerül, ugyanakkor nem hatékony az oktatás, egészségügy, nagy a pazarlás az állami szférában minden területen, ehhez képest az állam még mindig feneketlen benő, és a magángazdaság elől von ja el a pénzt a központosítással
"életszínvonal, reálbér nem nőtt semmit az elmúlt 20 év alatt" 1990-hez képest? te normális vagy?
hány éves vagy?
az hogy az államadósság tényleg megháromszorozódott volna, azt adatok hiányában nem tudom
ha nem fejlesztésekre, hanem fenntartásra költöttük, akkor az elég nagy baj
18:07
bármilyen meglepő, USA-ban öngondoskodás van
akinek van pénze, biztosítása, annak van orvosi ellátás, akinek nincs hát az ccsinál amit akar
a nyugdij meg szart sem ér
ellenebn kevesebbet vonnak el központilag mint nálunk, ergo szépen félre is tudsz tenni ha karsz
az más kérdés hogy egy per vagy egy betegség elviszi a házadat
ehhez képest Kanada sokkal emberségesebb hely
a sok moralizálás helyett azt kell eldöntenünk mit akarunk
állami cseceen élni, és akkor az állam eldönti neked mi a jó, vagy felnőttként viselkedve, mindenki boldoguljon ahogy tud, de akkor a boldogulálást segítjük, és nem megfojtjuk
azt hiszem a kérdezőnek vannak jó meglátásai, de az egészet leönti egy jó kis üldözési mániával
mi van, ezt tanítják ma a közgázon a miépes oktatók? :D
"IMF hitel" mivel hogy az egyik hitelezőnk, még jó hogy eldönti
hitel nélkül létezhet egy ország? a legtöbb ország deficites, a deficitet nem a télapó fizeti ki, hanem mások, a megtakarításaikkal.
1, Beleszólhat, de nem dönthet.
Főleg nem úgy hogy az előző tartozásaid kell hogy fizesd, hogy az ImF es barátiköt kielétsék, miközben nem a gazdaság élénkítése a cél hogy stabilan lehessen fizetni.
" És egyszer a végét is lehessen látni!"
2, Senki pénzével nem játszol, mert virtuális pénzt kapsz.
Azt is jobb esetben, hiszeb a bankoknak csak 10-15% vagyoni fedezetük van, a többi az csak vírtuálisan létezik. Illetve a nagyüzemű USA pénzgyártás a semmiből, vagy papírt(pénz) a papírért(Usa fed kötvény) mindenb valós teljesítmény nélkűl finanszírozza.
az IMF miért akarna ellehetetleníteni? az IMF-nek az az érdeke, hogy fizessünk. de az országot senki nem kötelezte, hogy az IMF-től hitelet vegyen fel, ez csak egy lehetőség volt. semmi nem kötelező
Miért?
Mert húz amíg teheti, aztán van egy pont amikor kezelhetetlenek leszünk. " az lessz az igazság pillanata"
"túl sokat költünk" a jelenlegi tb és nyugdij rendszerünket nem tudjuk máshogy finanszírozni, csak hitelből, ergo, túl sokat költünk, tovább nyújtózkodunk mint a takarónk ér, mindenki adót csal, túl sokan dolgoznak a közszférában, túl sokba kerül, ugyanakkor nem hatékony az oktatás, egészségügy, nagy a pazarlás az állami szférában minden területen, ehhez képest az állam még mindig feneketlen benő, és a magángazdaság elől von ja el a pénzt a központosítással
Itt van igazad, mert az állam sokat pazarol.
De nagyon keveset költünk sajnos.
Nincs fogyasztásunk így a gazdaságunk is kifulladóban van.
Amit meg termelünk azt egyszerüen kiviszik.
"életszínvonal, reálbér nem nőtt semmit az elmúlt 20 év alatt" 1990-hez képest? te normális vagy?
hány éves vagy?
Igen normális! és 41 éves vagyok.
De tudod az 1990 es "nyári idény munkámból" még tanúltam jobban kijöttem mint ma.
Az akkor 12 000 volt, ma meg 140-150.
Csak nézz meg egy akkor buszjegyet meg egy mait.
Egy számlát, a havi élelmiszer kiadásokat.
Tárdre fogsz esni!
az hogy az államadósság tényleg megháromszorozódott volna, azt adatok hiányában nem tudom
ha nem fejlesztésekre, hanem fenntartásra költöttük, akkor az elég nagy baj
Látod pontosan erről beszélek.
Az IMF csak az adósság fenntartását ösztönzi és semmi mást.
bármilyen meglepő, USA-ban öngondoskodás van
akinek van pénze, biztosítása, annak van orvosi ellátás, akinek nincs hát az ccsinál amit akar
a nyugdij meg szart sem ér
Jahh!
Az USA ban ha a bruttót nézzük akkor is a 4× ét keresik az itteninek, az az van tere az öngondoskodásnak.
Itt ha nem is fizuetnél adót, akkor sem lennél rá képes.
Azért mert a korházakban az áram itt még magasabb áron elérhető, de a röntgent sem adják nekünmk olcsóbban.
Megölték a gazdaságunk az elmúlt 20 évben, és ölik ma is.
Elrabolták a piacainkat, lenyomták a terméészetes fejlődési pályáinkat, és most a szoc rendstzerünk árát is követelik.
Sajnos eléggé öreg vagyok már ahhoz, hogy tudjam.
20 évvel ezelőtt, ha hajnalban kimentem az utcára, azt láttam, hogy emberek milliói dolgozni mennek.
Ha ma nézek ki hajnalban, csak néhány szórakozóhelyról hazafelé tartó fiatalt látok az utcán.
Ameddig ez nem változik, a gáz csak még nagyobb lesz.
Az elmúlt 20 évben abból éltünk, hogy mindent eladtunk, amit az előző rendszerben megépitettünk. Ez most már elfogyott, ideje lesz elkezdeni dolgozni.
Ez nem lesz könnyű, mert a fiataljaink 20 éve nem látják a szüleiket munkába járni, ezért joggal gondolják, hogy igy is lehet élni.
Itt most élárulom TÉVEDNEK.
Ha minden igy marad, a hárommilió koldus országából, lassan a 8 millióé leszünk.
Addig pedig ezúton is szeretném megköszönni az előző rendszer vezetőinek (legfőképpen Kádár Jánosnak), hogy én a fiatalságomat nyugalomban, békességben és biztonságban élhettem.
Ti sohasem fogjátok megtudni, milyen jó érzés ez. Sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!