A liberálisok miért cáfolnak nagyon sok nyilvánvalónak tűnő dolgot?
A legtöbben azt is cáfolják, hogy jelenleg liberalizmus van. Ugyan neoliberalizmus van, de az is a liberalizmus egyik, szélsőségesebb ágazata. A liberálisok szerint pedig nyilvánvalóan nem lehet szélsőséges a liberalizmus. QED.
Hogy a merényleteket Európában bevándorló, vallási hátterű emberek követik el. Hogy alapvető matematikai ismeretek birtokában tudható, hogy az európai nemzetek kisebbségbe kerülnek 100 éven belül (és addig is csak az inaktív idősek miatt nem). Hogy ezt vagy azt a jelenséget liberálisok propagálják, mint a gendert, a neofeminizmust, az lmbtq-mozgalmat, a bevándorlást, a kisebbségi jogvédelmet, az antifasiszta mozgalmakat, etc. Szerintük mindezek mögött valami más áll, pl. a konzervatívok.
Gyakran mondják, hogy nem a mai az igazi liberalizmus, csakhogy valószínűleg azért ilyen, mert a régi korlátokat már lebontották. Ma már nem a nők szavazati jogáért kell harcolni, hanem a nemi identitások jogaiért. Egyre tovább kell menni az egyenlő jogokban.
Ez cinizmus, vagy az igazság rendszeres elferdítése? Netán valóban okosabbak, mint a többi eszme hívei?
Gondolom, az emberek azokat a dolgokat tudják cáfolni, amelyikeket lehet. Ami cáfolhatatlan, azt senki nem tudja cáfolni, ettől függetlenül meg lehet próbálni. Hogy miben, kinek van igaza, azt nehéz eldönteni, mert mindenki azt gondolja, hogy neki van igaza.
De vannak egyértelmű dolgok is. Például a vészmadárkodás és az emberek egymás elleni uszítása egyértelműen rossz.
Ha annyira liberalizmus van, akkor mond már, hol törekednek az alacsony adókra, állam kontroll csökkentésére, piaci alapú működésre? Ez még Európa legtöbb országában sincs így.
Meg persze a migráncsok. Nyilván tudnád sorolni azokat a "liberális" országokat, ahol könnyítettek a bevándorlási jogszabályokon, és korlátok nélkül mindenkit befogadnak. Várom...
"okosabbak, mint a többi eszme hívei?"
Ha okosabb nem is, de nem dőlnek be egybites majom módjára az agymosó propagandának, hogy mindenre ráfogják a liberalizmust. Vagy liberalizmus, vagy nemzethy keresztyény. Más nincs is?
Azért ebben a kérdésben vannak más szájába adott gondolatok, amik úgy amblock olyan feltételezések, amik nem igazak.
A liberalizmus lehet szélsőséges.
Mikor mondta és ki, hogy nem lehet?
Az, hogy szerinted az, hogy nem engedem meg, hogy valakit halálra verjen néhány rendőr, mert az illető meleg, szerinted oda vezet, hogy merényletek lesznek Európában? A meleg felvonulás, a pride, a más nemi beállítottságúak védelme erről szól. Te meg egyenes párhuzamot vonsz teljesen más dolgokkal kapcsolatban.
Mi van veled ember?
Gyakran mondják? Kik mondják? Mire? Milyen kontextusban.
Tudod, a legnagyobb baj nem azzal van, hogy valaki konzervatív, vagy liberális, hanem azzal, hogy szélmalom harcot vív egy saját maga által kitalált ellenséggel, miközben a libero és a maradi is képes együttműködésre, ha emberként hajlandó viselkedni.
Amikor valaki valami rosszat csinál, és te azt állítod, hogy ez a liberálizmus vagy ez a konzervatívizmus, akkor te a saját gondolkodásodat korlátozod az általánosításoddal, mert egy eszmét azonosítasz egyetlen viselkedési formával.
A legtöbb transz aktivista ugyan ezt a hibát követi el. Saját gondolatait azonosítja egy eszmével és mások nevében nyilatkozik, akiknek közé nincs ahhoz az egy személyhez. Ez sajnos a liberalizmus lejáratása. És pontosan nem arról szól, hogy hajlandó vagyok a másikat meghallgatni.
Magyar politika nem szól a kooperatív lehetőségekről, nem szól a másik bármi nemű tiszteletéről, nem szól a másik meghallgatásáról, nem szól a saját gondolatokról, nem szól a konstruktív viselkedésről.
Ezek hiánya annyira káros, hogy torzít midenféle viselkedést és teret sem enged az eszmei résznek.
Szerintem igen sok olyan ember lehet még mint én.
Érzem, tudom, hogy tenni kell valamit a jelenlegi rendszer ellen. Ez nem vezet sehová.
Ha aktívan szeretnék beszállni, akkor sajnos valamelyik párthoz "be kell sorolnom". Megvizsgáltam hogy "ki-kicsoda" a lehetőségek között, és a DK-hoz tettem a voksom, beléptem. Minden egyes szavaddal egyet értek, de mérlegelnem kellett hogy a fent leírtakat tartom -e nagyobb veszélynek, vagy az Orbáni politika lehetséges következményeit?
Az utóbbit találtam veszélyesebbnek.
#9 vagyok:
Egy kis magyarázat ahhoz, hogy ennek mi az oka:
Az általad felhozott veszélyek majdani megelőzéséhez, elhárításához számtalan tényező tartozik.
Az Orbáni diktatúra kiteljesedéséhez viszont csak egy!
Azzal szemben csak egyetlen akadályozó tényező jöhetne számításba, mégpedig az hogy Orbán szinte minden téren 180'-os fordulatot vesz, és "jófiúvá" válik.
Szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!