Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Te támogatnál egy olyan elvi...

Te támogatnál egy olyan elvi mozgalmat, hogy csak a 25-45 év közötti állampolgárok szavazhassanak?

Figyelt kérdés

A 25 éven aluliak még gyerekek, nem képesek még átlátni a politikai helyzetet és a következményeket, valamint az ok okozati összefüggéseket. A 45 fölöttiek között, bár sok a tapasztalt, de a jövő mégsem az övék már. Ezért nem indokolt, hogy joguk legyen dönteni más jövőjéről. Ráadásul ahogy idősödnek egyre butulnak is sokan, de mind1.

A lényeg az, hogy a 25-45 éves korosztály képezi a produktív lakosságot, azt akiket kizárólagosan illetne meg a döntéshozatal az ország sorsáról, hiszen ez a korosztály az aki az országot effektíven építi. Minden más korosztálynak el kellene fogadni, hogy ők így vagy úgy de manipulálhatóak, és nem vezet jóra, ha szavazhatnak.

2019. aug. 14. 20:06
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:

Az én ötletem:

8 általánost nem végzett = 0.25x szavazati érték

8 általánost végzett, de nincs középfokú = 0.5x szavazati érték

Középfokú = 1x szavazati érték

Felsőfokú(Bsc, egyéb felsőfokú) = 1.5 szavazati érték

Egyetemi(Msc, Phd, stb) = 2x szavazati érték.

Ezeket az értékeket hozzáadnám:

0-10 év közötti munkatapasztalat = nincs bónusz

10-20 év közötti munkatapasztalat = +0.25 bónusz

20-30 év közötti munkatapasztalat = +0.5 bónusz

30-40 év munkatapasztalat = 0.75 bónusz

40+ = +1 bónusz

Gyerekek száma:

Nincs gyerek = nincs bónusz

1 gyerek = +0.1

2 gyerek = +0.2

3 gyerek = +0.3

3+ = +0.4

Bárki szavazhat!

Én szerintem ez így korrekt. Erre lehet népszavazást kezdeményezni?

2019. aug. 14. 20:53
 12/37 anonim ***** válasza:
*Bárki szavazhat 18 év fölött!
2019. aug. 14. 20:55
 13/37 anonim ***** válasza:

Azt támogatnám, hogy a szavazati jogot valahogy árnyalják (többet érjen az Adadémia elnökének szavazata mint a négy általánost végzett embereké), de azt nem támohatnám, hogy egyáltalán ne szavazhasson valaki.

A társadalomban minden rétegnek joga van képviselethez, az időseket, szegényeket, elesetteket beleértve - hogy ne szoríthassa ki egyik réteg a másikat.

Én oktatáshoz kötném a szavazati jogot - de ezzel párhuzamosan az oktatási rendszert teljesen ingyenessé kellene tenni (máshogy nem igazságos, mert ha tandíjért tanulhatsz, az gyakorlatilag szavazatvásárlás lenne).

Mindenki egyenlő esélyekkel vegyen részt az oktatási rendszerben, és aki magasabbra jut, annak erősebb legyen a szavazata (ha egy 4 osztályt végzett ember egy szavazatod adhat le, egy 8 osztályt végzett kettőt, egy 12-t végzett hármat, egy főiskolát végzett négyet, egy egyetemet végzett ötöt, egy mesterit végzett hatot, egy doktorátussal rendelkező hetet, stb.).

Így a populizmust kiszoríthatná, vagy legalább finoman ellensúlyozhatná a SZAKPOLITIKA, mert nyilván más programokra szavaznak a valamilyen szakterületen magasan képzett emberek, mint akiknek elég - a MKKP paródiájához hasonlóan - "örök élet és ingyen sör" szintű hazug ígéreteket odadobni, vagy közmunkával, Erzsébet-utalvánnyal lekenyerezni, esetleg annyit mondani: "Folytatjuk!" (MIT?!).

Szóval teljesen ingyenes oktatás mellett tanulmányi szinthez kötni a szavazatijogot - ez így egy meritokratikus (érdemalapú) demokráciához vezethetne.

2019. aug. 14. 21:00
 14/37 anonim ***** válasza:
68%

Nézzünk egy egyszerű példát az én ötletemre:

A és B egyetemet végzettek emberek, akik ebből kifolyólag rendes munkát találtak, ezért vállaltak 3 gyereket,de még nincs túl sok munkatapasztalatuk.

A = 2.3 szavazati érték

B = 2.3 szavazati érték

C és D középfokúval rendelkezik, 2 gyerekük van, de már 10 éve dolgoznak

C = 1.45

D = 1.45

Dzsenifer és Rómeó, nem rendelkezik 8 általánossal, 10 év dolgoznak és van 6 gyerekük

Dzsenifer = 0.90

Rómeó = 0.90

Látható, hogy mit akarok elérni ezzel. Aki nem érdemli meg, ne akarja már megmondani mi legyen, ki legyen az országban vezető.

2019. aug. 14. 21:06
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

Inkább végeztetnék egy tesztet a pártokról és programjaikról, hogy ilyenek ne szavazhassanak:

-Milyen pártokat ismer?

-Orbán. Őőő...Fidesz. Őőő.... csak ezt a kettőt.

Nem ártana valami minimum IQ-hoz is kötni, mert ijesztő, hogy milyen alacsony értelmi szintű embereknek van szavazati joga.

2019. aug. 14. 21:06
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

#11-nek:

Csak megjegyzem, hogy az iskolai végzettségnek semmi köze a szellemi képességhez!

Összetévesztetted az intelligenciával.

Munka-tapasztalat? Akkor hová sorolnád a vállalkozókat?

:D

Gyerekek száma? Ha a 18 év alattiaknak nincs szavazati joguk, akkor másnak se legyen a nevükben! Vagy legyen, vagy ne! A gyereke nevében (bármilyen mértékben is) milyen jogon szavaz?

És ha már ennyire kitüntetted az iskolázottságot:

Mit kezdenél egy 48 éves, egy gyerekes, három szakmában is dolgozni tudó, Mensa felmérés alapján 138-as intelligencia-hányadosú, 8 OSZTÁLYT VÉGZETTEL?

Ez lennék én. Engem hová tudsz sorolni? :)

2019. aug. 14. 21:09
 17/37 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

ma 20:53!

És mindezekkel hogy biztosítanád a titkos szavazást?

2019. aug. 14. 21:27
 18/37 anonim ***** válasza:
53%

Hiába 138-as az IQ-ja, ha gazdaságilag fabatkát sem ér. Hajadra kenheted ez lenne a válaszom :D

Nekem csak 128 amúgy sajnos nem szereztem meg a legalább 130-as értéket. :(

De azért egyetemre járok és BSC-t min. meg fogom szerezni.

Vállalkozó? Nem dolgozott soha? Annyit kap amit érdemel.

Kétlem hogy középfokú nélkül vállalkozásba kezdene.

2019. aug. 14. 21:40
 19/37 anonim ***** válasza:

17-es a szavazati érték mint egy lakcím szerepelne a tulajdonosa mellett.

Nyugodtan ki lehet tenni az ablakba, nem kell titkosnak lennie a szavazati értéknek.

A többi ugyan úgy zajlana ahogy most: Szavazófülkével.

2019. aug. 14. 21:42
 20/37 anonim ***** válasza:

De amúgy 16-os...3 szakmában dolgozni tudó 1 gyerekes 8 általánost nem végzett?

0.25+0.1+0.5 = 0.85 szavazati érték. Mi ezzel a baj?

2019. aug. 14. 21:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!