Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Elhagyod Magyarországot?

Elhagyod Magyarországot?

Figyelt kérdés

Ha esetleg kimész, akkor melyik országba költöznél ki és miért oda? Azt is tudod, hogy melyik városba, községbe?

Milyen végzettségű vagy? (iskola, egyetem, szak) Vagy ha esetleg külföldön tanulnál mondjuk egyetemen, akkor mit és melyik egyetemen?

Miért mész ki az országból, ha kimész? Tanulni, vagy munka, megélhetés, atmoszféra, család miatt?

Szóval ha van ilyesfajta terved, akkor az hogy néz ki?

2019. aug. 10. 14:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
67%

#2 hol csökkennek az adók? Itt budapesten nekünk nőttek, és növögetnek minden évben. A rezsi ár be lett fagyasztva jelentős csökkenés előtt, hú de jó nekem hogy többet fizethetek érte...

Katasztrofális állapotban az ország, ennek így nincs jövője, csak a lassú hanyatlás, elfogyás.

Németországba, ausztriába mennék, délnémetországba, vagy nyugat ausztriába. Okj-t végeztem az érettségi után, és java fejlesztő vagyok.

Megélhetés, atmoszféra, és leendő gyerekeim jövője miatt mennék ki.

2019. aug. 10. 19:45
 12/20 LazyJones ***** válasza:
64%
38 leszek, szintén IT szektor. Egyelőre asszony maradni szeretne, de kezdi ő is belátni, hogy az itteni légkör és mentalitás egészségtelen egy normális család megalapításához, anyagilag pedig iszonyat megterhelő. Eredetileg angliát céloztam volna, de azután jött a brexites elmebaj, úgyhogy b tervként Bécs környéke, vagy németországba, a mostani minkahely anyacégéhez. Ha nem változik meg valami gyökeresen, 1-2 év, és megyünk.
2019. aug. 10. 22:16
 13/20 anonim ***** válasza:
72%

Még van egy pici hátra a BSc-ből (villamosmérnöki). Mesterre már inkább külföldre mennék. Leginkább K+F-ben dolgoznék illetve előadnék egyetemen. Ezt itthon sajnos egyáltalán nem fizetik meg úgy ahogy illene, plusz kérdéses hogy a mostani MTA-s húzás után mi lesz a tudományos réteggel 5-10 év múlva. Mondanak ezt-azt elhúzzák a mézesmadzagot a kormány szóvivői hogy az nem úgy lesz meg egyebek. Idővel minden kiderül. De a jelenlegi tendenciát nézve amibe belenyúlnak ott csak a nekik tetsző dolgokra lesz pénz. Ez nem jó.

Illetve szeretném hosszabb ideig megtapasztalni a nyugat/eszak-európai (ha adódik akkor észak-amerikai) mentalitást, munkakultúrát.

Az biztos hogy amint adódik lehetőség mint a szélvész húzok el itthonról. Ha megtetszik akkor haza se jövök csak látogatóba, ha viszont hazahúzna a szívem akkor egy ideig kint maradnék aztán mire hazajönnék legalább összeszedtem annyi pénzt hogy legyen lakás, kocsi, és a gyerekek jövőjére is félre lehessen tenni. Persze lakás lehetne itthon is, de a CSOK-ot morálisan rossznak tartom. Nem azért akarok vállalni gyereket, hogy pénzt kapjak lakásra. Aztán velük mi lesz? Annyi pénzt nem tudok előteremteni 22-3 év hogy nekik is legyen lakásuk. Aztán ők is a pénzért vállaljanak gyerekeket??? Papíron jó a dolog, de ha megnézzük kicsit jobban akkor el kell gondolkodni..

Nem szeretném hogy a saját gyerekeim egy olyan országban nőljenek fel amit a jelenlegi vezetés a következő ~40 évre megfertőzött a gyűlöletkeltő, lejárató propagandával. Nem akarom hogy már az iskolában is halljanak a politikáról (lásd: Stop Soros kampány.. még a 8 évesek is azt mondogatták és gőzük sem volt hogy mit jelent..) Át lett mosva az emberek agya valami rettenetes módon. Legalább akkora intellektuális pusztítást végzett a FIDESZ mint a szocializmus idején az MSZMP ha nem nagyobbat.

Röviden tömören: nem látok itthon jövőképet még leendő mérnökként sem. Ha adódik a helyzet akkor mindenképp elmegyek.

2019. aug. 10. 22:29
 14/20 anonim ***** válasza:
70%
En angolul tanulnek meg aztan elmennek valami tengerpartra dolgozni igazabol ausztraliba is szovessen mennek. Sydneibe.
2019. aug. 10. 22:58
 15/20 anonim ***** válasza:
82%

Ja még azt kihagytam a #13-as válaszból, hogy elegem van a magyar politikából is mert 30 év alatt annyira szabadok lettünk, hogy az emberek nagy részének még mindig csak az Orbán-Gyurcsány vonal létezik. Köszönöm ebből a légkörből nem kérek többet.

Aztán az oktatási rendszer a romokban hever. Nem elég hogy a közoktatás is szar, de hogy a felsőoktatás is haldoklik (az NKE kivételével persze..) ultra gáz. A tanárok/tanítók nevetségesen alulfizetettek ahhoz képest hogy mennyi munkájuk van. Már a helyettesítésekért sem kapnak kompenzálást. Óvodapedagógusok pedig menekülnek mert ők aztán tényleg éhbérért dolgoznak.

Az egészségügy is romokban van. Rohadó kórházak, orvoshiány, mentőhiány, hónapos várólisták.

2019. aug. 10. 23:56
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
Gépészmérnöknek tanultál volna ennél hónap végén, a szakmunkás pótolható a mérnök ne. ezért nem jár hóvégi kaja.
2019. aug. 11. 07:43
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

El, észak-európába. Élhető társadalomra vágyom, mint nyugaton és északon van + nagyon utálom a meleget, így inkább hűvösebb éghajlatra költöznék.

Mérnökinformatikusnak tanulok. Az MSc-t is itthon fogom végezni, aztán talán maradok még pár évet, utána elmegyek.

Az okokról a villamosmérnök kolléga mindent elmondott.

2019. aug. 11. 09:53
 18/20 anonim válasza:
24%
Mindenképp elmegyek. Előttem felsoroltak már rengeteg okot, mint pl az emberek mentalitása, oktatási rendszer stb. Elvégzem a matek bsc-t aztán húzok Münchenbe mesterre. Hosszú távon Észak-Európa vagy Észak-Amerika a cél, szeretem a hideget. Amíg viszont le nem telepedek, több nyugat-európai nagyvárosban is kipróbálnám az életet. Kíváncsi vagyok más kultúrákra, más mentalitásra.
2019. aug. 11. 12:19
 19/20 anonim ***** válasza:
61%

Egy éven belül EU-ban valahova, de még nincs pontos cél. Párom régóta pedzegeti már, hogy élhetetlen az ország. Nálam most az MTA-val telt be a pohár.

10 év fejlesztői tapasztalttal ott élek ahol akarok és sajnos sikeresen elérték, hogy már itthon ne akarjak.

2019. aug. 12. 00:39
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Programozó vagyok, éltem Németországban egy darabig, voltam Ausztráliában egy évet. Itthon is jól keresek, szép helyen élünk a férjemmel. Nehézségek mindenhol vannak, én nem tudnék elmenni végleg, itt képzelem el a jövőmet, itt szeretnek gyerekét nevelni, elvégre ez a hazánk. Nem akarom, hogy más kultúrában nőljenek fel a gyerekeink. 27/N
2019. aug. 12. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!