Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Elhagyod Magyarországot?

Elhagyod Magyarországot?

Figyelt kérdés

Ha esetleg kimész, akkor melyik országba költöznél ki és miért oda? Azt is tudod, hogy melyik városba, községbe?

Milyen végzettségű vagy? (iskola, egyetem, szak) Vagy ha esetleg külföldön tanulnál mondjuk egyetemen, akkor mit és melyik egyetemen?

Miért mész ki az országból, ha kimész? Tanulni, vagy munka, megélhetés, atmoszféra, család miatt?

Szóval ha van ilyesfajta terved, akkor az hogy néz ki?

2019. aug. 10. 14:10
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
74%

Én nem megyek ki, egyrészt fontos a családom és a barátaim, nem akarnám velük a kapcsolatot csak pár havonta egy találkozásra szűkíteni, másrészt a saját és a párom munkája is ideköt.

Egyetemet végeztem történelem szakon, magyar történelem a kutatási területem. Párom művészettörténész.

De ha csak olyanokhoz szól a kérdés, akik kimennek, akkor bocsi.

2019. aug. 10. 14:16
 2/20 anonim ***** válasza:
12%

Miért mennék el?

Folyamatosan nő a bérem, csökkenek az adók a rezsi.

Sose volt ilyen jó Magyarországon mint most hála a Fidesznek. 2010 előtt valóban elgondolkodtam, hogy elmegyek mert mélyrepülésbe volt az ország az MSZP-nek és Gyurcsánynak hála a szakadékszélére sodorták az országot..

Ha mennék valahova az valami trópusi hely lenne maximum.

Nyugat európa kizárva a jelenlegi migráns helyzet mellett, sajnos pár évtized és már nem pozitív jelző lesz a nyugat.

2019. aug. 10. 14:25
 3/20 anonim ***** válasza:
44%
Bárcsak megtehetném.
2019. aug. 10. 14:45
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

1-2 éven belül igen. Mivel nem akarok már új nyelvet megtanulni, ezért Németországba tervezek menni. (angolul és németül tudok, csak valamiért a britek mentalitása távol áll tőlem)

Az USA-ba viszont szívesen mennék, csak oda ki is kell jutni.

Svájcba úgyszintén, oda is ki kell jutni.

2019. aug. 10. 14:59
 5/20 anonim ***** válasza:
6%
Ukrajnába mennék ha nem lenne ott olyan alacsony a fizetés, ott kevesebb a nem EU migráns mint itt. Bár ott is vannak azért.
2019. aug. 10. 15:15
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Most fogok megszerezni egy mérnöki diplomát. Ha olyan állást találok, ami a legtöbb igényemet kielégíti, akkor egy darabig még nem megyek ki, de folyamatosan tanulok nyelvet, és ha eljutok arra a szintre, hogy szaktudás+nyelvtudás is van, akkor ismét meggondolom a dolgokat. Azért mennék ki, mert nincs amit itt tartson ( család stb) akkor meg miért ne? Több pénzt, világlátás, tapasztalat stb.
2019. aug. 10. 16:04
 7/20 anonim ***** válasza:
28%

Én nem. 28 éves férfi vagyok, mérnök, jó munkahelyem van, amit szeretek, nincsenek anyagi gondjaim. Ide köt a család, barátok is.

Magyar feleséget, saját családot is szeretnék.

Egyszer talán Németországba mennék ki néhány évre.

Hosszú távon meg inkább Magyarországon belüli migrációt tervezek. Szívesen élnék valami békés, nyugodt, zöldövezeti, természetközeli, szép, prosperáló, fiatalos környéken.

2019. aug. 10. 16:44
 8/20 anonim ***** válasza:
61%

Nem. Egyszer már megtettem (kalandvágyból), s bár bejött minden, 6 évnél tovább nem tudtam kint maradni. Szívet cseréljen, aki hazát cserél, írta Tompa Mihály, és nagyon igaza van. Egy bizonyos kor fölött mindenképpen.

60F

2019. aug. 10. 17:13
 9/20 anonim ***** válasza:
93%
Én Belgiumban tanultam 10 hónap, Kortrijkben, oda is szeretnék visszamenni az egyetem elvégzése után. Közeli rokonaim fele kint külföldön él, én elsődleges a társadalom miatt költöznék, nem az anyagi lehetőségek miatt.
2019. aug. 10. 17:48
 10/20 Papucs112 ***** válasza:
65%

Tervbe van, bár csak a távoli jövőben.

Egyetem után valószínűleg Franciaországba költöznék, Provence közelébe :). Legfőbb oka az, hogy a választott szakmámmal (planetológus) itthon sehol nem tudnék elhelyezkedni. Valószínűleg én is visszajönnék pár év után, de ki tudja mit hoz a jövő.

2019. aug. 10. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!