Hogyan lehetséges az együttélés és együttműködés Romániával, ha azok mindig belénk rúgnak?
Csak én gondolom úgy, hogy képtelenség együtt élni és működni a románokkal, hiszen ott a paraszttól az értelmiségiig mindenkit áthat a magyargyűlölet, és velünk kelnek és fekszenek, ha a trianonozásról és a vadnacionalizmusuk kiéléséről van szó?
Vannak közülünk, akik mintha valami rózsaszín szemüvegen át néznék a valóságot, holott már 1920 táján kijelentette Bratianu, a liberális román politikus, hogy nem nyughatnak, míg Magyarországban az életképességnek a szikrája is van. És ha figyeljük a romániai eseményeket, láthatjuk, hogy ott rúgnak a magyarságba, ahol tudnak.
Ha ilyenek, akkor remélem is, hogy mielőbb "életre kel a falra festett ördögük", és valóra válik legnagyobb rémálmuk, hogy Erdély visszakerül a magyar anyaországhoz.
#1 Vagyok - mellesleg belém sose rúgtak mert magyar vagyok. Sőt. Volt már olyan román ismerősöm aki azt nondta,hogy én ébresztettem fel,hogy a nemzetiség nem számít, nem ettől lesz valaki rossz ember. Itt élek mégsem látok olyan sok eseményt, amiben belénk rúgnak. Valóban volt,de már egyre kevesebb mert egyre többet nem érdekli , de akkor miért nem említed meg azt,hogy ahol a magyar lakosság nagyobb, a románok le vannaka nézve? Mert ez is igaz. Mint mondtam, szrd le és viseledj kedvesen a veled utálóval. Így könnyebb lesz. Nem a románokat védem, mert egyik párton se állok. Csak felállítom azt,hogy nekik is vannak sérelmeik, és köztük is sokvan a normális.
Már magyar magyar mellett sem fér meg mondjuk,inkább ezen gondolkozz.
#1.: "Már észrevettem, hogy ahogy egyes románok, bunkó,paraszt és rasszisták, úgy egyes magyarok is azok."
De mire föl azok a románok???
A magyart még megértem, mert a mi országunkat rabolták szét, semmizték ki, tették tönkre, darabolták fel, tehát nekünk még okunk is van rá, de a román, aki nyertese a mi nyomorúságunknak, az mire föl játssza még a sértődöttet meg bunkóskodik?
#2.: "viseledj kedvesen a veled utálóval."
Szent együgyűség...
"Így könnyebb lesz."
Neki biztosan.
"A magyart még megértem, mert a mi országunkat rabolták szét, semmizték ki, tették tönkre, darabolták fel, tehát nekünk még okunk is van rá, de a román, aki nyertese a mi nyomorúságunknak, az mire föl játssza még a sértődöttet meg bunkóskodik?"
Azok a románok, akik ebben az egészben részt vettek, már rég meghaltak, max. a gyerekeik és az unokáik élnek még, akik ott se voltak, mikor ez történt. Szóval ők nem "nyertesei" semminek, hanem ebbe születtek bele. Egyedül erre jó a fantasztikus nacionalizmus, hogy az emberek olyan dolgok miatt balhézzanak, amikhez tulajdonképpen semmi közük nincs. Tiszta agymosás az egész mind magyar, mind román részről.
Nem tudom nezzuk a tenyeket:
2006 Nagyvaradi Olaszi temeto lerombolasa: oka nincs benne roman sir es jo regi temeto...
Szent laszlo szobor elmozditasa atalakitas cimen aztan a polgarmester szemrebenes nelkul mondta azert nem allitottak visza a szobrot mert nem kertek...pedig legalasz harom kerveny adta be ezen temaban amire nem meltoztattak valaszolni sem...
Ez evben meg ott van az uzvolgyi temetofoglalas es a crajovai magyar gyalazas....
Ami a leggyonyorubb az egeszben az azon tobbsegi romanok hozzaalasa akik ugye nem rugnak belenk...csak epp elvezettel vegignezik a rugdosasat a sovinisztaknak.....
Igy nehez egyutt elni ennel joval kevesebbert buntettek minket nepirtassal....
#8.: Lehet-e??? Hiszen azóta puskaporos hordó, mióta 1920-ban szétbarmolták a Kárpát-medence egységét.
A románok, szlovákok, ukránok, stb. folyamatosan azon vannak, hogy ez az egész ügy egy puskaporos hordó legyen.
Csak emlékeztetnélek Basescu nem is oly régi kijelentésére, hogy "Románia a Tiszáig tart".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!