Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar himnuszt mikor...

A magyar himnuszt mikor cserélik már le valami normálisra?

Figyelt kérdés

Ehy igazi himnusz lelkesítő és örömteli, a magyar pedig kb mint egy halottas zene.

Szózat dallama szerintem sokkal jobb.

2019. aug. 1. 21:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
42%

7

Az nem átdolgozott, hanem az az eredeti, ahogy Erkel megírta, haranggal az elején, és ismétléssel a végén. Ezt mondta az M1 -en Erkel azt hiszem ükunokája, egy nő.

Amit eddig játszottak, azt ha jól emlékszem, 1938 óta használjuk, és már többször vissza akartak térni az eredetire, de valakik mindig megfúrták.

2019. aug. 1. 21:55
 12/22 anonim ***** válasza:
57%
Ki kéne dobni a pcsába az egészet nem átdolgozni. Csak a magyarok félnek a változástól, mint mindig.
2019. aug. 1. 22:03
 13/22 anonim ***** válasza:
17%

ehe?

8 50nél kezdődik

[link]

2019. aug. 1. 22:03
 14/22 anonim ***** válasza:
90%
mert ebben nincs harang és csak 1 perc 4 sec
2019. aug. 1. 22:05
 15/22 anonim ***** válasza:
83%
A Szózatnak a szövege is lelkesítőbb (és ez fontosabb, mint a dallama szerintem), érdekes lenne egy népszavazás róla...
2019. aug. 1. 22:28
 16/22 anonim ***** válasza:
68%
Tényleg jó lenne lecserélni de szerintem alapvetően egy önsajnáltató semmirekellő nép vagyunk aki sosem áll ki magáért és mindig vágyik egy vezérre aki megmondja mit csináljon(török,habsburg,szovjet,német,EU,orbán,gyurcsány)
2019. aug. 1. 22:32
 17/22 anonim ***** válasza:
26%

9

Ennek az eleje üres, nem a videó elején kezdődik.

A másik, hogy mi a fészkes fenének játsszák a japánok? A japánok játsszák a sajátjukat, mi meg a mienket, jó?

Nemzetközi eseményre kérjék el tőlünk, ne bohóckodjanak mások himnuszával.

Elég már a mindenféle keletiek, kínaiak, japánok, stb előre tolásából.

2019. aug. 1. 23:16
 18/22 anonim ***** válasza:
78%

13

Nem tudom, nekem nem jön elő a csatolás.

Furcsa már az is, hogy 38-ban megváltoztatták. Vajon miért vették ki a harangot belőle? És miért nem engedték azóta se visszaállítani az eredetit, amit Erkel írt, ahogy írta.

Mutatták a kottát is.

2019. aug. 1. 23:30
 19/22 anonim ***** válasza:
18%
#1 Ez a Die Hard 3-ból való.:)
2019. aug. 1. 23:54
 20/22 anonim ***** válasza:
84%
Havonta egyszer megkérdik ezt, amugy meg édesmindegy, ugy se hallgatja az ember minden nap.
2019. aug. 2. 01:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!