Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A cigányokat miért nem hívjuk...

A cigányokat miért nem hívjuk magyaroknak?

Figyelt kérdés
Miért kell cigánynak nevezni őket?Én mindig magyart mondok mivel egy országban lakunk és egy nyelvet is beszélünk tehát ugyanúgy magyarnak tekintem őket.Nem értem miért kell jelzőt aggatni rájuk hogy ezáltal kisebbségnek érzék magukat és ne a nemzet egészének.

2019. júl. 31. 18:20
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
58%

# 22

Én vagyok a 22-es válaszoló, és milyen furcsa, hogy sokan, ész nélkül, anélkül hogy átolvasták (vagy egyáltalán értelmezték) volna a válaszomat, máris le lettem szavazva - azaz én lettem az egyik közellenség. Pedig én nem vagyok rasszista (igenis van cigány származású barátom aki ugyanúgy halálba kívánja azt a populációt, amit a jelenlegi kormány "érinthetetlennek" tart és ami a jelenlegi cigányság javát képviseli és akikre az általános törvények nem úgy vonatkoznak, mint a rendes magyar állampolgárokra - azaz lopás, csalás, garázdaság, esetleg gyilkosság és egyéb bűntények esetén kevésbé súlyos büntetésre számíthatnak, mint a rendes (hangsúlyozom) ADÓFIZETŐ állampolgárok hasonló esetben.

2020. okt. 19. 19:11
 32/32 anonim ***** válasza:
60%

A cigány szó nem jelző, hanem főnév.

A diófát sem hívjuk akácfának, akkor se, ha egymás mellett nőnek.

Nem egyformák, és ezen semmilyen elnevezés nem változtat.

2020. okt. 20. 08:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!