Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A cigányokat miért nem hívjuk...

A cigányokat miért nem hívjuk magyaroknak?

Figyelt kérdés
Miért kell cigánynak nevezni őket?Én mindig magyart mondok mivel egy országban lakunk és egy nyelvet is beszélünk tehát ugyanúgy magyarnak tekintem őket.Nem értem miért kell jelzőt aggatni rájuk hogy ezáltal kisebbségnek érzék magukat és ne a nemzet egészének.

2019. júl. 31. 18:20
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
79%
# 20 - hát te a lebutulás szép példáját adtad a hozzászólásoddal, annyi szent. Köszönjük, hogy leszállítottad a bányászbéka ánuszának szintjére ezt az eszmecserét!
2019. aug. 4. 22:03
 22/32 anonim ***** válasza:
5%

Eredet [hindi: ti gange (Gangeszen túli)]

A cigányok ősei a dalitok. Az indiai kasztrendszerben hagyományosan érinthetetlennek tartott emberek csoportjának önelnevezése. Olyan népcsoportot jelöl, amely nem végez semmilyen olyan tevékenységet, amely a társadalom hasznára válhat, éppen ellenkezőleg – azaz a mások által megtermelt javak eltulajdonításából élnek elsősorban. Mivel a dalitokat alapvetően "kitaszítottként" kezelte az indiai kasztrendszer, és ezen kaszt tagjait már születéstől kezdve megbélyegzi az indiai társadalom (az indiai kasztrendszer nem veszi számításba a születendő gyermekben rejlő potenciálokat, hanem eleve megbélyegzi - azaz az adott kaszthoz rangsorolja) ezért esélytelen a kitörés egy átlag ember számára ebből az ördögi körből.

Magyarul ha te egy dalit-ként születtél (azaz "pária", "kitaszított", "érinthetetlen" vagy) akkor te egy csóró senki maradsz, amíg csak élsz. Viszont ha te nem akarsz a „rablógyilkos haramiák” közé tartozni és szeretnél rendes emberként élni, de ugyanakkor ott van az átkos "kasztrendszer" ami gátat vet a törekvéseidnek, akkor vajon mit csinálsz tehát? Nyilván emigrálsz egy másik földre, ahol már képes lehetsz teljes értékű, emberhez méltó életet élni, esetleg felvéve az adott kultúra jellemvonásait – feltéve ha adottak a lehetőségek.

Ezt tették a dalitok is. De ők ahelyett, hogy felvették volna a többi kultúra emberi jellemvonásait, megmaradtak inkább a saját – az indiai kultúrától és vallástól eltérő – a száműzetés miatti, gyűlölettől fűtött kultúrájuknál. Azért nem voltak képesek asszimilálódni egyik emberi kultúrába sem, és azért őrizték meg a saját deviáns, ember ellenes szokásaikat, mert még nem tudták túltenni magukat azon a gyűlöleten, amit az egyikori indiai nép aggatott rájuk, és ők maguk (saját tudtukon kívül) ugyanezt az emberek iránt érzett gyűlöletet és ellenszenvet viszik és öröklik tovább az ő utódaikban mélyen a tudatuk alatt.

Ezért rabolnak és gyilkolnak, ezért az a hihetetlen ellenszenv a mindenkori „befogadó nemzet” iránt. Ezért van az az, hogy ha egy cigány meggyilkol egy másik embert, abszolút nem érez sem bűntudatot, sem pedig lelkiismeret furdalást – az emberölés a többségük felfogása szerint teljesen átlagos, hétköznapi dolog.

Ez az önpusztító gyűlölet olyan mélyen beleágyazódott az ő tudatukba, hogy őszinte és komoly akaraterő szükséges ahhoz, hogy ezt sikerüljön leküzdenie annak az adott illetőnek, aki szeretne ebből a körből kiszakadni, és a társadalomba beilleszkedve normális, emberi életet élni.

Talán lehetetlennek tűnik, de nem az, sőt akadnak olyan cigányságból származó emberek, akiknek mindez sikerült. Ezért is vagyok rasszistaellenes – azaz nálam nem a bőrszín, hanem maga az ember és az emberi viselkedés számít.

Ez ugyanúgy igaz a magyarokra. Tökmindegy hogy "magyar" vagy, esetleg "cigány". Az a lényeg, hogyan viszonyulsz a saját embertársadhoz; azaz nem akarsz neki rosszat, nem akarod elnyomni vagy elpusztítani a saját önző anyagi érdekeidet szem előtt tartva. Nem nézed le őt a származása vagy a "faji hovatartozása" miatt, vm. nem a gyűlölet és az önzőség vezérel téged (Azaz nem az lebeg a szemed előtt hogy „köcsög magyar” vagy „büdös cigány”, hanem hogy az adott illető ugyanolyan emberi lény, mint TE MAGAD – függetlenül mindentől.)

2019. aug. 5. 14:18
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Önmagukat nem magyarnak (vagy annak az országnak az állampolgárának, ahol élnek) tarják, csak, mert beszélik a nyelvüket meg ott élnek. Én pl nem leszek olasz attól, ha Olaszországba költözök, olaszul kommunikálok, stb.

Attól függetlenül, hogy nincs olyan, hogy Roma ország, ahova tartoznak, megvan a saját nyelvük, önmagukat romának hívják.

2019. aug. 7. 18:39
 24/32 anonim ***** válasza:
34%

Ami érdekes, hogy sok helyen nem tesznek különbséget roma és magyar vagy a helyi lakosok állampolgársága között. Pl egy külföldi fórumon valaki a magyarokról érdeklődött, és le volt írva kommentben, hogy egy hangos magyar kiköltözött, a szokszédban él, tenyérből jósol, kreol bőrű, fekete hajú, rongyosabb ruhákban jár, stb.

Vagy ott van Spanyolország, ahol vannak romák, de önmagukat spanyoloknak vallják és a spanyolok is így nevezik őket.

2019. aug. 7. 18:45
 25/32 anonim ***** válasza:
68%
Egy koszos büdös veszett patkány van az istállóban .Az egy ló vagy egy patkány?
2019. aug. 12. 04:08
 26/32 Adri+ ***** válasza:

Kedves 25.ünk.

Értem a felvetésed.

Mai felfogás szerint : Lókány.

Szerintem viszont ParasztPatkány.

A Cigányság külön nemzetiség.

A Magyarok megint külön nemzetiség.

A Romungro népcsoport A Magyarok és a Cigány kisebbség mixedje.

A Két nemzetiségű népcsoportot vesszük figyelembe, abban az esetben

Aki tős gyökeres egyik, az az adott nemzetiségű.

Aki viszont Romungro népcsoportba tartozik, mindkét entitását elvesztve

egy új mixed Főbb alrassz : egyik nemzetiségű népcsoport ága lesz.

ugyanez igaz a detcheRomani, az angloRomani, a schvabishe és a többi

fő, alrasszra és nemzetiségű népcsoportra valamint annak ágára is.

Csak példákat mondtam, a jobb érthetőség reményében.

Imádom a Creol és vagy Giantess Csajokat.

Szép estét kívánok mindenkinek :

Taves bachtalo thaj Lashi ratyi :

Adri+

2019. okt. 12. 20:08
 27/32 anonim ***** válasza:
48%
Nekem bejonnek a romungro csajok, tudom nem ez volt a kerdes, mindazonaltal, azert is nehezebb asszimilalodniuk, mert sotetebb a boruk, tehat a magyar fajtol elutnek, de a kulturajuk nem tul befogado, migvagy vietnami vagy kinai szerintem sokkal konnyebben asszimilalodhat lekekben,aki mar teljesen beszeli a magyart.
2019. okt. 13. 11:49
 28/32 anonim ***** válasza:
65%
Mert cigányok vagyunk! Magyarország csak a hely ahova születtünk, élünk. Személy szerint nagyon szeretem magyarországot, de ettől még cigánynak vallom magam.
2020. okt. 18. 21:10
 29/32 anonim ***** válasza:
54%
Utálom a romungrokat🤢 olahciganyok mindorokre!!!
2020. okt. 18. 21:12
 30/32 anonim ***** válasza:
43%
Talán azért mert nem magyarok. A franciákat sem hívjuk magyaroknak és a németeket vagy az oroszokat se.
2020. okt. 19. 09:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!