Mi veszi rá a tanárokat hogy éhbérért dolgozzanak?
Egy kezdő tanár fizetése 2 évig bruttó 203.000Ft, ami nettó 133.000Ft. Mégis mi a bánatért dolgoznak ennyiért is?
A mekiben a kezdő alap fizetés bruttó 240.650Ft, nettó 160.000Ft, ami 2 hónap után emelkedik.
Miért nincs semmi tartás bennük? Miért engedik hogy az állam éhbért adjon nekik, mikor egy mekis többet keres náluk végzettség nélkül? Vagy miért nem váltanak munkahelyet?
Nekem ilyen párom van mint te. Ő teszi lehetővé, hogy tanárként dolgozhassak és azt csinálhassam amit szeretek - mellette valóban nagyon sokat számít az, hogy nekem is akkor és majdnem annyi szünetem van, mint nekik, tudom a napirendemet az ő iskolába járásukhoz igazítani, őket hozni-vinni stb.
csináltuk pár évig úgy is hogy mindketten a versenyszférában dolgoztunk, nem jött be. Nem ő volt otthon többet, csak nekem sem volt időm a gyerekekre.
Biztos vagyok benne, hogy a feleséged értékeli azt hogy ezt te lehetővé teszed, én azt teszem a férjemmel.
Kérdező
Nemrég mondta egy kollégám, hogy kapott egy tanácsot, mit mondjon a pályaválasztás előtt álló diákjainak, milyen úton induljanak tovább az életükben.
A tanács ez: válasszanak olyan szakmát, hivatást, amit akár ingyen is csinálnának.
A tanárok többsége így tett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!