Miért vannak sokan meghökkenve azon, ha egy 20 éves fiú Kádár Jánossal és a szocializmussal szimpatizál?
Nekem a szüleim keményen szélsőjobboldaliak,szélsőjobbos nevelést kaptam,kiskoromban mindig Kárpátia meg hasonló koncertekre járattak.
De ennek ellenére már 14 évesen rájöttem,hogy a szocializmus az egyetlen igaz út és azota is rendületlenül hiszek benne.
Az egész szocializmus, kommunizmus azért bukott meg, mert gazdaságilag nem volt fenntartható. Már nem tudta volna a Szovjet hadsereg leverni a forradalmakat, mint pl. '56-ban.
De ha le is verik (először otthon), akkor is csődbe jutott volna az ország.
A Kádár rendszer olyan, mint a segélyből élő munkanélküli.
Gondolom csak a május 1.-ről kaptál beszámolókat az öreg komcsiktól. De '56-ról és Rákosiról már nem szóltak egy szót sem,igaz?
Am.szerinted a szüleid miért jobboldaliak?
"Egy percet se éltél abban a korban de jobban tudod mimdenkinél hogy milyen jó volt. "
Én viszont éltem abban a korban. Fiatalon ittunk-basztunk a 3000ft-os fizetésből és gyűlt a lakásra is. 40 éves koromra lett egy tehermentes lakásom meg egy 1200-as ladám és két gyerekem is csok-mok-szoccpoll mindenféle bűvésztrükk nélkül, egy esztergályos bérből. Templomba is jártunk meg külföldre is sokat. A banán akkor sem érdekelt, meg most sem, hogy van.
Most itt ha megfeszülsz sem éred el....
"Most itt ha megfeszülsz sem éred el...."
Én fiatal vagyok, elmondanád mi lesz 20 év múlva, mennyi lesz egy lakás, egy ház, egy autó, milyenek lesznek az itthoni fizetések?
"Aki a keresetéből nem tud összeszedni sanyargás, éhezés nélkül egy tehermentes lakást 40 éves korára, és ne merjen vállalni gyereket emiatt, az egy trágya ország."
Az meg van, hogy Írországban a lakás tulajdonosok minimum 30%-a rendelkezik hitellel? Ez a szám Magyarországon 20%, Dániában és Svédországban 40% fölött, Hollandiában és Norvégiában pedig legalább 60%.
"Én 12 éve vagyok Norvégiában van két gyerekem saját lakásom és köszönöm jól vagyok."
Ezek alapján vagy ennyire nincsenek Norvégiában idősek vagy egy trágya országban élsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!