Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért vannak sokan meghökkenve...

Miért vannak sokan meghökkenve azon, ha egy 20 éves fiú Kádár Jánossal és a szocializmussal szimpatizál?

Figyelt kérdés

Nekem a szüleim keményen szélsőjobboldaliak,szélsőjobbos nevelést kaptam,kiskoromban mindig Kárpátia meg hasonló koncertekre járattak.

De ennek ellenére már 14 évesen rájöttem,hogy a szocializmus az egyetlen igaz út és azota is rendületlenül hiszek benne.

2019. júl. 26. 14:00
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
97%
Apám szakmunkásként 17 éves korától dolgozott 1979-ben állt munkába. Tudod mi jutott neki 8-9 évig? Egy kis szoba a munkásszállón.
2019. júl. 26. 14:17
 12/34 anonim ***** válasza:
96%

# 11 vagyok

Igazsághoz hozzátartozik, hogy lehetett volna több pénze is, csak ugye a fizetésének nagy részét haza adta, mert annyira fene nagy jólétben nem tudták azt mondani, hogy nem szükséges a apám fizetése kényelmesen megélnek anélkül is.

2019. júl. 26. 14:23
 13/34 A kérdező kommentje:

Persze.Csak azt is vedd figyelembe,hogy ma még ennyi sem jut.

2019. júl. 26. 14:35
 14/34 anonim ***** válasza:
82%

"Persze.Csak azt is vedd figyelembe,hogy ma még ennyi sem jut."

Én is fiatal vagyok, még sem találkoztam a nyomorgók tömegével, akiknek munka mellett még ennyi sem jut, pedig Kelet-Magyarországon élek.

2019. júl. 26. 14:41
 15/34 anonim ***** válasza:
96%

Értem, szóval te a széljobber szüleid elleni lázadásból vagy kádárista?

Nem egyszerű dolgok ezek.

2019. júl. 26. 14:53
 16/34 anonim ***** válasza:
96%

"Én nem prédikálok arról,hogy aranyéletem lenne,egyszerűen csak nyugodtabb,egyszerűbb lenne minden és nagyobb lenne a jólét is"

Ajánlom figyelmedbe Belarussziát. Ott a mai napig él a szocializmus, amire te vágysz.

2019. júl. 26. 14:54
 17/34 anonim ***** válasza:
96%

"Ajánlom figyelmedbe Belarussziát. Ott a mai napig él a szocializmus, amire te vágysz."

Esetleg Kubát, Laoszt, Vietnamot, Koreai Népi Demokratikus Köztársaságot.

2019. júl. 26. 15:05
 18/34 anonim ***** válasza:
91%

Hát én meghökkenek, mert én gyerekként a Kádár-rendszerben nőttem fel.

Felejtsd el hogy annyira jó volt Kádár alatt.

Az igaz hogy mindenkinek jutott/juthatott a dolgokból, de tudod miért? Mert mindenből a maihoz képest valami fapados színvonalú terméket/szolgáltatást kaptál, ami ma nem lenne versenyképes.

Az is igaz nem voltak ekkora társadalmi különbségek. Tudod miért? Mert relatíven szinte mindenki szegény volt (a párt embereit kivéve, akik viszont kőgazdagok voltak) teljesen elterjedt volt a másodállás/fusi/maszek/telken zöldség/gyümölcsterjesztés, mert csak így lehetett megélni.

Igen mindenkinek volt munkája. Tudod mi lett az ára? Az hogy legalább másfél millió ember úgy dolgozott hogy nem ért semmit a munkája, de valahonnan azt finanszírozni kellett, amikor pedig elfogyott a belföldi tőke, akkor hiteleket vettünk fel a "gaz" és imperialista IMF-től. Persze aztán nem gazdaságfejlesztésre/munkahelyteremtésre költötték, hanem ezt a rendszert próbálták életben tartani. Órákig sorolhatnám milyen hasztalan munkakörök voltak.

De: verd ki a fejedből hogy akkora jólét és nyugalom volt. Senki se vállalt volna másodállást különben, én pedig 13 évesen nem kellett volna a gyárban kisegítenem hogy eltudjunk önállóan nyaralni menni a Balatonra, (ugyanis nem volt vágyunk a SZOT üdülőn rohadni) pedig én értelmiségi családból származtam.

A nyugalomról annyit hogy a mainál átlagban 4x több öngyilkosság volt, alkoholizmus terén vezetők voltunk az egész világon. Rengeteg volt a kiégett, alkoholista, depressziós személy, sokkal több mint ma. A mai húszas generáción azt veszem észre hogy jóval boldogabbak, felszabadultabbak mint ami az én generációm volt.

A Kádár-rendszer egy fenntarthatatlan valami volt, amit szocializmusnak viccből se lehetne nevezni, inkább átmenet volt a kapitalizmus között. Egyetlen egy ország voltunk a világon ahol a dolgozó emberek kiadást jelentettek, nem pedig bevételt. A 2019-es államadósság óriási hányada ma a Kádár-korszak hiteleinek köszönhető, aminek a mai napig fizetjük a kamatát. Szerintem nem véletlen hogy 1988-90 között szinte fennakadás nélkül végbement a rendszerváltás, nagy problémák nélkül.

2019. júl. 26. 15:17
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

A korodnál fogva éled a boldog tudatlanságod!

olvass a sorok között és ne csak a rendszer csekély számú előnyét vesd össze a mai korral, hanem a negatívumokat is és az akkor lehetőségeket is a mai igényekkel. És marha nagyot fogsz koppanni.

2019. júl. 26. 15:17
 20/34 anonim ***** válasza:
71%

Újabb példa a rossz nevelésre.

Hiába tolnak valakit egy bizonyos irányba,az ellenkezőbe fog menni csak azért is.

A szüleid szélsőséges elmebajára így reagáltál.

2019. júl. 26. 15:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!