Miért van az a kettősség, hogy Magyarország egy ateista, de ugyanakkor erősen konzervativ ország?
A vallást csak nagyon kevesen gyakorolják (inkább idősek), a túlnyomó többség nem vallásos. Európában a legateistább országok közé tartozunk.
Mégis a többség (fiatalok többsége is) ellenzi a melegek házasságát, örökbefogadását, a drog-liberalizációt, a gender elméletet, a feminizmust, a külföldiek ide költözését,stb...
Ez ellentétes a nemzetközi trendekkel- Európában (meg máshol is) általában minél ateistább egy ország, annál liberálisabb.
"1985-2004 volt szerintem a legjobb kor"
Még nem is éltél akkor, de szerinted az a legjobb kor. Zoltán Erikát akkor se hallgatnám ha fizetnének érte. Igaz én kizárólag külföldi metalt hallgatok.
"Pálinka helyett fű" Fogalmad sincs semmiről, biztos hogy nem próbáltad még a füvet. A hp-val szó szerint gyilkolni lehet szóval igyad csak serényen.
Tehát konzervatívok vagyunk, mert nem hiszünk a bibsi mesékben? Tényleg. Az ajrópai trendet kellene követni, ahol az a normális ami nem normális?
Konzervatívok vagyunk, mert nem hisszük hogy a seggbedörrentésből gyerek lesz, meg hogy nincs már apa anya, csak szülő egy szülő kettő, nem hiszünk benne hogy Pistike hiába ember, ha kutyának érzi magát ő bizony kutya akkor, nem hiszünk a mulytikukytiba ahol két eltérő kultúra idejön, máris több joga van mint aki itt lakik, hát nem is értem miért nem vagyunk ennyire lyibelyályisak.
A konzervatívizmus a régi ősapáink tradícióit jelenti. Régen még küzdeni kellett a fennmaradásért. Katonákat kellett fenntartani, edzeni, nevelni hogy megvédjék a vandáloktól, tatároktól, iszlámtól a hazát. Ez a szemlélet a család és a nemzet fontosságát tartja elsődlegesnek. Egy nemzet életbenmaradásához ugyanis ezek kellenek.
A szocializmusban állandóan harcoltunk a nyugat ellen. Hidegháború volt és készültünk az atomháborúra. A lakosságot állandóan toppon kellett tartani szellemileg, hogy ha kell harcoljon az ellenséggel. A túlélés a konzeratívizmus ideológiája.
* *
A liberalizmus akkor termékenyül meg, ha a szükségesnél több java van az embernek és a hedonizmusban el tud mélyedni. A liberális emberek is az olyan gazdag családokból nevelkedtek ki, akiknek a szülei mindent megadtak a gyereknek. Nem volt olyan amit ne vettek volna meg. Elkényszetették emellett ezeket a gyerekeket. Nem kellett az elit magán iskolákban küzdeni a társaival. Ilyenkor jönnek elő olyan gondolatok, mint : vajon én fiú vagy lány is vagyok ? A társadalmi nemem határait kitágíthatom a valósághoz? Miért nem adunk hormongátló injekciót mindenkinek, míg 18 évesen eldönti, hogy fiú vagy lány akar lenni?
* *
Van egy vicc :
Liberális apuka újságolja a kollegáknak, hogy apa lettem gyerekek. Kérdik, hogy na és fiú vagy lány ?
Apa: azt majd eldönti később.
# 16/18 Leegyszerüsített, primitív felfogás ez. És a magyarok nagyrésze pont ilyen begyepesedett buta proli mint te.
Valamiért a lipsi fertő nyugaton mégis kilóméterekkel jobban élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!