Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mért baj az hogy a délvidéki...

Mért baj az hogy a délvidéki magyarok is beleszólhatnak Magyarország jövőjébe?

Figyelt kérdés

Mert ők nem magyarok vagy mi? Nem egy nép erről van szó? Fejtsétek ki bővebben de az is lehet hogy nem volt ott töri órán aki ezeket mondja..

" Ha már a külföldi magyaroknak van joga szavazni, akkor...."

Meg nem értem, mi nem tetszik a "MAGYARORSZÁGI" magyaroknak hogy délvidékre jön egy kis támogatás - amit nem csodálok mert önmagában a Szerbia fizetés semmire nem lenne elegendő..

2019. jan. 27. 16:13
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Hát igy van ahogy iród..

Sokakat már az kiüti a biztositékot hogy Orbán Szerbiába épitet stadionokat..

2019. jan. 27. 17:00
 12/31 anonim ***** válasza:
75%
Mi az hogy már az is kiüti? Még szép hogy kiüti a biztosítékot, mikor értelmetlen dolgokra szór el több milliárd közpénzt ráadásul szerbiában. Az is ugyan úgy kiüti azt a kva biztosítékot hogy itthon épít milliárdokból stadiont minden noname csapatnak. Gondolkozzál már egy kicsit.
2019. jan. 27. 17:04
 13/31 A kérdező kommentje:
Ember, milyen "noname?" Lehet kicsit feszült vagy mert ez nem normális kifejezés.. Ha szerinted a Vidi,Fradi noname csapat akkor le a kalappal..
2019. jan. 27. 17:09
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Felcsút? Ezeknek a meccsein a nézők tizedát se töltik ki a stadionnak, jó ha vannak pár százan a tízezres stadionban. Megérte megépíteni, jól ki van használva! Gratula! A másik meg az hogy ezek KLUBBOK!! Nem a KORMÁNY feladata ezeket finanszírozni hanem a KLUBNAK!! Ha akar új stadiont akkor a nyereményekből, szponzorokból, stb. építtet magának mint ahogy minden normális helyen. A barcelona stadionját sem az állam építette. Nagyon el vagy tévedve.
2019. jan. 27. 17:16
 15/31 A kérdező kommentje:

Én tudom mit mondasz, de a kormány érdeke az hogy jobb legyen a labdarúgás DE abban igazad van h nem stadionokba kéne belefektetni.. De akkor mibe másba? Veszel egy játékost, majd jövő szezonban el fog igazolni mert nem teljesiti az a feladatot amit a klub kért tőle..

Másik én azt nem értem minek hozok fel a Barcelonát XDDDDDDDDDDDDDD miközben közünk nincs Spanyolországhoz.. Spanyolok is mint a Szerbek vélik beismerni amit tetettek független Katalónia & Koszovó..

Abszolút nincs szavam..

2019. jan. 27. 17:25
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

"nem stadionokba kéne belefektetni.. De akkor mibe másba?"

Mondjuk a rohadó egészségügybe meg oktatásba, ahol WC papír nincs meg szappan, a kórházban rohadnak a falak, patkányok az orvosi szobában(tapasztalat), 20 éves elavult berendezések és még sorolhatnám. De igen mibe másba ha nem stadionba? Miért hoztam fel a barcelonát? Példának. Felhozhattam volna bármely más ország akármelyik klubját. Nem a KORMÁNY finanszírozza őket hanem önellátóak. Végtelenül buta vagy, vagy csak troll. Remélem az utóbbi.

2019. jan. 27. 17:29
 17/31 anonim ***** válasza:
58%

„Én nem határon túli magyar vagyok, hanem határtalanul magyar”

Kányádi Sándor

A honosításhoz ezt adta le egy kérvényező:

K é r v é n y

Alulírott

magyar állampolgárságot kérek.

Nem vagyok szerb,

román sem német,

Itt Erdély

szívében, Marosvásárhelyen élek

Itt ahol nap mint

nap fogy a magyar lélek.

Valamikor régen,

amikor születtem

Magyarország volt

a szülõhazám nékem.

Mások döntötték

el hovatartozásom

Egy Párizs

melletti béketárgyaláson.

Átjöttek a hegyen

sunyi, szolga népek,

Kik a magyar

földön piócaként éltek,

S amikor legutóbb

csatát vesztettünk

Áruló férgekként

fordultak ellenünk !

Így került szép

hazám tolvajok kezébe,

Az árulóknak ez

lett búsás fizetése !!

Szeretnének

minket ma is kiirtani !

Mert az ellopott

javakat vissza kéne adni !

Remélem és

hiszem, fordul majd a világ !?

Fog még nyílni

nekünk sok-sok színes virág !

Nem lehet, hogy a

Sors mindig verjen minket,

S állandóan

nyaljuk vérzõ sebeinket !

Százszor

megfizettük a reánk rótt adót,

Amit a balsors

vállainkra rakott !

Nem voltunk nem

leszünk szolganemzet soha!

Eljött az idõ

végre : mostan vagy soha !

Mély álomból

lassan felébred a nemzet,

Vezetõink ezért

nagyon sokat tesznek !

Egyszer, majd egy

napon feleszmél a világ

Hogy kinek jár a

tövis kinek a virág !?

Vár reánk a szép,

nagy, közös Európa;

Határait védjük

évszázadok óta !

Nyugodtan

élhettek benne a nemzetek;

Megvédték õket

vitéz magyar kezek !

Te szép Erdély

ország, mikor leszel szabad?

El kéne már ûzni

a kakukkmadarakat !!!

Te aki egykor

sasok fészke voltál

Ily szomorú

sorsra miért is jutottál ?

Te vagy a

magyarok igazi bölcsõje,

A magyar

nemzetnek voltál megmentõje !

Elkerült minket a

török veszedelem,

Itt mindig magyar

volt minden fejedelem !

Nem kedvezett

nekünk a huszadik század,

Elorozták tõlünk

gyönyörû hazánkat !

Egy

kakukknemzetség sunyi, lusta népe

Árulásért kapta

hazámat cserébe !!

Lett is üldözése

itt a magyar szónak,

Sokan letagadták,

hogy magyarok voltak.

Mások meg

elmentek új hazát keresni,

Idegen hazában

sorsunkat siratni.

Én aki maradtam

nagyon szépen kérem !

Magyar

állampolgárságom adják vissza nékem !

Ígérem az leszek

aki eddig voltam,

Én magyar maradok

- itt az õsi honban !!

2019. jan. 27. 17:34
 18/31 anonim ***** válasza:
88%

"nem stadionokba kéne belefektetni.. De akkor mibe másba?"

Te vagy az, Viktor?

2019. jan. 27. 17:38
 19/31 anonim ***** válasza:
0%

Nem baj. Nem a pillanatnak élünk, és a múltban is egyek voltunk, és azok is leszünk.

Az ő családjuk -ha már minden a szent pénz, az ADÓ- adói is benne vannak a Parlament tégláiban.

A "stadionokat" se a pillanatnak építettük, a délvidéki zsinagógát se a mának újítottuk fel. Orbán se a pillanatnyi szépségért viselte azt a szörnyű kalapot az átadásakor.

2019. jan. 27. 17:39
 20/31 anonim ***** válasza:
82%

Vidi? És miért fontosabb a vidi stadionja, mint a náluk sokkal sikeresebb jégkorongozóké?

Miért fontosabb a vidi, mint a fehérvári kórház fejlesztése?

Vagy az iskolák építése?

Mert hogy azt mondták lesz korházfejlesztés, lesz új iskolai campus (ami miatt a régi már-már omladozó iskolákat nem is újították fel), lesz rendezvénycsarnok. A választások előtt is nagy hangsúly volt ezeken a fejlesztéseken, könnyű volt velük kampányolni.

Szerencsére a stadion még épp időben megépült, de se a kórházra, sem a rendezvénycsarnokra nem jutott már pénz, és az állam utólag nemet mondott rájuk. A fideszes polgármester pedig az iskolai campus építését vonta vissza, mert "csak egy cég jelentkezett a beruházásra".

Így most stadionunk van, mert az muszáj, de se iskolánk, se korházfejlesztésünk nincs, pénzhiányra hivatkozva.

Viszont a külföldi magyaroknak így is jut pénz, és még másik 10 több milliárdos stadionra is, csak arra nem, amire kellene.

Ezek fényében persze hogy haragszunk a stadionok miatt, amikor arra van a legkisebb szükség, bármilyen csapatnak is épüljenek.

A korházban pedig még a lift sem működik mindig, az orvosok szólnak hogy használjuk inkább a lépcsőt. Pár éve papámat vesztettem el a kórház és a nővérek hanyagsága miatt, a napokban pedig egyik legjobb barátom apja halt meg kórházi fertőzésben. És tudod ilyenkor nincs sok kedvünk stadionokba járkálni és focit nézni. Lehet hogy jövő héten a szüleim kerülnek a kórházba és ők halnak bele vagy valami ott elkapott fertőzésbe vagy személyzeti mulasztásba, mert ennyire el van hanyagolva az egészségügy.

De ugyan ilyen állapotban van az oktatás is, és itt sem csak a tanárok fizetéséről van szó. Rossz maga a tanterv is, a könyvek is, a tanárok képzése, továbbképzése is. Rossz az e-naplós rendszer és az iskolák állapota is. Elég és jó minőségű felszerelés pedig nincs. És nem csak ez a két terület van ilyen állapotban.

Ezek után nem bánnám, hogy ha nem a délvidéki magyarok kapnák a pénzt a mi adónkból, és nem épülnének a stadionok milliárdokból ésszerű beruházások helyett.

2019. jan. 27. 17:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!