Ha az I. világháborút brit whiskey és francia pezsgő fogyasztása közben zárták le, osztottak fel területeket, akkor semmisnek tekinthetőek ezek a szerződések?
Alkoholos befolyásoltsággal lehet érvényes szerződést kötni?
Akkor 1914 utáni szerződések, paktumok, diktátumok is érvénytelenek.
""1914 utáni szerződések", úgy értem minden ami abból indult, így a II. VH. utániak is."
Ilyen nincsen ez nem így működik és a kutyát sem fogja érdekelni. Lehet tovább álmodozni.
Amúgy ilyen alapon jóval korábbra is lehet vissza kell menni. Ha kiderül, hogy az 1699-es Karlócai béke érvénytelen akkor újra az Oszmán Birodalomhoz csatoljuk Magyarország nagyrészét?
"úgy tudtam ők nem ittak alkoholt, lehet tévedek,"
Eléggé, Európában igen közkedvelt volt az alkohol, ez alól nem voltak kivételek a Habsburgok sem.
"Alkoholos befolyásoltsággal lehet érvényes szerződést kötni?"
Lehet ezzel sem vagy tisztában, de a békekonferencia, területek felosztása hónapokig tartott. A kérdésed erre vonatkozik. Akkor lehetett nyugodtan inni, mivel semmilyen szerződést nem írtak alá.
Most mondták a tévében, abból jött a gondolat. :)
Oszmánokra értettem az alkoholt. Törökökre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!