Kitört a francia forradalom?
Nem tudom mire gondolsz, de a forradalom a meghatározás szerint kísérlet az államforma megváltoztatására.
Gondolom megint van valami zavargás. Ha a tüntetők követelései között nem szerepel a köztársaság megváltoztatása monarchiává vagy valamilyen más autoriter rendszerré, akkor nem, nem tört ki forradalom.
Nem.
A benzin és a gázolaj drágulása miatt tüntetések és útzárak vannak, de ezt nem lehet forradalomnak nevezni.
"A benzin és a gázolaj drágulása miatt tüntetések és útzárak vannak, de ezt nem lehet forradalomnak nevezni."
Nekem azt mondták, hogy Macron ellen tüntetnek. Most akkor mégsem?
Nem tudom, ki mondta ezt neked, de most mondja épp az esti híradó, hogy az útzárakat és a tüntetést a "sárgamellényesek" még mindig fenntartják.
A benzin, de főleg a gázolaj árának felemelése robbantotta ki az egészet, és persze most már többet is szeretnének.
Például egyes autósztrádák ingyenessé tételét, ilyesmit.
Vagyis nem Macron ellen, hanem a kormány néhány intézkedése ellen tiltakoznak, és ahogy látom, elég kitartóak.
De ebből nem lesz forradalom, a sok dugó azonban elég sok kárt okoz a gazdaságnak, és három halott mellett több sebesült is van.
Azt viszont soha nem lahat megjósolni, hogy mi lesz az ilyen megmozdulásokból.
Na, most kezd komolyra fordulni a dolog.
Le Pen felbujtotta a csőcseléket (és ezt szó szerint kell érteni, mert csak azok jöttek, nem az értelmesebb jobboldaliak), hogy törjenek-zúzzanak-égessenek a Champs Élysée-n, így az eredeti békés felvonulók már ki akarnak szállni a dologból.
Mint mindig, ilyenkor is jönnek a vandálok, így az eredeti cél elsatnyul, a karácsonyi- és hétvégi vásárlolni akarók meg a kereskedők isszák meg a levét az egésznek.
Most már én sem tudom megmondani mi lehet még ebből.
"Az emberek azért vonultak az utcára, mert elegük van Emmanuel Macron elnök dilettáns gazdaságpolitikája és megszorításai ellen."
Tehát mégis csak Macron miatt tüntetnek.
Hogy a magyar sajtó mit ír erről, az egy dolog.
Hogy én mit látok és hallok itt a helyszínen, az megint más.
Kedden már többet is fogok tudni. Majd akkor meglátjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!