Miért gúnyolják sokan a franciákat és Franciaországot a fehér zászlóval?
Sok angol meg egyéb kommentet olvastam már, hogy a francia zászlóban elég lenne csak a fehér szín, meg hasonlók.
Mi ennek az oka?
Mert mindig menekülnek és mindig megadták magukat, ahogy most is: a külvárosokban a négerek uralkodnak, lövöldöznek, mindennaposak a bandaháborúk, a migránsokkal sem tudnak (akarnak) mit kezdeni. Macront is megválasztották = totális alkalmatlan, életképtelen brigád.
A fehér zászló pedig a megadás, totális fegyverletétel jele.
Amit az 1-es írt, leszámítva hogy nyilvánvalóan rosszindulatú gúny a Vichy-kormány miatt, mert a franciák nagyon is küzdöttek és harcoltak a második világháborúban.
Mintegy 200 ezer halottuk és 400 000 sebesültjük volt, ami simán a "top" országok közé emeli.
# 3
még ha tévedtem is, ettől függetlenül a jelenlegi helyzet teljesen felülír minden jót és halotti dicsőséget. Beengedték a vadembereket, elárulták a népüket ugyan úgy ahogy a németek. Ennyit erről. Gusztustalan.
A fehér zászló a francia forradalom utáni trikolór előtt a fehér színű Bourbon-zászló volt, amelyet három vagy több aranyliliom díszített.
A franciák a múltban többé-kevésbé mindig harcban álltak egymással, és mikor XVI.Lajost kivégezték, ezzel a zászlóval fejezték ki nemtetszésüket.(Mintha ők nem öldösték volna eléggé királyaikat és királynőiket...)
A későbbiekben ez a zászló amolyan gúnyos jelképpé vált.
Szinte biztos vagyok benne, hogy ma már nemigen ismerik ennek az eredetét.
Bocs...
"harcban álltak az angolokkal"-t akatam írni.
"Sok angol meg egyéb kommentet olvastam már, hogy a francia zászlóban elég lenne csak a fehér szín"
Miért, az angolok nem engedik be a migránsokat az országukba? Pont ők beszélnek, akiknek a fővárosuk fele bevándorló?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!