Miért gúnyolják sokan a franciákat és Franciaországot a fehér zászlóval?
Sok angol meg egyéb kommentet olvastam már, hogy a francia zászlóban elég lenne csak a fehér szín, meg hasonlók.
Mi ennek az oka?
"A fehér zászló a megadást jelképezi te hülye állat"
Most miért mondasz rám ilyet? Mikor bántottalak én téged? Hogy apád polírozná fényesre a talpával a makkodat!
"Ennek az első világháborúhoz van köze főleg pontosabban a Waterloo-i csatához, ahol a francia hadsereg tömegesen megadta magát és visszavonult."
Eszerint három eset lehetséges:
- Az I. világháború 1815.-ben zajlott.
- Napóleon feltámadt, és újra elvesztette a Waterloo-i csatát.
- A válaszoló annyit sem tud a történelemről, mint egy óvodás.
" Amit az 1-es írt, leszámítva hogy nyilvánvalóan rosszindulatú gúny a Vichy-kormány miatt, mert a franciák nagyon is küzdöttek és harcoltak a második világháborúban."
3-as te most az SS Charlemegne francia SS hadosztálkyra illetve a végén csak zászlóaljra gondolsz, akik utolsóként adták meg magukat az 1945-ös berlini ostrom során ?
Nem, természetesen az ellenállókra gondoltam és a külföldön felállított seregekre.
Persze igen, tudom hogy kb. polgárháborús helyzet állt fenn, mert a franciák egy jelentős része támogatta a fasizmust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!