Miért alázzák meg a magyarokat az elrabolt országrészeinken, hogy pl. ne beszéljen magyarul?
Ez nem kirekesztés és hátrányos megkülönböztetés, amelynek a magyarság a saját ősi földjén az elszenvedője? Te mit tennél ilyen helyzetben, mint a minapi nagyváradi eset egy pékségben, ahol a román eladó azt kiabálta a perecet venni szándékozó magyar hölgynek, hogy tanuljon meg románul és aztán jöjjön vissza? És ilyen esetek nemcsak Erdélyre, de a Felvidékre, Délvidékre, Kárpátaljára, stb. is jellemzők sajnos.
#29.: "Egy dolgot nem értek... Az államalapítás előtt kinek a területe volt Oradea te jószág?"
Egy biztos: nem Romániáé, ami akkor és még jónéhány száz évig nem is létezett, csak belőlünk hizlalták dagadtra 1920-ban a "tisztelt" nyugati országok.
És nem, nem a Call of duty-ból van sok, hanem hazám megcsonkításából és az elszakított magyarság elleni cselekményekből.
Ha pedig a két világháború közti magyarság egy emberként akarta és kinyilvánította revíziós óhaját, akkor ma is így kellene lennie, és akkor létrejönnének újabb, nekünk kedvező és immár végleges Bécsi Döntések, ugyanúgy békés úton, mint 1938-41 között.
De te csak játssz tovább a Barbie fashion designer-rel, kisbuzzancs! :-D
Itt Szlovákiában is ezmegy, matricakat ragasztgatnak ki, hogy szlovákiában szlovákul meg hasonlók, folyamatosan mongoloznak, ez lett beléjük nevelve az elejétől. De nem mindneki ilyen akik együtt élnek a magyarokkal délen azokkal semmi probléma nincs. Viszont az északiak akik sosem hallotak magyar szót elsem tudják képzelni mit keresnük itt azt hiszik ideköltöztünk Mo ról.
Esély a revizióra teljesen kizárt, a szlovákok a gondalatától is rettegnek, ha megláttnak egy Nagy magyarország térképet felmegy bennük a pumpa.
És nekünk itteni magyaroknak mi hasznunk lenne a revizióból?
Bármikor megyek Mo ra leszlovákoznak, ugyan úgy mint a szlovákok fogalmuk sincs miért tudok magyarul ha nem Magyarországon élek, azt sem tudják, h sk ban élnek magyarok. Ha északra megyek valahova focizni akkor kib..szott magyar vagyok ha meg délre akkor buta tót. És mi hasznom is lenne egy gazdaságilag gyengebb országhoz csatlakozni ahol alacsonyabbak a bérek. Dél Szlovákiát mindig is elhanyagolták a magyarok miatt, ha magyarországhoz tartozna sem lenne semmivel jobb a helyzet mivel ők is elhagyagolnák félve az újabb elcsatolástól. Mit kezdene az ország azzal több százeres "roma" tömeggel közép-dél szlovákiában, a agy szegéynséggel? Vissza pedig alig kapna valamit mert már nagyon sok város elszlovákosodott és max az 1. bécsi döntéskor visszacsatolt területek negyedét tudnák visszakapni ahol még többségben van a magyar. Városkból max Komárom, Párány, Dunaszerdahely ahol több a magyar mint a szlovák, de egy pár évtizeden belül már ott is döntő többségében szlovákok lesznek.
Az asszimilációt kellene megállitani mert az teszi tönkre a nemzetet nem pedig holmi revizión törni a fejeket aminek semmi valószinűsége.
#33. Mi nem hanyagolnánk el a hazatérő országrészeket, így a Felvidék déli részét sem, és nem is hagynánk, hogy újra elvegyék, hogy mégegyszer megtehessék velünk azt, amit 1947-ben.
Együtt újra erősödő, gazdagodó, jelentős országgá válnánk, csak amíg kicsik vagyunk, addig ez nem megy. De legalább lelkileg ne lennénk már kicsik!
#18!
Lehet, hogy neked Trianon csak még egy unalmas téma volt történelemórán, de vagyunk mi, határon túlon rekedtek, akik az egész életünket úgy leszünk kényszerülve leélnünk, hogy soha sem lesz igazi haza érzetünk. Szerbiában nőttem fel, ott az otthonom, a családom, barátaim, és soha sem leszek mégsem igazán otthon, mert csak egy kisebbség vagyok. Ha Magyarországra költöznék, ott sem lenne igazi haza érzetem, mert nem ott születtem és nem ott van a családom.
#36.: Szomorú... Nekem erről Koltay Gábor: Trianon című dokumentumfilmjének főcímdalából a következő részlet jut eszembe: "ezerkilencszázhúsz után, van - mégsincs hazám."
Meddig tarthat még ez a magyarnyomorító állapot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!