Nyugdíjasként az EU-ban bárhol szabadon letelepedhetek hátralévő éveimre és pl TB ott is biztosított? Q
vagy arra vissza kell jönnöm?
hogy működik ez? mintha régebben hallottam volna egy nyugdíjasról aki csak egyszerűen kiköltözött, és ingyen bejelentkezett egy kinti háziorvoshoz és ennyi, semmit se fizet, csak élvezi a pihenést.
Milyen teendők vannak ill. milyen könnyebbségek vannak ahhoz képest, ha nem nyugdíjasként megy ki valaki?
19
persze, ez egy átlagembernek abszolút így van, sokkal olcsóbb is, főleg vidéken, na csak nekem köszönöm, elég volt a magyar felfogásból, legalább legyen még egy pár szép év normálisabb emberek közt. sajnos ami itt megy, az már régóta nem fér bele a normalitásba sztem.
igen, azért mondom, ez nagyvonalakban , általánosságban igaz, csak ugye mindig vannak egyedi esetek. nekem is a többszöröse lesz a m egélhetés, már most látom, tisztában vagyok a másik ország helyzetével, ismerem jól, de én nem jószántamból megyek, hanem sajnos politikai üldöztetés miatt nem maradhatok az országban (már megpróbáltak kinyírni, ha már úgyis eljött a nyugdíjas kor, még azt a kis időt szeretném békességben, viszont nem akarom itt megvárni, hogy "baleset ér", stb, akármelyik másik magyar módszer).
Úgyhogy sajnos nekem sepciel jóval többe fog kerülni fenntartani magam, na de a tét a lét. Jó kérdés, mennyire ragaszkodjon hozzá az ember, de azért pár évet még adnék magamnak, na meg ezeknek semmiképp nem akarom az örömet megadni, h ők tehettek el láb alól.
Úgyhogy röviden ennyi. Természetesen más, amikor egy német nyugdíjas megy le Délre, és paradicsom neki az élet, na de "ezt dobta a gép", sajnos itt tartunk, és ez jobb nem lesz 200 éven belül se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!