Nyugdíjasként az EU-ban bárhol szabadon letelepedhetek hátralévő éveimre és pl TB ott is biztosított? Q
vagy arra vissza kell jönnöm?
hogy működik ez? mintha régebben hallottam volna egy nyugdíjasról aki csak egyszerűen kiköltözött, és ingyen bejelentkezett egy kinti háziorvoshoz és ennyi, semmit se fizet, csak élvezi a pihenést.
Milyen teendők vannak ill. milyen könnyebbségek vannak ahhoz képest, ha nem nyugdíjasként megy ki valaki?
"Akkor a dolgozó embernek mér nem biztosított a TB?"
Azért, mert az csak a keresőtevékenységet nem végzőszemélyeknek jár, mint az tanulók, nyugdíjasok, GYED-ben, GYES-ben részesülő, stb.
"nekem dolgozó és járulék fizető büdös parasztnak akkor mért nem jár külföldön ingyen doki ha minden nyugdíjasnak meg jár? Dögöljek meg, mert én fizetem?"
Mikor nem járt?
"Mikor nem járt?"
Mikor járt? Én nem tudok olyan időszakról mikor még járt és utána egyszer csak eltörölték. Nekem születésem óta nem jár csak magyar doki.
Ó, istenem, ennyi hülyét...Ti tényleg beugrotok egy-két trollnak? Ha azt írják ide, hogy a Blahán pénzt osztogatnak, rohantok gondolkodás nélkül??:D
Az egészségügyi ellátás országonként különböző az EU-ban. Az EU-s egészségbiztosítási kártyával az ellátások egy része ingyen elérhető BÁRKINEK a legtöbb országban, a többire különböző mértékű önrészt kell fizetni. jellemzően a kiskorú gyermekek kapnak kedvezményt, a nyugdíjasok nem. Akit érdekel, itt a lista, egyébként valamennyi tudnivaló fent van a NEAK honlapján. Csak használni kéne a Google-t, meg az agyatokat...
További tudnivalók:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!