Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A nácik miért mészárlásra...

A nácik miért mészárlásra használták a tehetségüket?

Figyelt kérdés

Óriási fejlesztések, tehetséges fiatalok, zseniális tudósok és orvosok, kiváló mérnökök és mérnöki megoldások ( bár jó része harcászati célt szolgált ).

Ezt a sok tehetséget pedig zsidók gyilkolásába és mészárlásba ölték... De miért? Hisz anélkül is felvirágozhatott volna Németország.

2018. jan. 16. 00:24
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
Én csupán nem merülök bele úgy az USA-gyűlöletbe, mint nálatok szokás. Egyébként is, a világháborúban jóformán alig volt olyan fél, amelyik nem sározta be magát valamilyen szinten.
2018. jan. 17. 09:57
 52/62 anonim ***** válasza:
73%
Ha azt mondjuk hogy atombombát dobni egy civilekkel teli városra embertelen háborús bűntett akkor USA-gyűlölők vagyunk?
2018. jan. 17. 11:16
 53/62 anonim ***** válasza:

A körülményeket, a hátteret is nézd, ne csak azt, mit és hova dobtak. Truman-től odahaza azt akarták, vessen véget a háborúnak gyorsan, mert már unták a vérontást. Nem éppen fair eszközzel, de megtette. És úgy vélem, azt használta fel, ami éppen kéznél volt és gyors befejezést ígért.

De persze csinálhatta volna úgy, ahogy a szovjetek Berlinnél, akiknek elég drága áron mérték a győzelmet. De ők megtehették, mert emberanyag volt dögivel és nem úgy viszonyultak az emberélethez, mint az Államokban szokás, ahol érzékenyebben érinti a lakosságot az ember veszteség.

2018. jan. 17. 11:29
 54/62 anonim ***** válasza:
De a kérdésre is jó lenne lassan választ adni: a zsidókat bűnbakokként kezelték. Valakikre rá kellett fogni, hogy a rossz állapotokért felelnek, a zsidók pedig kéznél voltak.
2018. jan. 17. 11:37
 55/62 anonim ***** válasza:
63%
Teljesen elfogult vagy. Másokat elítélsz de az USA-t akik ugyanazt tette nem. A körülmények nem mentesítenek. Atombomba ledobására semmilyen körülmény nem ad felmentést. Ráadásul az USA győzelemre állt. Ahogy mondtam, semmivel sem vagy különb a náciknál. Nekik is megvolt a hasonlóan szánalmas magyarázatuk a tömeggyilkosságokra.
2018. jan. 17. 12:24
 56/62 anonim ***** válasza:
Csak szólok, az amerikaiak a 731-as egység embereit és másokat, akiknek kezéhez szintén vér tapadt, az információikért cserébe mentesítette a felelősségre vonás alól. Tudok arról, számos volt náci tisztviselőt is befogadtak és a saját hírszerző, kormányzati szerveiknél alkalmaztak, mert a kommunisták ellen jól jött a tapasztalatuk. Amerikaiaknak is vannak megkérdőjelezhető tetteik és nem vagyok a feltétlen rajongójuk, de nem is nyilvánítom őket kollektíven bűnösnek mindenért.
2018. jan. 17. 12:35
 57/62 anonim ***** válasza:
Ez semmit nem változtat. Aki atombombát dob egy civilekkel teli városra az nem civilizált és nem különbözik semmiben a náciktól. Akik őket védi szintén egyenlő a nácikkal. Több szót nem érdemelsz.
2018. jan. 17. 12:39
 58/62 anonim ***** válasza:
Mellesleg Oppenheimer-t kéne inkább szekálni, mert övé volt a szerep a bomba kifejlesztésében.
2018. jan. 17. 12:40
 59/62 anonim ***** válasza:

Ahogyan én sem nyilvánítok ki minden amerikait kollektíven bűnösnek. Csak az amerikai vezetést és intervenciós külpolitikát ítélem el.

2018. jan. 17. 22:41
 60/62 anonim ***** válasza:
Én megmondom neked: Truman helyében nem egy (illetve két) városra dobtam volna az atombombát, hanem valahova ahol látszik az ereje, de nem öli meg civilek ezreit. (Pl. a Fuji tetejére.)
2018. jan. 17. 23:32
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!