Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Franciaország muszlim uralmú...

Franciaország muszlim uralmú országgá válik a következő évtizedekben?

Figyelt kérdés

Jelenlegi Franciaország a világ egyik legszekulárisabb nemzete. Azt tudni kell ugyanis, hogy a forradalom óta hatalmas figyelmet fordít az állam és az egyház szétválasztására.

Ugyanakkor hatalmas demográfiai változásokon is megy keresztül:

[link]

A franciák csökkennek, míg a muszlimok növekednek. Nem nehéz kimatekozni mi várható, nenm beszélve a bevándorlásról...

Várhatóan marad szekuláris állam Franciaország a hagyományokhoz hűen vagy egy átalakoló Franciaországról van szó?

2017. júl. 26. 17:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ha górcső alá vesszük a nagyobb Nyugati városokat (mint Marseille-t), láthatjuk, hogy teljes kerületeik vannak muszlim/egyéb migráns lakossággal. Ezen kerületek száma folyamatosan nő. Azért a nagyvárosokat kell elsőként nagyító alá venni, mert ezek a migráció főbb célpontjai. A vidék még nem annyira. Ezen probléma a nagyvárosokban fog jelentkezni hatványozottabban, sőt már jelentkezik most is, ezért írtam példának Marseille-t. De írhattam volna Kölnt is.
2017. júl. 29. 12:08
 12/15 anonim válasza:
Nos...ez azért nem csak kizárólag egy adott város lakossági, vagy területi nagyságától függ, hanem például annak földrajzi elhelyezkedésétől is...márpedig Marseille esetében pont ez magyarázza a nagy számú muszlim közösséget, ugyanis (mint ahogyan azt bizonyára az előző válaszoló is tudja) Marseille egy kikötőváros (Franciaország legnagyobbja) és az Észak-Afrikából illetve a Közel-Keletről hajókkal Európába érkező bevándorlók pont az ilyen kikötővárosokon keresztül jutnak be a kontinensre, így hát nem csoda ha "páran" közülük ott is maradnak a városban, akár ideiglenesen, akár végleges letelepedési szándékkal.
2017. aug. 10. 21:43
 13/15 anonim ***** válasza:
Tisztában vagyok Marseille fekvésével. Arra céloztam, hogyha megnézzük a nagyobb városokat, számos kerület van ami a muszlimoké, szinte elszeparáltan.
2017. aug. 11. 10:07
 14/15 anonim válasza:
Én is tisztában vagyok azzal, hogy te mire céloztál, és az én célom nem az volt, hogy beléd kössek, csak Marseille helyzetét akartam megmagyarázni, vagyis azt, hogy konkrétan abban a városban mi az oka az ott található rengeteg bevándorlónak.
2017. aug. 11. 12:13
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem gondoltam arra, hogy kötekedsz.
2017. aug. 11. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!