Franciaország muszlim uralmú országgá válik a következő évtizedekben?
Jelenlegi Franciaország a világ egyik legszekulárisabb nemzete. Azt tudni kell ugyanis, hogy a forradalom óta hatalmas figyelmet fordít az állam és az egyház szétválasztására.
Ugyanakkor hatalmas demográfiai változásokon is megy keresztül:
A franciák csökkennek, míg a muszlimok növekednek. Nem nehéz kimatekozni mi várható, nenm beszélve a bevándorlásról...
Várhatóan marad szekuláris állam Franciaország a hagyományokhoz hűen vagy egy átalakoló Franciaországról van szó?
Na én utánanéztem gyorsan ennek és az ATV olyan faxságot írt de olyan faxságot hogy hihetetlen.
8.1 es muszlim termékenységi ráta persze.
India legszegényebb régióiban nincs 7 fölött a a termékenység.
A valós szám 2.6.
A 20%-s arányt valóban elérhetik a muszlimok 2030-ra DE ez a gyors növekedés ott meg is áll. Ugyanis jelenleg a muszlimok többsége (80%) fiatal bevándorló. Na most ha 2.6. a fertilitási ráta akkor 15 éven belül tényleg megduplázódnak hiszen most állnak családalapítás előtt. Ugyanakkor utána megáll a növekedés ha csak nincs bevándorlás, ugyanis mire a gyerekeik felnőnek, addigra a régebbi generáció elkezd kihalni, továbbá valószínűleg a fiatalok, legalábbis egy részük, is alkalmazkodnak az európai tendenciához és csak 2 gyereket fognak vállalni.
Franciaország lakossága (csak Európában, a szigeteket és egyéb részeket nem számolva) jelenleg kb. 68 millió, ennek 6-7%-a muzulmán.
Hogy válhatna ilyen számarányokkal muzulmánná "a következő évtizedekben"?
Nem lehet egy ekkora országból kiragadni egyetlen várost.
Ez olyan, mint ha azt mondanád, hogy Magyarországon mindenki cigány lesz, mert Miskolc környékén sokan vannak.
(Elnézést, ezt a példát minden rasszista elmélet nélkül írtam, csak a péda kedvéért.)
Marseille-ben pedig azért sok az arab, mert ez volt a legközelebbi város, ahova a hatvanas években a gyarmati függetlenséggel egyet nem értő arabok menekültek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!