Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Magyarország vagy Lettország...

Magyarország vagy Lettország gazdagabb, fejlettebb ország?

Figyelt kérdés

2017. jún. 7. 10:15
1 2
 11/12 Leifur ***** válasza:
100%

Többször jártam Lettországban és csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz.

Jelenleg nagyjából egálban lehetünk, de ott nagy irammal fejlődnek. Hogy lehagynak-e minket, azt nehéz megmondani. Nincs egyetlen igazán sikeres iparáguk sem és a start-up cégekben történetesen mi is hasonlóan vagyunk sikeresek, mint ők.

Meg kell jegyeznem, hogy egészen más prioritásaik vannak a letteknek, mint a magyaroknak, így eleve nehéz megmondani, hogy kinek mi számít "fejlettebbnek". Például a lett vidék sok helyütt még nagyon szovjet, borzalmas állapotban levő házakkal, amiket még ha egy nap fel is újítanak, sose lesz szép vagy kellemes látvány. Magyarországon azért ennyire nem rossz a helyzet. A lettországiakhoz képest a magyar falvakban minden iskola, főtér, kultúrház fel van újítva EU-s pénzekből.

Szóval még ha több pénzük is lesz, mint nekünk, lehet, hogy sok tekintetben szegényebbnek fog hatni, mint hazánk.

Ugyanakkor Lettországban adnak a technológiára, az udvariasságra, egymás végighallgatására. Kinek melyik jön be, ugye.

Jelenleg egy átlagfizetés a helyi árakhoz mérten Rigában és Budapesten hasonló szinten van, egyformán nehéz megélni belőle, de azért meg lehet. A nyugdíjasok helyzete sokkal nyomorúságosabb, mint itthon. Ez egyébként még Észtországra is igaz. Itt jön elő, hogy mások a prioritások.

Ha szereted az északias hangulatot, mentalitást, akkor szerintem 10 év múlva Lettország kellemesebb hely lesz, mint Magyarország, ehhez persze a helyi oroszok hozzájárulása is kell majd.

2017. jún. 27. 16:01
 12/12 anonim válasza:
0%

Lettország sokkal elmaradottabb, mint Magyarország. Fél évig ott tanultam és ég és föld a különbség. Fizetések terén kb. egyforma, az árak kicsit magasabbak,nagyon rosszak az utak, nincsen autópálya, csak belföldre van vasút, stb. Egészségügyről csak annyit, hogy a legtöbb dolog még TB-vel is fizetős.( 1 fogtömés volt 150EUR)

Az ország maga szép, de sok a lepusztult volt szovjet negyed, ami borzalmasan fest. Legalább 10 év az elmaradásuk, hasonlóan Romániához.

2019. ápr. 25. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!