Magyarország vagy Lettország gazdagabb, fejlettebb ország?
"Ha beírom keresőbe Lettországot elég fura épületeket ad be."
Azt ajánlom, hogy Lettország gazdasága írd be a keresőben és nagyon érdekes történeteket és elemzéseket fogsz találni.
idő kérdése és mindenben megelőznek úgy hogy sokkal mélyebbről indultak
jelenleg mondhatni egálban vagyunk, de ez napról napra feléjük billenti a mérleg nyelvét
amit mi visszafejlődünk ők azt előrelépik
Én voltam Lettországban, de csak a keleti részéről tudok beszélni, Riga és a nagyobb városok környékén nem jártam.
Egyébként én amit tapasztaltam a lettek körében az az, hogy visszafogott népség, kicsit bennük van talán ez a "hidegség" is, de hihetetlen összetartóak (most csak a letteket nézem, arról, hogy az oroszokkal milyen a kapcsolatuk nem sokat tudok) és szerintem ez az, ami sokkal barátságosabbá és fejlődőképesebbé teszi őket.
Viszont tény, hogy nagyon kevesen vannak, ráadásul a lettek "kihalóban", tehát ez nem biztos, hogy jót tesz a haladásnak.
Egy lett barátom mesélte (ő Rigában él), hogy bemegy LETTországban a LETT boltba, köszön LETTül és az eladó megkéri, hogy beszéljen már oroszul, mert ő nem érti a lettet...
Egyébként erről a "csúnya házas" dologról annyit tudok mondani, hogy valószínűleg még az orosz elnyomás korszakából maradtak fent. De ehhez nem kell Lettországig menni, itthon is lehet találni "érdekes" helyeket, sőt...
Még amit pozitívumként említenék, az az igényesség.
Mikor meghallottam, hogy Lettországba megyünk (egy művészeti csoporttal jártam kint - apropó művészet, abban is eléggé otthon vannak és fontosnak tartják), az első ami beugrott az csúnya, szürke, szegény-oroszos városkép, szemét és igénytelenség...
De én ilyen pozitívan még nem csalódtam!
Hihetetlen tisztaság volt, a fű és a növények szépen gondozottak voltak (egyébként nagyon szeretik a természetet). Sokan cigiznek, de hogy én egy cigicsikket nem láttam a járdán, az is biztos!
Lehet kicsit off volt, nem tudom, de remélem találtál benne hasznos infót :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!